Ποιος θα είναι τελικά ο απόλυτος master των ζυμαρικών;

barilla-pasta-world-championship-2017
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, η γνωστή μάρκα ζυμαρικών διοργανώνει το Barilla Pasta World Championship 2017 στην Ιταλία, με στόχο να αναδείξει την αρωματική ιταλική κουζίνα και τις γεύσεις της.

Το Barilla Pasta World Championship 2017 αποτελεί έναν παγκόσμιο διαγωνισμό που έχει ως στόχο να αναδείξει τις συνταγές εκείνες που θα μετουσιώσουν στο άρωμα και τη γεύση τους, την ιταλική κουζίνα και παράδοση! Διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη φορά από την Barilla και μέσα από αυτόν θα βγει και ο επόμενος… Master Of Pasta, μέσα από 20 σεφ που θα ταξιδέψουν από όλον τον κόσμο, για να δημιουργήσουν τις γεύσεις εκείνες που θα αναδείξουν τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας και να διεκδικήσουν τον τίτλο.

20 σεφ κάτω των 35 ετών, 15 χώρες, 4 ήπειροι, 3 ημέρες διαγωνισμού, 1 κλασική συνταγή και 20 διαφορετικές «ερμηνείες», είναι τα συστατικά εκείνα που συνθέτουν το φετινό διαγωνισμό. Κάθε ένας από τους νεαρούς σεφ έχει αποδείξει το αστείρευτο ταλέντο του, έχει ταξιδέψει σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο προσθέτοντας στις αποσκευές του μυστικά και τεχνικές από διαφορετικούς λαούς και πολιτισμούς, έχει βραβευτεί αρκετές φορές, ενώ τους βρίσκεις σε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια ανά τον κόσμο!

Την Ελλάδα στη φετινή διοργάνωση εκπροσωπεί ο Giorgio Spanakis, ένας σεφ που κυλάει στο αίμα του το ιταλικό ταπεραμέντο, αφού η μητέρα του είναι Ιταλίδα, και έκανε τα πρώτα του «μαγειρικά βήματα» στο εστιατόριο του πατέρα του στη Ρώμη. Στα 23 του ήρθε στην Ελλάδα, όπου και εργάστηκε στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι ο προσωπικός σεφ του Ιταλού Πρέσβη στην Ελλάδα.

Το Barilla Pasta World Championship 2017 θα λάβει χώρα στο Μιλάνο, ενώ η τελική φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στην πανέμορφη Πάρμα στο Academia Barilla, τον κατεξοχήν χώρο που εκπαιδεύει, δημιουργεί και θέτει τις βάσεις στο χώρο των ζυμαρικών. Για τρεις ημέρες, από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, οι 20 σεφ θα κληθούν να παρουσιάσουν στους coaches το ταλέντο τους μέσα από δημιουργικά πιάτα ζυμαρικών. Η πρώτη φάση τους καλεί να παρουσιάσουν το δικό τους όραμα για το μέλλον των ζυμαρικών, ενώ οι 10 σεφ που θα περάσουν στη δεύτερη φάση θα αναμετρηθούν σε κλασικές ιταλικές συνταγές ζυμαρικών. Η τρίτη και τελική φάση τους διαγωνισμού, βρίσκει τους 3 επικρατέστερους finalists στο Academia Barilla όπου και θα ανακοινωθεί ο νικητής, παρουσία του Paolo Barilla.

Για τρεις ολόκληρες ημέρες η Ιταλία θα γεμίσει με τη δημιουργικότητα, την αυθεντικότητα των 20 σεφ που θα προσπαθήσουν να ετοιμάσουν το πιάτο εκείνο που παρ’ όλη την απλότητά του, είναι ικανό να απογειώσει και τις 5 αισθήσεις στον φετινό Barilla World Pasta Championship 2017.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ και την ελληνική συμμετοχή εδώ.