Γλυκό και ανανεωμένο το μενού του Simul gastronomic situ

Το Semifreddo λευκής σοκολάτας με prosecco και μούρα

Με νέες δημιουργικές προτάσεις, αλλά και γλυκές συνεργασίες υποδέχεται το Simul gastronomic situ τη σεζόν, αποτελώντας άλλον ένα πειρασμό στο κέντρο της Αθήνας.

Το Simul gastronomic situ στο Κολωνάκι φημίζεται για τη δημιουργική του διάθεση σε κάθε πτυχή του. Για τη νέα σεζόν, το μενού του δεν θα μπορούσε να μην ήταν ανανεωμένο και προσαρμοσμένο στα διαθέσιμα και πιο εκλεκτά υλικά της εποχής, ενώ τα γλυκά της κάρτας υπογράφει από φέτος ο πολύ ταλαντούχος pastry chef Χρήστος Βέργαδος.

Ο σεφ Νίκος Θωμάς και η ομάδα του έχουν επιλέξει καθημερινά αγαπημένα, αλλά και λιγότερο γνωστά υλικά δημιουργώντας ένα μενού γεμάτο χρώμα και γεύσεις αναπάντεχα πρωτότυπες. Και για να πάρετε μια μικρή γεύση, να σας πούμε ότι ανάμεσα στα πιάτα του θα βρείτε καρπάτσιο από ψάρι ημέρας με κινόα, εσπεριδοειδή και βασιλικό, ταρτάρ γαρίδας με μύδια τουρσί και ταραμά πάνω σε λαζάνι με μελάνι σουπιάς, μοσχαρίσιο ταρτάρ με σόγια, αγγούρι, παστέλι και μαγιονέζα wassabi, αχνιστά μανιτάρια σε κρέμα πατάτας και αυγό στους 72 C, μοσχαρίσια ουρά bourguignon με τηγανητά νιόκι, φρέσκο τηγανητό χταπόδι με αγγούρι, αβοκάντο και τραγανή πανσέτα, κοχύλια γεμιστά με γαρίδες, μελάνι σουπιάς, κουρκουμά και άγρια χόρτα, κουνέλι με μπόλια, πατέ από συκωτάκια πουλερικών, καρότα και κόλιανδρο, καρέ μαύρου χοίρου με πράσινο σιτάρι, τραγανό αυγό και γκοργκοντζόλα και πολλά άλλα.

Κοχύλια γεμιστά με γαρίδες, μελάνι σουπιάς, κουρκουμά και άγρια χόρτα σε μια πρωτότυπη σύνθεση

Για το τέλος του ταξιδιού ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος  υπογράφει γλυκά με επιλογές όπως τάρτα passion fruit, μαρέγκες με ινδοκάρυδο και παγωτό καρύδα, μους σοκολάτα με μέλι, αλμυρή καραμέλα και honeycomb, αλλά και semifreddo λευκής σοκολάτας με prosecco και μούρα.

Info
Simul gastronomic situ
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι,  210 7224737
Καθημερινά 18:00 – 24:00 ~ Κυριακή κλειστά

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΓΕΥΣΗ