Mask: στην Καλαμιώτου ξετυλίγεται ένας αλλιώτικος κόσμος πίσω από τις μάσκες

mask
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η Καλαμιώτου άλλαξε πρόσωπο και στη θέση του Otto υποδέχεται το νέο Mask, από το πρωί με πρωινό, μέχρι το βράδυ με κοκτέιλ.

Στο κέντρο της Αθήνας, στο δρομάκι της Καλαμιώτου, μια Μάσκα έχει βάλει στόχο να μας αλλάξει το οπτικό πεδίο και να μας πάει ένα μικρό ταξίδι σε εξωτικούς προορισμούς και χώρες μαγικές.

Το Mask είναι ένα νέο all-day στέκι στο χώρο του παλιού Otto, ο οποίος έχει πλέον ανακαινιστεί και αποκτά καινούργιο πρόσωπο. Μέσα σε αυτό το υπέροχα δομημένο σουρεάλ σκηνικό, νιώθεις διαρκώς ένα διαπεραστικό βλέμμα να σε ακολουθεί. Είναι το βλέμμα του Κιθ Ρίτσαρντς που ξεπροβάλλει ανάμεσα από σκιές ώχρας και σύννεφα γαλάζιου καπνού, για να συναντήσει το βαθύ πράσινο ενός εξωτικού κήπου πάνω από την κεντρική μπάρα, που τα βράδια γίνεται το κέντρο της διασκέδασης. Σημείο αναφοράς τα εντυπωσιακά cocktails σερβιρισμένα με μια νότα περιπέτειας και μια διάθεση φυγής από τα καθημερινά και τα τετριμμένα.

Εντυπωσιακοί καναπέδες στο κόκκινο της πορφύρας, φλοράλ υφάσματα και σταυροί με πολύτιμες πέτρες διασκορπισμένοι στις μεγάλες μαξιλάρες, ροτόντες και πολυέλαιοι αντίκες βάζουν τη δική τους σφραγίδα στο χώρο. Πολύχρωμα σερβίτσια στρώνονται για να υποδεχθούν εκπληκτικές γεύσεις από τη μεσογειακή κουζίνα που στόχος τους είναι να ικανοποιήσουν με τον καλύτερο και τον πιο δημιουργικό τρόπο την απαιτητική αίσθηση της γεύσης.

Προτού, όμως, φτάσει η ώρα για κοκτέιλ και φαγητό, το Mask σερβίρει πρωινές γεύσεις, από μπουγάτσα με παγωτό κανέλα σε φύλλο κρούστας και pizza-breakfast με καπνιστό κοτόπουλο, κρέμα φέτας, αυγό και ντοματίνια, μέχρι… ριζόγαλο με μασκαρπόνε και χειροποιήτο παραδοσιακό χαλβά, αλλά και γλυκά και αλμυρά pancakes με σοκολάτα, παγωτό ή αυγά, ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικο αντίστοιχα.

Από το πρωί για πρωινό, μέχρι το βράδυ για κοκτέιλ και φαγητό, το Mask φοράει τη μάσκα του και μας ταξιδεύει.

Info
Μask Bar Restaurant
Kαλαμιώτου 16-18, Πλατεία Αγίας Ειρήνης
210 3314676, 6987454777.