Θέλετε να δείτε το Μουσείο Παγωτού;

mouseio-pagotou-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Πρώτα είδαμε τις φωτογραφίες στο Instagram και μετά θελήσαμε να φανταστούμε τις υπόλοιπες ιστορίες για να μαντέψουμε τις γεύσεις. Μήπως να ξεναγηθούμε στο Μουσείο Παγωτού στο Λος Άντζελες; Της Σάντυς Τσαντάκη.

To πρώτο Μουσείο Παγωτού στήθηκε αρχικά στη Νέα Υόρκη για να ταξιδέψει σε διαφορετικές Πολιτείες της Αμερικής. Με πολύχρωμα ξυλάκια, λαχανί, μπλε, μοβ, να λιώνουν στο πάτωμα και στους τοίχους, σαν μοντέρνες εγκαταστάσεις-γλυπτά. 

Και τώρα μόλις αποκαλύφθηκε κι ένα ακόμη pop-up Μουσείο, αυτή τη φορά στο Λος Άντζελες, σαν μια όαση στο καλοκαίρι. 

Μοιάζει με παραμύθι. Θέλεις να φας τους τοίχους, να δοκιμάσεις όλες τις γεύσεις, από σοκολάτα μέχρι φράουλα και από μάνγκο μέχρι πεπόνι, ενώ υπάρχει φυσικά και πωλητήριο με εξωτικές προτάσεις, μια μπανιέρα γεμάτη με τρούφες και όλα τα μικροσκοπικά διακοσμητικά μπισκοτάκια με τα οποία θέλουμε να στολίζουμε το χωνάκι ή το μίνι…κουβαδάκι.

Ένα μουσείο με παστέλ αποχρώσεις που φτιάχτηκε για να φιλοξενήσει γονείς, παιδιά και όσους αισθάνονται πάντα παιδιά, και θέλουν να είναι πάντα καλοκαίρι. Κάθε βδομάδα οι γεύσεις παγωτού εμπλουτίζονται και αλλάζουν, το παραμύθι εξελίσσεται, μαζί με τη φαντασίωση. Τι αντιγράφουμε από τους τοίχους του Μουσείου; «Βe Sweet. Be Silly. Be a Lover. Be You». Kαμία αντίρρηση. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com