RubiRoso Cafe Restaurant: βρήκαμε το ιδανικό μέρος για μπάνιο και φαγητό στον Ωρωπό

rubiroso-oropos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Μπάνιο, χαλάρωση και καλό φαγητό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για μια απολαυστική καλοκαιρινή ημέρα κι εμείς το βρήκαμε χωρίς να φύγουμε πολύ μακριά από την Αθήνα. Μόνο μέχρι το Χαλκούτσι του Ωρωπού, όπου γνωρίσαμε το καλοκαιρινό alter ego του RubiRoso.

Πριν 1,5 χρόνο, είχαμε βρεθεί στη Νέα Ερυθραία και την πολύ προσεγμένη trattoria RubiRoso, απολαμβάνοντας αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και κάνοντας το γύρο της Ιταλίας μέσα από μπρουσκέτες και ζυμαρικά. Τώρα, με αφορμή το καλοκαίρι, βάλαμε το μαγιό μας και επισκεφτήκαμε την καλοκαιρινή του εκδοχή, στο Χαλκούτσι του Ωρωπού, όπου ξεκινήσαμε με στόχο να δούμε αν θα καταφέρουμε να συνδυάσουμε μια all-day καλοκαιρινή εμπειρία, με καφέ, μπάνιο, φαγητό και –γιατί όχι;- ποτό.

Στο 7ο χιλιόμετρο του παραλιακού δρόμου του Χαλκουτσίου, η καλοκαιρινή βερσιόν του RubiRoso (ονομασία εμπνευσμένη από τον διάσημο διπλωμάτη, οδηγό αγώνων και πάνω απ’ όλα playboy, Porfirio Rubirosa) σίγουρα καταφέρνει να σου τραβήξει την προσοχή, αφενός λόγω του ατμοσφαιρικού και μεγάλου χώρου του και αφετέρου λόγω της… υπόσχεσης που δίνει από την πρώτη ματιά, αναγράφοντας “Eat, Drink, Relax” στην επιγραφή του.

Ο χώρος του είναι άνετος και μπορείτε να καθίσετε κοντά στην πισίνα ή αγναντεύοντας τη θάλασσα που απλώνεται μπροστά από νωρίς για καφέ και αργότερα για φαγητό και ποτό. Κι αν το μπάνιο είναι το κύριο μέλημά σας, υπάρχει δυνατότητα να αξιοποιήσετε τις ξαπλώστρες του, οι οποίες διατίθενται με την αγορά καφέ, χωρίς έξτρα χρέωση, και να απολαύσετε τις βουτιές σας, μέχρι να σας ανοίξει η όρεξη. Τότε είναι που αρχίζει και το καλύτερο κομμάτι του RubiRoso.

Στο μενού του θα βρείτε ιταλική κουζίνα, με κλασικές γεύσεις και πιάτα δια χειρός Massimo Naglieri, όχι εξεζητημένα, ό,τι πρέπει για μετά το μπάνιο, αλλά και για ένα χαλαρό δείπνο με θέα τον ευβοϊκό.

Στα antipasti, οι μπρουσκέτες έχουμε να σας πούμε ότι είναι ιδιαιτέρως χορταστικές και νόστιμες, αλλά και το καρπάτσιο ενδείκνυται ως μια δροσερή επιλογή, ειδικά αν επιλέξετε χταπόδι ή ξιφία. Καλή αρχή για το γεύμα σας είναι και τα αχνιστά μύδια με κρασί και σκόρδο, όπως επίσης και το καλαμάρι σε μια διαφορετική από τα συνηθισμένα έκδοση, με σος πέστο.

Οι επιλογές σαλάτας είναι αρκετές για όσους προτιμούν κάτι ελαφρύ ή θέλουν να συνοδέψουν το φαγητό τους. Ανάμεσά τους ξεπροβάλλει και η κλασική και αγαπημένη χωριάτικη, αλλά και η αρωματική caprese με ντομάτα, μοτσαρέλα και φρέσκο πέστο βασιλικού, όπως και η πιο καλοκαιρινή insalata al salmone, ανάμεικτη με κάππαρη, άνηθο και ντρέσινγκ λεμονιού, που σας εγγυόμαστε ότι βγάζει έντονη φρεσκάδα.

Τα ζυμαρικά δεν θα μπορούσαν να μην έχουν εξέχουσα θέση στο μενού, καλύπτοντας όλα τα γούστα, με διάφορα είδη ζυμαρικών και φυσικά όλες τις εκδοχές που αγαπάμε κι ακόμα περισσότερες. Από την κλασική σπαγγέτι aglio e olio με σκόρδο, λάδι και μαϊντανό, μέχρι τη… «θυμωμένη» arrabbiata για όσους αγαπούν τα καυτερά και από τις πένες alla Romana με φιλέτο κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος και μανιτάρια με φουλ πρωτεΐνη, μέχρι τις εκλεπτυσμένες ταλιατέλες με πορτσίνι και τρούφα, δεν θα σας λείψει τίποτα. Εμείς, μιας και έχουμε αδυναμία στην τρούφα, κινηθήκαμε αναλόγως και χορτάσαμε το άρωμά της, μπλεγμένο με τις ταλιατέλες σε ένα φροντισμένο πιάτο.

Τέσσερις επιλογές ριζότο συμπληρώνουν το μενού, με το Risotto Zafferano με σαφράν και φρέσκο κρεμμύδι, αλλά και το ριζότο με μαύρη σουπιά να μας κινούν περισσότερο το ενδιαφέρον. Οι κρεατοφάγοι θα αντιμετωπίσουν κάποια διλήμματα, με το ψαρονέφρι με κρέμα γάλακτος, μουστάρδα και μανιτάρια, αλλά και τη μοσχαρίσια μπριζόλα Black Angus να κλέβουν την παράσταση.

Κι επειδή καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα και το πιάτο μας αναζητά κάτι πιο θαλασσινό, μην παραλείψετε να ρωτήσετε για τα ψάρια ημέρας, ούτως ώστε να ταιριάξετε ιδανικά τη θαλασσινή αύρα της περιοχής, με θαλασσινές γεύσεις στο πιάτο.

Για γλυκό μετά το αλμυρό, σας προτείνουμε να συνεχίσετε ιταλικά με πανακότα ή τιραμισού -ή και τα δύο για ολοκληρωμένη άποψη- μέχρι ο ήλιος να δύσει και να έρθει η ώρα για ποτό. Κάθε Παρασκευή, μάλιστα, και μέχρι το τέλους Σεπτεμβρίου, το RubiRoso φιλοξενεί το συγκρότημα BET, με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο για live βραδιές δίπλα στη θάλασσα.

Αν θέλετε να αποδράσετε, χωρίς να γράψετε πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ και να ζήσετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία, χωρίς να ψάχνετε πού θα πάτε για μπάνιο, φαγητό και ποτό, σας συστήνουμε να περάσετε μια βόλτα από το Χαλκούτσι και το RubiRoso. Τα συνδυάζει όλα κι έχει τον τρόπο του να σας κρατήσει το ενδιαφέρον από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε μια ημέρα που θα περάσει τόσο ευχάριστα και γρήγορα, που θα θέλετε να την ξαναζήσετε.

Info
RubiRoso
7ο χιλιόμετρο παραλιακού Χαλκουτσίου
2295079880 και 6034671110
Καθημερινά από τις 9π.μ. μέχρι τις 3π.μ. (η κουζίνα κλείνει στις 0.00)
15-30 ευρώ/άτομο.