Φωτογραφική βόλτα στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Νεμέας

nemea-sooc
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Γεμίστε το ποτήρι σας κρασί και πάμε να γνωρίσουμε φωτογραφικά τη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας στην οποία παράγονται τα ονομαστά κρασιά Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π.).

Φωτογραφίες: Alexandros Michailidis / www.sooc.gr

Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOC

Η Νεμέα είναι χτισμένη πάνω σε λόφο για αυτό είναι μια ημιορεινή πόλη. Η σύνθεση του εδάφους είναι τέλεια για την καλλιέργεια σταφυλιού.

Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOC

Η πιο γνωστή ποικιλία που παράγεται στην περιοχή είναι το Αγιωργίτικο που αποτελεί βάση για τη δημιουργία πολλών άλλων κρασιών της περιοχής.

Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOC

Τα οινοποιεία της Νεμέας είναι πολλά, ανοιχτά και επισκέψιμα σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει από κοντά τον τρόπο παρασκευής των κρασιών τους.

Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOC / Alexandros Michailidis

Eδώ και 35 χρόνια δραστηριοποιείται στην περιοχή ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας, που ασχολείται με τη διαφύλαξη της ποιότητας του τοπικού κρασιού, καθώς και με την προώθηση και διαφήμιση των ντόπιων κρασιών.

Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOC

Η Αγιωργίτικη ποικιλία και γενικότερα η παραγωγή σταφυλιών και οίνου στην περιοχή έχουν καταγραφεί στην ιστορία από το 2000 π.Χ.