Wine Professional and Sommelier Course: το κρασί όπως πρέπει να το γνωρίζουν οι επαγγελματίες

genius-in-gastronomy
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ένα course για επαγγελματίες, που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις τους για το κρασί με πιστοποίηση.

Το Wine Professional and Sommelier Course ξεκινά και γίνεται το εργαλείο για κάθε επαγγελματία που θέλει να ανταπεξέλθει στις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις που προκύπτουν στο χώρο της εστίασης, με σκοπό η διεύρυνση των γνώσεών του και των δεξιοτήτων του να αποτελέσουν «όπλο» στην συγκεκριμένη αγορά.

Στο τέλος του course θα διεξαχθούν εξετάσεις του διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης FSMS Wine Expert Scheme, από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης επαγγελματιών STAREGISTER. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική, αλλά η επιτυχία σ’ αυτές αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση πιστοποίησης για τις βαθμίδες Wine Pro & Sommelier.

Συνοπτικά το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από τις 7/11 έως τις 15/3 κάθε Τρίτη & Πέμπτη (ώρες σεμιναρίων: 1ο τμήμα μεσημεριανό 13.30 – 16.30, 2ο τμήμα βραδινό: 19.00 – 22.00).

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 7 & Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λ.π)
Τρίτη 14 & Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 21 & Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 28 &Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, Τρίτη 5 & Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 12,  Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 & Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή κρασιών)
Πέμπτη 18 & Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)
Πέμπτη 25 Ιανουαρίου  2018 Ενισχυμένα κρασιά από όλο τον κόσμο
Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο
Πέμπτη 1, Τρίτη 6, Πέμπτη 8 & Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών). Βάσει της πιστοποίησης, ο χρόνος που απαιτείται για τον Ελληνικό Αμπελώνα είναι 3 ώρες. Στο συγκεκριμένο θέμα θα αφιερωθούν 12 ώρες (ένα μικρό course για τον Ελληνικό Αμπελώνα)
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου & Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)
Πέμπτη 22, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου & Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 Service (Πρακτική εξάσκηση)Τρίτη 6 & Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος
Τρίτη 13 & Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 Αρχές marketing – Τεχνικές πωλήσεων –

Το κόστος για την παρακολούθηση όλου του Course είναι 960,00 €, ενώ υπάρχει και δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένα ανά θέμα, με κόστος: 37,00 €/3ωρο. Η συμμετοχή στις εξετάσεις έχει επιπλέον κόστος.

Ιnfo
Wine Professional and Sommelier Course
2121006520 (13.00–20.00), 6947709991 & 6942958847 (13.00–20.00) και στα e-mail: [email protected], [email protected].