Φωτογραφική βόλτα στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Νεμέας

Alexandros Michailidis / SOOC

Γεμίστε το ποτήρι σας κρασί και πάμε να γνωρίσουμε φωτογραφικά τη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας στην οποία παράγονται τα ονομαστά κρασιά Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π.).

Φωτογραφίες: Alexandros Michailidis / www.sooc.gr

ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC
ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Η Νεμέα είναι χτισμένη πάνω σε λόφο για αυτό είναι μια ημιορεινή πόλη. Η σύνθεση του εδάφους είναι τέλεια για την καλλιέργεια σταφυλιού.

ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC
ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Η πιο γνωστή ποικιλία που παράγεται στην περιοχή είναι το Αγιωργίτικο που αποτελεί βάση για τη δημιουργία πολλών άλλων κρασιών της περιοχής.

ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC
ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Τα οινοποιεία της Νεμέας είναι πολλά, ανοιχτά και επισκέψιμα σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει από κοντά τον τρόπο παρασκευής των κρασιών τους.

ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC
ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC/ALEXANDROS MICHAILIDIS

Eδώ και 35 χρόνια δραστηριοποιείται στην περιοχή ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας, που ασχολείται με τη διαφύλαξη της ποιότητας του τοπικού κρασιού, καθώς και με την προώθηση και διαφήμιση των ντόπιων κρασιών.

ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC
ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Η Αγιωργίτικη ποικιλία και γενικότερα η παραγωγή σταφυλιών και οίνου στην περιοχή έχουν καταγραφεί στην ιστορία από το 2000 π.Χ.

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΓΕΥΣΗ