Οι καλύτερες μπυραρίες με αυλή στην πόλη

beerology
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Για τις πάρα πολύ ζεστές καλοκαιρινές βραδιές και για όσους έχουμε ξεμείνει ακόμα στην πόλη μια μπυραρία με αυλή μας φέρνει φέρει λίγο πιο κοντά σε ατμόσφαιρα διακοπών, ακόμα και στην καρδιά της πόλης.

Beerology
Μία πολύ όμορφη μπυραρία στην Ηλιούπολη που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει στέκι για τους κατοίκους, αλλά και αφορμή για τους επισκέπτες. Ο φωτισμός στην αυλή δημιουργεί χαλαρή ατμόσφαιρα, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρείτε μια μπύρα στα μέτρα σας, από τις 200 ετικέτες του καταλόγου. Και όσο για τη συνοδεία του αλκοόλ, το μενού ικανοποιεί από τους λάτρεις της γερμανικής κουζίνας μέχρι αυτούς που προτιμούν τα καυτερά πιάτα από το Μεξικό.

Ηρώων Πολυτεχνείου 4A, Ηλιούπολη

Pentagram
Στο Νέο Ηράκλειο βρίσκεται αυτή η μπυραρία, με κήπο, ξύλινα τραπεζάκια, παρείστικη ατμόσφαιρα και πολύ καλή μουσική στα χαρακτηριστικά της. Η αισθητική επηρεάζεται από τις δεκαετίας του ’60 και του ’70 και πολλές φορές διοργανώνονται βραδιές με live. Με πλούσιο κατάλογο από μπύρες και νόστιμα πιάτα, είναι αδύνατον να μην περάσετε καλά, αν αποφασίσετε να περάσετε εκεί ένα καλοκαιρινό βράδυ.

Πρασίνου Λόφου 5, Πλατεία Νέου Ηρακλείου, Νέο Ηράκλειο

B&A Bierhouse
Ένας καταπράσινος κήπος-όαση στον καύσωνα, πολυθρόνες, αισθητική περασμένων δεκαετιών που αποπνέει ρομαντισμό και ευρωπαϊκό αέρα, συνθέτουν το ειδυλλιακό σκηνικό αυτής της μπυραρίας στη Γλυφάδα. Εξαιρετικές γεύσεις συνοδεύουν την μπύρα –μην αμελήσετε να παραγγείλετε το πιάτο «σταρ» του μενού, το κότσι-  και σε πολύ προσιτές τιμές.

Χριστόφορου Νέζερ 19, Γλυφάδα

O’ canto
Δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για μπυραρίες χωρίς να αναφερθούμε και σε μια ιρλανδέζικη pub, ειδικά όταν αυτή βρίσκεται σε μια μονοκατοικία με καταπράσινο κήπο. Ειδικεύεται στις βαρελίσιες μπύρες, τις οποίες θα συνοδεύσετε με λαχταριστά burgers και ποικιλίες κρεατικών.

Αριστοτέλους 31, Άλιμος

Barrel house
Κλασική μπυραρία στην Αργυρούπολη, στην οποία κυριαρχούν οι τόνοι του πράσινου, τόσο στους τοίχους, όσο και στη μικρή αλλά πολύ «ζεστή» αυλή της. Η μεγάλη  ποικιλία σε μπύρες και ένα μενού που «επιμένει γερμανικά», δεν πρόκειται να σας αφήσουν παραπονεμένους, ενώ στα συν και η πολύ καλή μουσική που κινείται σε jazz και funk ρυθμούς.

Μ. Γερουλάνου & Ελ. Βενιζέλου 36, Αργυρούπολη

Beer Way
Στα Μελίσσια βρίσκεται μια μικρή αλλά εξαιρετικά όμορφη μπυραρία, με πολύ καλό service και ξεχωριστές μπύρες. Μπορεί να μη διαθέτει αυλή, αλλά έχει ξύλινους πάγκους πλαισιωμένους από πεύκα. Μια ιδανική επιλογή για αυτούς που αγαπούν τη «summer in the city» φάση.

Κύπρου 2 και Σωκράτους, Μελίσσια

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ