Η Athens Beer Week τελειώνει με Ζυθογνωσία

mpira
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η Athens Beer Week βρίσκεται σε εξέλιξη και η εβδομάδα θα λήξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την έκθεση Ζυθογνωσία 2017.

Η Athens Beer Week (9-15 Οκτωβρίου) είναι η πιο γεμάτη με μπίρα εβδομάδα του χρόνου και διοργανώνεται και φέτος για τρίτη χρονιά από την έκθεση Ζυθογνωσία 2017, η οποία και θα την κορυφώσει στις 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Μία εβδομάδα γεμάτη μπίρα, όπως δεν την έχουμε συνηθίσει, με ειδικές, πρωτοποριακές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας και των προαστίων της. Νέες ιδέες και προτάσεις από εστιατόρια και μπαρ «αναγκάζουν» τους ζυθόφιλους, αλλά και τους λάτρεις του καλού φαγητού και του ποτού να βρίσκονται έξω από το σπίτι όλη την εβδομάδα πριν την Ζυθογνωσία.

Το 2015 η έκθεση Ζυθογνωσία εγκαινίασε την εβδομάδα μπίρας Athens Beer Week, οργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις σε πολλά σημεία της πόλης, κάτι που επαναλήφθηκε και πέρσι, στο πλαίσιο της έκθεσης του 2016. Φέτος, η Athens Beer Week γίνεται πιο θεματική. Επιδιώκει να φέρει την craft, κυρίως, μπίρα και δη την ελληνική, σε χώρους που δεν τη συναντάμε ευρέως ή σε χώρους που δεν έχει εδραιώσει τη θέση της. Σε εστιατόρια, όπου προτείνονται ειδικοί συνδυασμοί μπίρας με φαγητό και σε κορυφαία αθηναϊκά μπαρ, όπου η μπίρα συνδυάζεται ευφάνταστα με άλλα ποτά, σε κοκτέιλ και όχι μόνο, όλα σχεδιασμένα ειδικά και αποκλειστικά για την Athens Beer Week.

Πρωτότυπα μενού για συγκεκριμένες μπίρες συνέθεσαν οι σεφ τεσσάρων επιλεγμένων εστιατορίων: δύο στο κέντρο (Steak Bar by Kiku – Yolenis στο Κολωνάκι, με έμφαση στο κρέας και Hytra Απλά στο Νέο Κόσμο, με αντικείμενο το εξωτικό street food), ένα στα βόρεια (Nolita στο Κεφαλάρι, με σύγχρονη ιταλική κουζίνα) και ένα στα νότια προάστια (Ψαράδες στο Παλαιό Φάληρο, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με έμπνευση).

Τέσσερα κοκτέιλ, το καθένα με βάση μπίρα διαφορετικής κατηγορίας, σχεδίασε η bartendering ομάδα της πρώτης all day βερμουτερίας της πρωτεύουσας, Odori (στο κέντρο της πόλης), αποκλειστικά για την Athens Beer Week: Sandy με μπίρα lager, Mare Mediterrananeo με μπίρα IPA, Beer Americano με μπίρα αββαείου και Manhattan stout με μπίρα stout). Γιατί τα κοκτέιλ μπίρας είναι σπάνια ή απόντα από την ιδιαίτερα ζωντανή ελληνική σκηνή των μπαρ.

Στο πνεύμα του αγγλοσαξονικού ρητού που θέλει τη μπίρα μετά το ουίσκι να… «τραβιέται» χωρίς ρίσκο («whisky and beer, never fear»), το κορυφαίο μπαρ CV Distiller (περιοχή Χίλτον), με την πλέον εντυπωσιακή γκάμα malt ουίσκι στην Ελλάδα, συνδυάζει μοναδικά επιλεγμένα ουίσκι με ανάλογες μπίρες, στο πλαίσιο της δράσης «The Barley Brothers: Όταν η μπίρα συναντάει το ουίσκι».

Τέλος, με πάρτι–έκπληξη στο εστιατόριο Mama Roux στην οδό Αιόλου, κλείνει η πρώτη μέρα της έκθεσης (Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017), για όσους… αντέχουν. Ιδανικό για αυτούς που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν ανεβασμένη διάθεση, με ρυθμούς ζωντανής τζαζ μουσικής, τρώγοντας σάντουιτς Po’boys με λουκάνικο ή επιλέγοντας από το στάνταρ μενού του εστιατορίου, μαζί φυσικά με –τι άλλο;– άφθονη χειροποίητη μπίρα.

Info
www.zythognosia.gr