Πού πάμε για φαγητό στα Εξάρχεια

ama-laxei
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η πιο πολυσυζητημένη περιοχή της Αθήνας δεν είναι μόνο μολότοφ και δακρυγόνα.

Είναι το κατάλληλο μέρος να φιλοσοφήσετε, να πιάσετε κουβέντα με αγνώστους, να αράξετε στην πλατεία, να περπατήσετε στα σοκάκια, να δείτε γκραφίτι κιόταν έρθει η ώρα για φαγητό, να καθίσετε σε κάποιο από τα καθόλου «δήθεν» στέκια του. Αυτό είναι και το καλό με τα Εξάρχεια: έχουν ξεφορτωθεί το «δήθεν».

Άμα λάχει, Καλλιδρομίου
Το Άμα Λάχει πριν πολλά χρόνια ήταν ένα δημοτικό σχολείο στην οδό Καλλιδρομίου και γι’ αυτό διαθέτει έναν τεράστιο κήπο που η αλήθεια είναι ότι τα καλοκαίρια είναι όαση. Όλες τις εποχές του χρόνου, όμως, στο Άμα Λάχει θα απολαύσετε σπιτικούς ελληνικούς μεζέδες, που ξεφεύγουν λίγο από τα κλασικά, όπως φαβοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα και ελιές, ρεβιθάδα με παστό χοιρινό και φυσικά κρεατικά στη σχάρα, αλλά και τυριά από διάφορα μέρη της Ελλάδας, από 15 ευρώ το άτομο. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Άμα Λάχει εδώ. Info: Καλλιδρομίου 69, 210 3845978.

Salero, Βαλτετσίου
Σε μια μονοκατοικία Bauhaus του 1930 που έχει ανακαινιστεί, το Salero είναι ένα εστιατόριο ισπανο-ελληνικής κουζίνας που ιδιαίτερη φινέτσα και στυλ, που θα σας κάνει να νιώσετε άνετα στον πολύχρωμο χώρο του. Εκεί θα δοκιμάσετε μοναδικές σπεσιαλιτέ από την Ιβηρική Χερσόνησο και όχι μόνο, αλλά και μεγάλη ποικιλία κρασιών, ενώ κάθε μέρα σας περιμένει πλήρες μενού από 12,90, με σαλάτα ή σούπα, κυρίως πιάτο και ένα ποτό, όπως και διάφορα tapas. Και το καλύτερο; Στα ζυμαρικά, αλλά και στις σαλάτες, όπως και στα tapas, σας δίνει την επιλογή μικρού ή μεγάλου μεγέθους, έτσι ώστε ανάλογα με τις ορέξεις να δοκιμάσετε περισσότερα σε μικρή μερίδα ή μια αγαπημένη γεύση σε μεγάλη. Info: Βαλτετσίου 51, 210 3813358.

Σουσουράδα, Μαυρομιχάλη
Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, τα Εξάρχεια έχουν καλωσορίσει μια… Σουσουράδα στην παρέα τους, ένα all day café με φαγητό, αλλά και τσίπουρα και κοκτέιλ, με προσεγμένη αισθητική που έρχεται να λάμψει σε μια περιοχή που φιλοξενεί τα πάντα. Εκεί θα δοκιμάσετε μεζέδες και πιάτα που έχουν, όμως, κάτι διαφορετικό, όπως οσπριάδα με φρέσκα μυρωδικά και ψητές γαρίδες, πεσκανδρίτσα στη σχάρα με φύλλα παντζαριού, φρέσκα μυρωδικά και κρέμα παντζαριού, μοσχαρίσια ταλιάτα με ψητά λαχανικά και πολλά άλλα. Μέσα σε όλα, σημειώστε ότι από 1η Νοεμβρίου και κάθε δεύτερη Τετάρτη, η Σουσουράδα φιλοξενεί τις Jazz Manouche βραδιές με τους Manouchedrome, δίνοντας jazzy/swing τόνους στο φαγητό σας. Info: Μαυρομιχάλη 44, 210 3647936.

Ροζαλία, Βαλτετσίου
Η Ροζαλία είναι μια ιστορική ταβέρνα στα Εξάρχεια, όπου απολαμβάνουν το φαγητό τους τόσο οι φοιτητές, όσο και οι οικογένειες, σε ένα κλίμα παρεΐστικο και οικείο. Το καλοκαίρι ο καταπράσινος κήπος της γεμίζει δροσιά τη Βαλτετσίου, ενώ το χειμώνα ο χώρος αποκτά θαλπωρή και ζεστασιά, για να απολαύσετε πιάτα που συνδυάζουν παράδοση με νέες αναζητήσεις στη γεύση, σε καλές τιμές, από 12-15 ευρώ το άτομο. Από μακαρονάδες, μέχρι καθημερινά ψάρια και από σταμναγκάθι με φρέσκο ψημένο μανούρι, ρόδι και πετιμέζι μέχρι φιλέτο κοτόπουλο με σος πορτοκαλιού, η Ροζαλία ξέρει πώς να κάνει τον κόσμο να απολαύσει το φαγητό του και να περάσει καλά. Info: Βαλτετσίου 59, 210 3807992.

Ατίταμος, Σόλωνος
Με παραδοσιακή και ραφινάτη ελληνική κουζίνα που προσέχει τα υλικά, ο Ατίταμος συνδυάζει το κλασικό μεζεδοπωλείο με το μαγειρείο, σε έναν συμπαθητικό χώρο με πέτρα και μεγάλα ξύλινα παράθυρα. Δοκιμάστε τηγανιά, αρνάκι λεμονάτο με πατάτες φούρνου και κολοκυθοκεφτέδες, πιείτε το κρασάκι σας και μη φοβάστε. Ο λογαριασμός δεν θα σας τρομάξει. Info: Σόλωνος και Καποδιστρίου, 210 3300864.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ