Πού πάμε για φθινοπωρινή μεζεδοκατάσταση;

a-little-taste-of-home
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Τα μεζεδάκια ταιριάζουν σε όλες τις εποχές. Αρκεί να υπάρχει καλή παρέα και ποιότητα στο περιβάλλον και το φαγητό. Εσείς φροντίστε για το πρώτο κι εμείς σας δίνουμε επιλογές για το δεύτερο.

A Little Taste of Home, Γκάζι
Το κατάλληλο μέρος για όσους έχουν βαρεθεί τα κλασικά μεζεδάκια, έχουν όνειρο να ταξιδέψουν στην Ανατολή και αναζητούν πιο έθνικ χαρακτήρα στις εξόδους τους. Εκεί θα δοκιμάσετε μεζέδες από τη Συρία, το Μαρόκο, το Μεξικό, το Πακιστάν, αλλά και ελληνικούς, και θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε ένα γευστικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο, σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον. Χούμους, μπαμπά γκανούς, ταλαγάνι, γουακαμόλε, φαλάφελ είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κι αν δεν ξέρετε από κρασί, το A Little Taste of Home σας κάνει τη δική του πρόταση για κάθε πιάτο. Info: Δεκελέων 3, Γκάζι, 210 3410013.

Σουσουράδα, Εξάρχεια
Άνοιξε περίπου πριν ένα χρόνο τις πόρτες της και αναστάτωσε τα Εξάρχεια –με την καλή έννοια- προσφέροντας προσεγμένα πιάτα παρέας σε καλές τιμές, με την ποιότητα να ξεχειλίζει και στις γεύσεις και στο περιβάλλον. Ξεκινά από το πρωί με καφέ (καλλιεργημένο σύμφωνα με τους κανόνες βιωσιμότητας) και συνεχίζει μέχρι το βράδυ με δροσερά κοκτέιλ, κρασί, τσίπουρα και ιδιαίτερες γεύσεις σύγχρονης «πειραγμένης» ελληνικής κουζίνας, παίρνοντας τους απλούς μεζέδες και πηγαίνοντάς τους ένα επίπεδο παραπάνω, όπως π.χ. σολωμός gravadlax μαριναρισμένος σε παντζάρι και φρέσκα μυρωδικά με μάνγκο και κόλιανδρο, πατάτες τηγανητές με άρωμα τρούφας και άλλα πολλά σε τιμές για κάθε βαλάντιο. Info: Μαυρομιχάλη 44, 210 3647936.

Μανταλάκι, Πατήσια
Το Μανταλάκι είναι ένα συνεργατικό καφενείο που σερβίρει μεζέδες από όλη την Ελλάδα σε πολύ καλές τιμές και κυρίως σε ένα πολύ παρεΐστικο περιβάλλον. Όλοι οι κλασικοί μεζέδες, από κεφτεδάκια και τυροκαυτερές, μέχρι φάβα και μπεκρή μεζέ, βρίσκονται εκεί, με την καλύτερη διάθεση για εξυπηρέτηση, σε ένα χώρο που τους δέχεται όλους όπως είναι! Διαβάστε την εμπειρία μας στο Μανταλάκι εδώ. Info: Μπάμπη Άννινου 15, Άνω Πατήσια (5 λεπτά από τη στάση του ηλεκτρικού Άγιος Ελευθέριος), 2102011546.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, κέντρο
Οι καραμανλίδικες γεύσεις είναι στοιχείο του πολιτισμού και μέρος των παραδόσεων, που μαζί με τη γραφή και τη θρησκεία οι Καραμανλήδες διατήρησαν ανέπαφα για πολλούς αιώνες στην Καππαδοκία και στην Κιλικία. Στα Καραμανλίδικα του Φάνη μπορείτε να δοκιμάσετε αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές μαγειρικής, γεύσεις από το παρελθόν με ρίζες που χάνονται στα βάθη της ιστορίας, αλλά και να προμηθευτείτε προϊόντα αλλαντοποιίας. Δοκιμάστε καραμανλίδικο παστουρμά και σουτζούκι, αυθεντικά καραμανλίδικα λουκάνικα και νόστιμους παραδοσιακούς μεζέδες στο ανακαινισμένο, ιστορικό, πέτρινο κτίριο του κέντρου. Info: Σωκράτους 1 & Ευριπίδου, Αθήνα, 210 3254184.

Σαραντατρίο, Νέος Κόσμος
Το Σαραντατρίο φημίζεται για την πολύχρωμη, funky αυλή του μέσα στο γκρίζο του Νέου Κόσμου, αλλά ακόμη κι αν ο καιρός δεν το επιτρέπει, οι μεζέδες του είναι αρκετοί για να σας κάνουν να περάσετε καλά. Δοκιμάστε καβουρμά, σαγανάκι με γλυκό του κουταλιού ντοματάκι, αλιάδα που είναι μια πολύ ιδιαίτερη σκορδαλιά με φιστίκι Αιγίνης και ψάξτε όλες τις γεύσεις του, που είναι εγγυημένα καμωμένες με επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα, κατευθείαν από τους παραγωγούς, στο πιάτο μας. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Σαραντατρίο εδώ. Info: Αμβροσίου Φραντζή 43, 2130263347.

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας
Με καταστήματα σε Σύνταγμα, Πατήσια, Χαλάνδρι και Κηφισιά, ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας υπόσχονται να μην αφήσουν κανέναν Αθηναίο παραπονεμένο. Με ιστορία που κρατεί από το 1995, όταν άνοιξε το πρώτο μεζεδοπωλείο στα Πατήσια, ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας προσφέρει εκλεπτυσµένες γεύσεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας με τις αγνές πρώτες ύλες της ελληνικής υπαίθρου, αλλά και µε προχωρημένη φιλοσοφία πάνω στην ελληνική παράδοση. Παράδειγμα; Σουβλάκια λαχανικών, ταλαγάνι Μεσσηνίας πάνω σε τραγανό χωριάτικο ψωμάκι, μουσακαδάκι αρνιού και πολλά ακόμη. Info: Σύνταγμα - Μητροπόλεως 12-14, 210 3247607, Χαλάνδρι - Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, 210 6810529, Κηφισιά Δροσίνη 12, 2106230080, Άνω Πατήσια - Πλατεία Παπαδιαμάντη 4, 210 223237.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ