Οι λουκουμάδες του «Αιγαίον» πέρασαν στην ιστορία

aigaion-loukoumades
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η Πανεπιστημίου δεν είναι πια τόσο «γλυκιά», αφού έκλεισε ένα από τα περίφημα στέκια της με λουκουμάδες, το θρυλικό Αιγαίον, το οποίο αποτελεί πλέον παρελθόν.

Όλοι μας έχουμε κατέβει έστω μια φορά τα σκαλάκια στην Πανεπιστημίου για να πάρουμε ένα κουτί λουκουμάδες και να ικανοποιήσουμε τη λιγούρα που μας δημιουργούσε και μόνο το πέρασμα έξω από το Αιγαίον.

Δυστυχώς, το πιο δημοφιλές μαγαζί για λουκουμάδες της Αθήνας έκλεισε, έπειτα από σχεδόν έναν αιώνα ζωής, αφού επί 91 έτη σέρβιρε το γλυκό αυτό έδεσμα στους Αθηναίους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, όμως, μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας λειτουργίας του Αιγαίον σε άλλες συνθήκες, μελλοντικά. Η ανακοίνωση γράφει συγκεκριμένα: «Σχεδόν ένας αιώνας πέραασε! Το Αιγαίον κλείνει εδώ ένα κύκλο. Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας στο προσεχές μέλλον».

Θυμίζουμε ότι το Αιγαίον λειτουργούσε από το 1926 και η φήμη των λουκουμάδων με μέλι, ζάχαρη άχνη και κανέλα, είχε κυκλοφορήσει σε όλη τη χώρα. Το κατάστημα, από την ίδρυσή του και μετά, στεγαζόταν στο νεοκλασικό κτίριο κατασκευής του 1890 στην οδό Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας.

Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του λειτούργησε ως καφενείο με την ίδια επωνυμία, ως μέλος της Αδελφότητας Καφεπωλών Αθηνών. Λίγα όμως χρόνια μετά, οι λουκουμάδες μπήκαν στον κατάλογό του, δίνοντας στο κατάστημα τη φήμη που διατήρησε έως και σήμερα.