Το Taste the Fashion στρώνει ξανά το φιλανθρωπικό του τραπέζι

gkourme-fagito
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Τρεις πρωτοπόροι Έλληνες σχεδιαστές και τρεις κορυφαίοι Έλληνες σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους για το «Μαζί για το παιδί».

Η Δευτέρα 9 Οκτωβρίου θα έχει και μόδα και γεύση και φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο μενού με το πρωτοποριακό fashion & gourmet δείπνο Taste the Fashion The 5th Element που διοργανώνεται για 5η χρονιά στο Hilton Αθηνών.

Γιορτάζοντας φέτος 5 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς και έχοντας παρουσιάσει στο παρελθόν τις συλλογές μερικών από τους μεγαλύτερους διεθνείς Οίκους μόδας το 5ο Taste the Fashion στρέφει το βλέμμα του αποκλειστικά στην Ελλάδα και στους Έλληνες δημιουργούς.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας του Balthazar και του Different & Different, ο Στέλιος Παρλιάρος των Sweet Alchemy και o Κώστας Αθανασίου του Hilton Aθηνών εμπνέονται φέτος από τις ιδιαίτερες συλλογές 3 πρωτοπόρων Ελλήνων σχεδιαστών, του Σωτήρη Γεωργίου, του Στέλιου Κουδουνάρη και του Δημήτρη Πέτρου. Στόχος είναι και φέτος η δημιουργία μίας ολοκληρωμένης αισθητικής εμπειρίας, αφού το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις μοναδικές γευστικές προτάσεις των τριών κορυφαίων chefs, παράλληλα με τα fashion shows που τις ενέπνευσαν.

Ο Στέλιος Παρλιάρος δεν θα λείψει από το Taste the Fashion

Η πρωτότυπη αυτή σύμπραξη, πιο ολοκληρωμένη και δημιουργική από ποτέ, παρουσιάζεται με τον τίτλο The 5th Element αναδεικνύοντας ως 5ο στοιχείο της φύσης την ανθρώπινη δημιουργικότητα, που αξιοποιεί και μεταμορφώνει κάθε άλλο στοιχείο της φύσης. Γη, νερό, αέρας, φωτιά, κανένα δεν θα ήταν όπως το γνωρίζουμε και το απολαμβάνουμε χωρίς τη δημιουργική συνεισφορά του ανθρώπου. Tο φετινό Taste the Fashion τα επιστρατεύει όλα για να συνεπάρει τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του που, παρά τις παρούσες αντίξοες οικονομικές συνθήκες, θα επιλέξουν να συμμετάσχουν και φέτος στην εκδήλωση, αφού με την παρουσία τους θα στηρίξουν παράλληλα την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Πιο συγκεκριμένα, το Taste the Fashion-The 5th Element θα υποστηρίξει τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαζί για το Παιδί που αγκαλιάζουν περισσότερα από 5.000 παιδιά κάθε χρόνο.

Το Taste the Fashion-The 5th Element υποστηρίζουν επίσης κορυφαίοι επαγγελματίες που δίνουν κάθε χρόνο τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της βραδιάς, όπως η Μυρτώ Πεζούλα για τη διακόσμηση, η APG για τον οπτικοακουστικό εξοπλισμό, το Pavlos The Flower Workshop για τον ανθοστολισμό, η οινοποιία Tsantali, o fashion editor Μιχάλης Πάντος για την επιμέλεια και τη σκηνοθεσία των fashion shows, η ομάδα της MAC για το μακιγιάζ και ο κορυφαίος hair stylist Νικόλας Βιλλιώτης.

Το πρωτοποριακό Taste the Fashion The 5th Element διοργανώνεται για 5η χρονιά στο Hilton Αθηνών

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής και χάρη στην ευαισθησία όλων όσων συμμετείχαν στις 4 πρώτες διοργανώσεις, το «Taste the Fashion» έχει συγκεντρώσει συνολικά το πολύ σημαντικό ποσό των €130.000, χάρη στο οποίο πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο έργο ανακαίνισης στο Σπίτι Φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθο, ενισχύθηκαν τα παιδιά με καρκίνο που φιλοξενούνται με τις οικογένειές τους στον Ξενώνα του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», χρηματοδοτήθηκε η δημιουργία ειδικά προσαρμοσμένης παιδικής χαράς στο χώρο του Κέντρου της «ΕΛΕΠΑΠ» Αθήνας και υποστηρίχθηκαν τα εθνικά προγράμματα του «ΕΛΙΖΑ» για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης σε νοσοκομεία και σχολεία σε όλη τη χώρα. Αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα οδήγησε στη συνέχιση του καθιερωμένου πλέον θεσμού Taste the Fashion, πάντα με στόχο την υποστήριξη παιδιών που βρίσκονται σε κάθε είδους ανάγκη. Άλλωστε, το Taste the Fashion είναι κυρίως η απόδειξη του πόσο όμορφα και σημαντικά πράγματα μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι όταν ενώνουν τις δυνάμεις και τα ταλέντα τους.

Το πρωτοποριακό fashion & gourmet δείπνο Taste the Fashion The 5th Element διοργανώνεται για 5η χρονιά με μεγάλο χορηγό την FYFFES και χορηγούς την Coca-Cola Τρία Έψιλον, τo Diners Club και την IWC Schaffhausen και με σκοπό τη στήριξη του έργου του «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».

Info
Taste the Fashion – The Fifth Element
Hilton Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46
Δευτέρα 9/10 στις 21.00