Πάμε για σάντουιτς στα καλύτερα της Αθήνας

duck-soup
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Καλά τα σουβλάκια και τα μπέργκερ, αλλά όταν ένα σάντουιτς είναι περιποιημένο, εμπνευσμένο και με προσεγμένα υλικά, μπορεί να κερδίσει εύκολα τη μάχη με τα all-time classics. Στα παρακάτω σημεία της Αθήνας, πάντως, έχουμε δοκιμάσει μερικά από τα καλύτερα.

Duck Soup Café, Στοά Πεσμαζόγλου
Στο Duck Soup φάγαμε για πρώτη φορά όταν άνοιξε ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα σάντουιτς της ζωής μας και όταν το ξαναεπισκεφτήκαμε, 2 χρόνια μετά, διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο είχε διατηρήσει την ποιότητά του, αλλά είχε πλέον καταφέρει να μυήσει πολύ κόσμο στην αξία του πραγματικού –κι όχι του πλαστικού- σάντουιτς. Σε μια μικρή αυλή με πράσινες γλαστρούλες και ριγέ τέντα, που φέρνει κάτι από παριζιάνικο ρομαντισμό, θα απολαύσετε σάντουιτς με διαλεγμένα ψωμάκια από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας, με αγνά ποιοτικά προϊόντα και υλικά που κόβονται μπροστά σας και πρωτότυπους συνδυασμούς, με blue cheese, καραμελωμένα κρεμμύδια, καρύδια κ.ο.κ. Στον κατάλογό του θα βρείτε και υπέροχα smoothies για πολλές δροσερές και χορταστικές γουλιές, όπως και τα φανταστικό υποβρύχιο τριαντάφυλλο –μεταξύ άλλων. Info: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), Κέντρο, 210-3233916.

Μόντακιου, Σταδίου
Το Μόντακιου φημίζεται τόσο για την ποιότητα των σάντουιτς, όσο και του καφέ του, που σημαίνει ότι μπορείτε να τα συνδυάσετε και τα δύο, απολαμβάνοντάς τα εξίσου. Με φρέσκα αλλαντικά που κόβονται εκείνη την ώρα, ιδιαίτερα υλικά με ιταλικές αναφορές, συνδυασμούς που παραπέμπουν πάντα σε κάτι ιδιαίτερο και προσιτές τιμές, το Μόντακιου μπορεί εύκολα να γίνει στέκι… σαντουιτσοφάγων. Info: Σταδίου 30, Αθήνα, 210 3316500.

Το Guarantee, Κουκάκι
Με πλούσια ποικιλία σε ψωμάκια και υλικά που διαλέγουν με προσοχή και φροντίζουν συνεχώς να ανανεώνουν, το Guarantee… εγγυάται ότι το σάντουιτς θα αποτελέσει εμπειρία. Μπορείτε να φτιάξετε σάντουιτς με ψωμί από λαγανίτσα μέχρι ψωμάκι ντίνκελ ή ΖΕΑΣ και να επιλέξετε για γέμιση από διαλεχτά αλλαντικά, διάφορα είδη τυριών, ελληνικά και ξένα, αλλά και πλούσιες σάλτσες, από κρέμα ροκφόρ μέχρι πέστο σχοινόπρασου. Στον κατάλογο θα βρείτε, επίσης, και σαλάτες, αλλά και χυμούς από φρέσκα υλικά για να συμπληρώσετε το street γεύμα σας. Info: Βεΐκου 41, Κουκάκι, 210 9226924.

Metropolis Sandwich, Σύνταγμα
Άνοιξε πριν 2 χρόνια κι έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην αγορά των σάντουιτς της Αθήνας, αφού έχει συνεχώς νέες προτάσεις και δεδομένα, όπως π.χ. το σάντουιτς-μουσακά με μια φέτα χειροποίητου ζυμωτού ψωμιού, πατάτες και μελιτζάνες ψημένες στο φούρνο, μια στρώση 100% μοσχαρίσιου κιμά και από πάνω πλούσια μπεσαμέλ. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε από τα σάντουιτς του μενού ή να δημιουργήσετε το δικό σας με premium ολόφρεσκα υλικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και εκλεκτές επιλογές από το εξωτερικό και δεκάδες ψωμάκια για να διαλέξετε. Για ένα πιο ελαφρύ lunch, μπορείτε να επιλέξετε σαλάτες με ρόκα, σολομό και σπανάκι ή απλώς να τις συνοδέψετε με το σάντουιτς της επιλογής σας. Info: Βουλής 9-11, 210 3222122.