Τα new entries της γεύσης στην Αθήνα

blends-glufada
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Με τη νέα σεζόν, τα στέκια για φαγητό, brunch, κοκτέιλ και street food ολοένα και πληθαίνουν, με πολλά να έχουν ανοίξει πρόσφατα τις πόρτες τους. Κι επειδή πάντα έχουμε όρεξη να τσιμπήσουμε ή να πιούμε κάτι, τριγυρνάμε σε αυτά και σας τα παρουσιάζουμε.

Blends, Γλυφάδα
Η πλατεία Νυμφών της Γλυφάδας υποδέχτηκε μέσα στον Σεπτέμβρη το Blends, ένα ιδιαίτερο καφέ-μπαρ-εστιατόριο με σήμα κατατεθέν μια… ελιά στο bar. Στον κατάλογό του θα βρείτε μεσογειακά πιάτα με διεθνείς επιρροές με την υπογραφή του Κώστα Λώλα, ενώ από… bar, άλλο τίποτα: espresso bar, tapas bar, αλλά και cigar lounge στον πάνω όροφο, για όσους απολαμβάνουν τη ζωή λίγο παραπάνω. Info: Φοίβης 19, Γλυφάδα, 2111821711.

Flamingo, Παγκράτι
Έκανε opening την 1η Σεπτεμβρίου και είναι ανοιχτό από το πρωί με καφέδες και πρωινά, μέχρι το βράδυ με φαγητό και «φευγάτα» κοκτέιλ. Δίνει fair trade επιλογές για καφέ, τσάι, αναψυκτικά σε όσους έχουν πιο έντονες ανησυχίες για το καλό του πλανήτη και του παραγωγού, ενώ η κουζίνα του βγάζει ζεστά και κρύα πιάτα (4,5-9,5 ευρώ) από ταμπουλέ κινόα και παντζάρια γεμιστά, μέχρι παπαρδέλες με σπανάκι και προσιούτο και ψητό φιλέτο γλώσσας με κάρυ. Το Σαββατοκύριακο σερβίρει ένα πιο ιδιαίτερο brunch, τις καθημερινές πλούσιο πρωινό και τα βράδια μας στέλνει ταξίδι σε τροπικά μέρη με τα κοκτέιλ του. Διαβάστε την εμπειρία μας εδώ. Info: Eυφράνορος 22 & Κρησίλα, Παγκράτι, 2114104639.

7Cactus, Κουκάκι
Με σήμα το ελληνικό φραγκόσυκο, το 7Cactus άνοιξε στο Κουκάκι και έχει βαλθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τα κλασικά street food που έχουμε συνηθίσει ως τώρα, προσφέροντάς μας την ελληνική άποψη του φαγητού στο χέρι με την υπογραφή του food blogger Γαβριήλ Νικολαϊδη (Cool Artisan). Από τις 8 το πρωί σερβίρει καφέ, φρέσκους χυμούς, πρωινά και έως τις 6 το απόγευμα μπορείτε να δοκιμάσετε γεύσεις εμπνευσμένες από την Ελλάδα σε μοντέρνα εκτέλεση. Τι σημαίνει αυτό; Πρωινό από τη Μάνη, brunch από τη Νάξο, σνακ από την Κίμωλο και όχι μόνο! Info: Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, 213 0452865.

Food Mafia, Νέα Ερυθραία
Μετά τη Γλυφάδα και το κέντρο, το Food Mafia ήρθε στη Νέα Ερυθραία με σκοπό να συστήσεις steaks, κρέατα, σπιτικά μπέργκερ και bao σε απίθανους συνδυασμούς στα βόρεια προάστια. Το νέο στέκι του Ηλία Σκουλά ξεκίνησε στα μέσα του καλοκαιριού και κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να γίνει talk of the town, ενώ πλέον είναι ανοιχτό από τις 14.00. Το ολοκαίνουργιο, φθινοπωρινό μενού του κρύβει πολλές εκπλήξεις και ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε. Info: Ελευθερίου Βενιζέλου 59, Νέα Ερυθραία, 210 6233600.

Vegan Nation, κέντρο
Η βίγκαν νοοτροπία και η αποχή από το κρέας και κάθε προϊόν ζωικής προέλευσης έχει πλέον τραβήξει πολύ κόσμο και οι επιλογές έχουν πληθύνει τόσο, που ακόμη και οι κρεατοφάγοι επιλέγουν να δοκιμάσουν τις νοστιμιές ενός vegan εστιατορίου. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τη νέα άφιξη στη vegan κοινότητα, το Vegan Nation που άνοιξε το καλοκαίρι στην Ερμού, προσφέρει εμπνευσμένες επιλογές χωρίς κρέας και ζωικά προϊόντα, όλα καμωμένα από τον σεφ Νίκο Γαϊτάνο. Από βίγκαν καρμπονάρα μέχρι μουσακά με κιμά σόγιας και μπεσαμέλ από γάλα καρύδας, στο μενού του θα βρείτε χορταστικά και προσεγμένα πιάτα, ενώ μπορείτε να τα παραγγείλετε και για το σπίτι, σε πολύ καλές τιμές. Info: Ερμού 86, Αθήνα, 210 3226226.

Χωρίς Μενού, Π. Φάληρο
Το νέο εναλλακτικό τσιπουράδικο στο Παλαιό Φάληρο είναι νεανικό και δεν παίζει με τις λέξεις, αφού όντως δεν θα βρείτε μενού εκεί. Αντ’ αυτού, θα δοκιμάσετε σπέσιαλ ελληνικά μεζεδάκια, τα οποία καταφτάνουν μαζί με το ποτό που εσείς θα επιλέξετε στο τραπέζι σας. Αν τα μεζεδάκια δεν αρκούν για να καλύψουν τις ορέξεις σας, μπορείτε να στραφείτε προς τις ποικιλίες με κρεατικά ή θαλασσινά, οι οποίες έχουν μικρό και μεγάλο μέγεθος αναλόγως την επιθυμία σας. Στο Χωρίς Μενού σύντομα θα συνοδεύετε το ποτό σας και με ζωντανή μουσική, εκτός από τα μεζεδάκια. Info: Λεωφόρος Αγίας Βαρβάρας 119, Π. Φάληρο, 210 9836516.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ