Το Santorini Assyrtiko Grande Reserve 2014 κατέκτησε την κορυφή

santorini-assyrtiko
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Οι 95 βαθμοί ήταν η υψηλότερη βαθμολογία που έδωσε ο Mark Squires στα ελληνικά κρασιά που δοκίμασε για το τεύχος Ιουνίου 2017 του καταξιωμένου "Robert Parker's Wineadvocate". Και το εντυπωσιακό σκορ πήγε... Σαντορίνη.

Ως «εξαιρετικό, απολαυστικό, με εντυπωσιακή δομή» περιέγραψε ο Mark Squires, ο οινογράφος που καλύπτει τον ελληνικό αμπελώνα για το Wineadvocate, τη μοναδική Grandereserve εκδοχή του Ασύρτικου Σαντορίνης που διατίθεται στην αγορά από τη Santo Wines. Η πολυπλοκότητα του κρασιού από κλήματα ηλικίας πλέον των 100 ετών, με 12μηνη ωρίμαση σε γαλλική δρυ και επιπλέον 12μηνη παλαίωση στη φιάλη, επιβραβεύτηκε με 95 βαθμούς για την εσοδεία του 2014 που ήδη κυκλοφορεί. 

Αντιστοίχως, 94 βαθμούς -τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία του αφιερώματος- κατέκτησε το Santorini Vinsanto 2010. «Και αν η ποιότητα του Vinsanto κρίνεται από την ισορροπία ανάμεσα στην οξύτητα και τα σάκχαρα», όπως τονίζει ο Mark Squires, «η ετικέτα της SantoWines το πετυχαίνει με υπέροχο τρόπο».

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα για τη SantoWines συνεχίστηκαν με δύο ακόμη ετικέτες να αξιολογούνται με 90 βαθμούς: το Santorini Assyrtiko 2016 και το νέο Μαυροτράγανο 2015. Ακόμη, 89 βαθμοί πήγαν στο πρώτο αφρώδες Ασύρτικο από παραγωγό της Σαντορίνης –Santo Sparkling Brut Methode Traditionnelle 2014- και το Ασύρτικο βιολογικής καλλιέργειας του 2016.

Οι αξιολογήσεις των κρασιών της SantoWines αποτελούν μια ακόμη επιβράβευση της σημαντικής προσπάθειας της Ένωσης, που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή της, και της ομάδας των οινολόγων της με επικεφαλής τον Νίκο Βαρβαρήγο. Στόχος παραμένει η διαφύλαξη της αυθεντικότητας του Θηραϊκού αμπελώνα και η προώθηση κρασιών υψηλής ποιότητας, αντάξια της αμπελουργικής παράδοσης του νησιού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της SantoWines στο τεύχος Ιουνίου 2017 του Robert Parker's WINEADVOCATE:

95 βαθμοί - SANTORINI ASSYRTIKO GRANDE RESERVE 2014

94 βαθμοί - SANTORINI VINSANTO 2010

90 βαθμοί - SANTORINI ASSYRTIKO 2016

90 βαθμοί - MAVROTRAGANO2015

89 βαθμοί - SANTO SPARKLING BRUT METHODE TRADITIONNELLE2014

89 βαθμοί - SANTORINIASSYRTIKOORGANIC2016

Πηγή: www.krasiagr.com