Η Άλλη Σκάλα μετακομίζει και ξεκινά νέο γευστικό ταξίδι

alli-skala
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η γνωστή μουσική ταβέρνα στα Καμίνια του Πειραιά, έπειτα από 22 χρόνια παράδοσης στην περιοχή, αλλάζει τοποθεσία και μεταφέρεται στην Αργυρούπολη.

Στην αρχή της Άνοιξης βρεθήκαμε στα Καμίνια του Πειραιά και την Άλλη Σκάλα, δοκιμάζοντας αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις και απολαμβάνοντας ζωντανή μουσική σε μια πολύ «ζεστή» ατμόσφαιρα και σε μια ταβέρνα με μεγάλη ιστορία: τη δεκαετία του ’80 άνοιξε στην Οία της Σαντορίνης η Σκάλα, με παραδοσιακές κυκλαδίτικες νοστιμιές και στη συνέχεια, το 1997, άνοιξε η Άλλη Σκάλα, το αδερφάκι της σαντορινιάς ταβέρνας, από τον Χρήστο Μαρκοζάνε και τον Σταύρο Σιγάλα στα Καμίνια, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση του μαγαζιού, μέχρι και σήμερα.

Πλέον, από τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, η Άλλη Σκάλα φεύγει από τα Καμίνια και μεταφέρεται στην Αργυρούπολη, ξεκινώντας ένα νέο ταξίδι με μοναδικές γεύσεις και ανόθευτο κέφι, αποστάγματα μακρόχρονης πείρας. Στα νέα ταξίδια της Άλλης Σκάλας το τιμόνι κρατά η Λία Πολέμη και το μενού δημιουργεί ο γνωστός σεφ Γρηγόρης Kαραγιάννης.

Όλα τα πιάτα της Άλλης Σκάλας παρασκευάζονται με προσεκτική επιλογή φρέσκων υλικών και το μενού της περιλαμβάνει ποικιλία από εκλεκτά κρεατικά στη σχάρα, γευστικούς μεζέδες και παραδοσιακές συνταγές. Είναι το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσετε ανάμεσα σε άλλα και αυθεντικές γεύσεις Σαντορίνης μιας και η τελευταία είναι ο τόπος καταγωγής των ιδιοκτητών.

Αξίζει να δοκιμάσετε τα πουράκια φέτας σε ντουέτο με λουκουμάδες τυριών και γλάσσο μπύρας, τη ναξιώτικη γραβιέρα σε κρούστα αμυγδάλου με μαρμελάδα μοσχολέμονου, την παραδοσιακή φάβα Σαντορίνης, τη λούντζα (το προσούτο μας!) σε στρώμα αρωματικών βοτάνων με σκοτύρι Ίου και πιπερόμελο, το άρωμα Κυκλάδων με φρεσκοτηγανισμένους ντοματοκεφτέδες, τους κολοκυθοκεφτέδες και τηγανίτες κάππαρης!

Στα κυρίως πιάτα οι επιλογές συνεχίζουν να είναι πολλές, με το κοκοράκι μεθυσμένο με κρασί βινσάντο Σαντορίνης, το χοιρινό κότσι μελωμένο στη γάστρα με βότανα και μυρωδικά, το φουρνιστό αρνάκι σε καραμέλα σκόρδου με πατατούλες και λαχανικά, τη σταβλίσια καπνιστή χοιρινή μπριζόλα με σάλτσα γλυκού κρασιού, τις χειροποίητες ραβιόλες με φιλετάκι μόσχου και κατσικίσιο τυρί σε σάλτσα από πέστο ρόκας και λιαστής ντομάτας και πολλά ακόμη.

Η κάβα της Άλλης Σκάλας περιλαμβάνει μια ποιοτική λίστα ελληνικών κρασιών, χύμα κρασί, κρητική ρακή, τσίπουρο, ούζο, καθώς και επιλεγμένες μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες.

Το σέρβις αναλαμβάνει η ίδια η κ. Πολέμη, στην οποία μπορείτε να απευθυνθείτε για να σας εξηγήσει αναλυτικά όλες τις γεύσεις και τον τρόπο παρασκευής των πιάτων, «κρύβοντάς» σας βεβαίως τα μικρά γευστικά μυστικά των συνταγών για να τα ανακαλύψετε οι ίδιοι!

Έτοιμοι για Αργυρούπολη;

Info
Άλλη Σκάλα
Αλεξιουπόλεως 25, Αργυρούπολη, 2104827722, 6945619962
Τρίτη έως Κυριακή από τις 13.00 έως και τις 00.00.