Φωτογραφική βόλτα στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Νεμέας
Γεμίστε το ποτήρι σας κρασί και πάμε να γνωρίσουμε φωτογραφικά τη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας στην οποία παράγονται τα ονομαστά κρασιά Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π.).
Φωτογραφίες: Alexandros Michailidis / www.sooc.gr
Η Νεμέα είναι χτισμένη πάνω σε λόφο για αυτό είναι μια ημιορεινή πόλη. Η σύνθεση του εδάφους είναι τέλεια για την καλλιέργεια σταφυλιού.
Η πιο γνωστή ποικιλία που παράγεται στην περιοχή είναι το Αγιωργίτικο που αποτελεί βάση για τη δημιουργία πολλών άλλων κρασιών της περιοχής.
Τα οινοποιεία της Νεμέας είναι πολλά, ανοιχτά και επισκέψιμα σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει από κοντά τον τρόπο παρασκευής των κρασιών τους.
Eδώ και 35 χρόνια δραστηριοποιείται στην περιοχή ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας, που ασχολείται με τη διαφύλαξη της ποιότητας του τοπικού κρασιού, καθώς και με την προώθηση και διαφήμιση των ντόπιων κρασιών.
Η Αγιωργίτικη ποικιλία και γενικότερα η παραγωγή σταφυλιών και οίνου στην περιοχή έχουν καταγραφεί στην ιστορία από το 2000 π.Χ.