Η Μύκονος απόκτησε τα δικά της Ninnolo

ninnolo

Το ένα από τα δυο καταστήματα της Μυκόνου, που στόχο έχουν να κάνουν διάσημο το gelato Ninnolo στο εξωτερικό. 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ο Νίκος Οικονομίδης, ο άνθρωπος πίσω από το γευστικότερο παγωτό που έχεις δοκιμάσει ποτέ, μας ξεναγεί στον κόσμο του Ninnolo.

Όσοι έχουν ήδη περάσει από το Ninnolo της Κηφισιάς, ξέρουν ότι μιλάμε για ιδιαίτερες γεύσεις που σπανίζουν. Το gelato ninnolo επαναορίζει την έννοια του παγωτού με τα καλύτερα συστατικά του πλανήτη (κυριολεκτικά), όμως οι γευστικές εκπλήξεις δεν περιορίζονται σε αυτό. Το μενού περιλαμβάνει προτάσεις για όλες τις μέρες και όλες τις ώρες, είναι όμως ιδανικό για Κυριακάτικο brunch που εύκολα καταλήγει σε πλήρες γεύμα για να κλείσει όμορφα η εβδομάδα. 

Με αφορμή τα δυο νέα καταστήματα Ninnolo στη Μύκονο, μιλήσαμε με τον Νίκο Οικονομίδη, τον ιδιοκτήτη, για τη διαδικασία που οδήγησε στο πιο λαχταριστό παγωτό της χώρας και που στόχος του είναι να διαδώσει το Ninnolo Gelato στο εξωτερικό.

Ποια είναι η φιλοσοφία του Ninnolo;
To Ninnolo ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2011, μετά από δυο χρόνια έρευνας σε διάφορα μέρη του κόσμου, αναζητώντας φυσικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό gelato χωρίς τεχνητά πρόσθετα.

Το ταξίδι αναζήτησης μας πήγε σε πολλά μέρη τόσο στη Ελλάδα όσο και σε εξωτικούς προορισμούς όπου συνάψαμε προσωπικές σχέσεις με μικρούς παράγωγους, ήρθαμε σε επαφή με εξαιρετικά φυσικά προϊόντα που δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει, όπως εξωτικά φρούτα από Βραζιλία (passion fruit, guava,acay berry), φουντούκια από το Piemonte της Ιταλίας, αλεύρι από την Νάπολη, vanilla από τις Seychelles, σοκολάτα (την καλύτερη του κόσμου) από την Αφρική καi, φυσικά, φρέσκο γάλα από μικρούς  Έλληνες παραγωγούς.

Η φιλοσοφία λοιπόν του Ninnolo είναι η εξής: Ό,τι προσφέρουμε στα μαγαζιά μας, το παρασκευάζουμε χειροποίητα από την αρχή μέχρι  το τέλος, χρησιμοποιώντας τα αγνότερα υλικά από ντόπιους και ξένους μικρούς παραγωγούς. Αυτή η φιλοσοφία αφορά από τα κουλουράκια που συνοδεύουν τον εξαιρετικό καφέ μας, τα cakes μας, τα cookies μας μέχρι όλα τα εδέσματα στο menu μας που είναι χειροποίητα και εφάμιλλα του μοναδικό μας gelato ninnolo.

Χειροποίητα προϊόντα με αγνά υλικά και συστατικά για την εύρεση των οποίων οι ιδιοκτήτες ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο. 

Τι θα βρει ο επισκέπτης στο μενού των Ninnolo;
Το Ninnolo δεν φτιάχνει μόνο gelato με εξαιρετικά υλικά που είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει και προσφέρεται, αλλά δημιουργεί και κάποια από τα νοστιμότερα πιάτα της μεσογειακής  κουζίνας με σπιτική φροντίδα που δεν εξαντλείται εκεί αλλά προφέρει κάθε μέρα χειροποίητα γλυκά και κάθε Κυριακή λαχταριστές λιχουδιές στο brunch.

Πώς προέκυψε η «μετακόμιση» στη Μύκονο;
Η Μύκονος είναι κοσμοπολίτικος προορισμός με υψηλές απαιτήσεις, για αυτό θεωρήσαμε σημαντικό, το ιδιαίτερα ποιοτικό προϊόν του Ninnolo που ανταποκρίνεται στο ύφος του νησιού, στους κατοίκους του και στους επισκέπτες του, να δοκιμαστεί και να γίνει γνωστό και εκτός Ελλάδος.

Σε δύο χώρους ενιαίας αισθητικής, που συνταιριάζουν λιτά το πολυτελές παραδοσιακό με το μοντέρνο, οι επισκέπτες της Μύκονου έχουν πλέον αυτούς τους δυο χώρους που μπορούν να γευτούν την ποιότητα του Ninnolo.

Ο πρώτος βρίσκεται στη Χώρα της Μυκόνου, δίπλα στη διάσημη Ταβέρνα Νίκος, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σοκάκια της Χώρας (σημείο που συναντάς συχνά και τον Πέτρο τον πελεκάνο). Εκεί κάποιος θα ανακαλύψει το χειροποίητο και κρεμώδες Ninnolo gelato, ένα  τέλειο γευστικά παγωτό με χαμηλά λιπαρά, που φτιάχνεται καθημερινά με φρέσκο ελληνικό γάλα, ενώ δεν χρησιμοποιείται καθόλου κρέμα γάλακτος, βούτυρο και αυγά. Θα απολαύσει επίσης και τα  χειροποίητα mini dutch pancakes κατασκευασμένα από δικιά μας ζύμη.

Οι χώροι που επιλέχθηκαν να φιλοξενήσουν τα Ninnolo συνταιριάζουν λιτά το πολυτελές παραδοσιακό με το μοντέρνο. 

Ο δεύτερος χώρος του Ninnolo που βρίσκεται στην Άνω Μερά της Μυκόνου, όπου, εκτός από το χειροποίητο gelato που θα προσφέρει θα λειτουργήσει και ως gourmet brunch spot.

Αυτό το Ninnolo έχει και κάτι ακόμη πολύ ξεχωριστό. Έχει μια ιστορία. Χρόνια πολλά πριν, το 1937, ο Φρατζέσκος Μονογυιός αγοράζει ένα ακίνητο δίπλα στη Μονή της Τουρλιανής και εκεί στήνει ένα οινο-καφενείο που ονομάζει «Η Ακρόπολις». «Η Ακρόπολις» σύντομα γίνεται το στέκι του νησιού και η φήμη του εξαπλώνεται και στα γύρω νησιά. Οι πιο παλιοί έχουν να θυμηθούν γλέντια, φαγοπότια κι ιστορίες… Το Ninnolo λειτουργεί στο ίδιο ακριβώς σημείο θέλοντας να συνεχίσει την εξαιρετική φήμη του παλιού καφενείου της οικογένειας Μονογυιού.

Στο menu του, εκτός από τα εξαιρετικά παγωτά, θα ανακαλύψετε και εκλεπτυσμένα εδέσματα που ξεχωρίζουν για τη σπανιότητα τους, τον τρόπο παρασκευής τους και την ιδιαίτερη γεύση τους, αξιοποιώντας τα τοπικά προϊόντα (αλλαντικά, τυριά, μέλι, βότανα κλπ) με τον πιο ιδανικό τρόπο. Ταυτόχρονα, top international επιλογές σάς περιμένουν να τις δοκιμάσετε. Pancakes, eggs benedict και carrot cakes είναι μόνο μερικές από τις απολαύσεις που προσφέρει το Ninnolo της Άνω Μεράς.

Το κατάστημα στην Άνω Μερά κρύβει μια μικρή ιστορία και το Ninnolo σκοπεύει να «χτίσει» τη δική του. 

Τι έχει για εσάς ως ιδιοκτήτη τη μεγαλύτερη σημασία προκειμένου μια υπηρεσία γαστρονομίας να είναι επιτυχημένη;
Η φήμη ενός ιδιαιτέρως καλού ποιοτικά προϊόντος, καθώς αυτή  διαδίδεται από στόμα σε στόμα και έτσι αποκτά φανατικούς  φίλους.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Κυρίαρχο πλάνο στα μελλοντικά μας σχέδια είναι η επέκταση και  αναγνώριση του Ninnolo gelato και εκτός Ελλάδος

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο από όσα προσφέρει το Ninnolo που συστήνεται ανεπιφύλακτα;
Θα άρχιζα την ημέρα μου έναν εξαιρετικό Brazilian single estate Area 51 coffee, αργότερα  θα συνέχιζα από το brunch menu μας με το hangover cure (αυγό τηγανητό, λουκάνικο ψητό Μυκόνου, πατάτες τσιπς ντωφινου;aζ με γιαούρτι, μ;oστρα Μυκόνου με ντομάτα –κοπανιστή, τσάτνεϋ κάπαρης και ψημένες πίττες) και το απόγευμα θα διάλεγα μια σαλάτα organic quinoa (κινόα με ξινόμηλα, φρέσκο κρεμμυδάκι, ξερά σύκα μαριναρισμένα σε ρακί, κόκκινη φακή, φουντούκια, βινεγκρέτ βαλσάμικου με πετιμέζι). Φυσικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σύστηνα, εκτός από το ninnolo gelato, να γευτείτε και τα καταπληκτικά sorbet μας.

Δείτε περισσότερα για το Ninnolo