Το Thessaloniki Food Festival φέρνει τη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Κοτζιά

thessaloniki-food-festival
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Αυτό το Σαββατοκύριακο, η Αθήνα μπαίνει σε γαστρονομικούς, φεστιβαλικούς ρυθμούς που μοσχοβολούν Βόρεια Ελλάδα κι όχι μόνο.

Για 2 ημέρες, στις 7 και 8 Οκτωβρίου, ετοιμαστείτε να δείτε μια άλλη πλατεία Κοτζιά, η οποία θα μετατραπεί σ’ ένα food village με signature προϊόντα, παραδοσιακές συνταγές, μοντέρνες κουζίνες των κορυφαίων επιχειρήσεων εστίασης της Θεσσαλονίκης και υπέροχα gardens για το κοινό, μετατρέποντας το κέντρο της Αθήνας σε γευστικό και γαστριμαργικό παράδεισο. Εξάλλου η ιστορία των γεύσεων της Θεσσαλονίκης μας ελκύει όλους καθώς πρόκειται για μια πόλη «σταυροδόμι των λαών», η οποία τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας και σήμερα την έχει διατηρήσει στις γεύσεις της. Μπαχάρια, αρώματα, πρώτες ύλες και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο θα γεμίσουν την ψυχή μας και θα απογειώσουν τον ουρανίσκο μας.

Το γαστρονομικό αυτό διήμερο στην καρδιά της Αθήνας θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα του φεστιβάλ που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη εδώ και 7 χρόνια και όλοι μας θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε από τις Ινδίες μέχρι την Αμερική, από τα ευρωπαϊκά γλυκά μέχρι τα σούσι της Ασίας κάτω από τους υπέροχους ήχους των dj’s set που θα πλαισιώνουν την εκδήλωση.

Το πρότζεκτ ανατέθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στη δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin) που επιμελείται και παρουσιάζει το Thessaloniki Street Food Festival, προκειμένου να παρουσιάσει τη mobile εκδοχή του Thessaloniki Food Festival στην πλατεία Κοτζιά, ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας, στοχεύοντας να φέρει το αθηναϊκό κοινό σε επαφή με τις θεσσαλονικίωτικες γεύσεις.

Info
Thessaloniki Food Festival
Πλατεία Κοτζιά
7&8 Οκτωβρίου από τις 11.00 έως τις 23.00
Είσοδος ελεύθερη