Mythos by Divani: ζήσαμε τον δικό μας μύθο εν μέσω φθινοπώρου

mythos-by-divani photo: Panos Smirniotis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Βρεθήκαμε στο grand opening των Winter Weekends του εστιατορίου Mythos by Divani και ζήσαμε το πόσο πιο λαμπερός και ειδυλλιακός μπορεί να είναι ο χειμώνας όταν βρίσκεσαι κοντά στη θάλασσα.

Αν κάποιος πιστεύει ότι η παραλιακή, το Καβούρι και το φαγητό με θέα τη θάλασσα είναι μόνο καλοκαιρινή υπόθεση, στα επόμενα λεπτά θα αλλάξει γνώμη. Η αλήθεια είναι ότι το ίδιο θεωρούσαμε κι εμείς μέχρι πρόσφατα και δύσκολα θα κατεβαίναμε στην παραλιακή με το μουντό σκηνικό του φθινοπώρου και του χειμώνα. Κάτι, όμως, ξεκίνησε να συμβαίνει στα Νότια, κάτι που θέλαμε να ζήσουμε από κοντά και να δώσουμε μια διαφορετική χροιά στο βράδυ της Παρασκευής, που συνήθως μας βρίσκει σε πιο «προσγειωμένους» χώρους του κέντρου: τα Winter Weekends του Mythos by Divani. Και κάπως έτσι, βρεθήκαμε 18 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο, στις αρχές του Νοέμβρη, σε μια περιοχή που οι περισσότεροι συνήθως επισκέπτονται όταν το θερμόμετρο δείχνει 35 βαθμούς και άνω.

photo: Panos Smirniotis

Μίνιμαλ, ευρύχωρο περιβάλλον σε ανοιχτόχρωμους τόνους 

To Mythos by Divani απέναντι από το ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso με ανεμπόδιστη θέα στα καταγάλανα νερά του Αργοσαρωνικού είναι το εστιατόριο που μπορεί να μην βάζετε συχνά στο πρόγραμμα, αλλά είναι από αυτά που αξίζει να κάνετε δώρο στον εαυτό σας, να βάλετε τα καλά σας, να ισιώσετε την πλάτη και να απολαύσετε προσεγμένα πιάτα σε ένα μίνιμαλ, φωτεινό περιβάλλον με τη θάλασσα στο βάθος. Τώρα, μάλιστα, που για πρώτη χρονιά θα παραμείνει ανοιχτό και τον χειμώνα με τα Winter Weekends, θα έχετε την ευκαιρία να το κάνετε όποτε θελήσετε μέσα στο χρόνο, ζώντας μια lifestyle εμπειρία που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.

Τι ακριβώς είναι τα Winter Weekends; Λαμπερές βραδιές κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο εστιατόριο, όπου γεύση και μουσική παντρεύονται σε ένα μοναδικό ταξίδι, με guest DJs και εκλεκτές επιλογές από φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και μεσογειακά πιάτα, που συνδυάζονται ιδανικά με εμπνευσμένα κοκτέιλ που έχουν ως βασικό συστατικό την premium βότκα Grey Goose, υπό την επιμέλεια του Brand Ambassador του Bacardi, Κωνσταντίνου Καπνιάρη.

photo: Panos Smirniotis

Στα decks του grand opening η Μάγκυ Χαραλαμπίδου

Εμείς είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο επίσημο opening των Winter Weekends, υπό τους disco ήχους της Μάγκυς Χαραλαμπίδου που μας θύμισε «τα παλιά», να δοκιμάσουμε σαμπάνια Moët & Chandon και να χαλαρώσουμε έπειτα από μια δύσκολη εβδομάδα, σε ένα άνετο περιβάλλον, με φόντο τη θάλασσα.

Από τα κοκτέιλ της λίστας δοκιμάσαμε το δροσερό Old Cuban με Bacardi, χυμό lime και prosecco, ενώ το έναυσμα στο γεύμα μας έδωσαν τα dumplings ατμού με θαλασσινά, με σάλτσα σόγιας και τζίντζερ, αγγούρι και ελαιόλαδο, που έλιωναν στο στόμα, και η τηγανητή καραβιδόψυχα με πούδρα αμυγδάλου, απόλυτα τραγανή και θαλασσινή.

photo: Panos Smirniotis

Το υπέροχο King Crab Tartar

Το καβούρι και τα θαλασσινά γενικότερα αποτέλεσαν για εμάς πρωταγωνιστή της βραδιάς, αφού κυριάρχησαν στα πιάτα που δοκιμάσαμε, με το King Crab Tartar, από το πολύ ιδιαίτερο σούσι μενού για τους φίλους της ιαπωνικής και πιο ελαφριάς κουζίνας, να κλέβει την παράσταση και από τα ορεκτικά και από τα κυρίως. Βασιλικό καβούρι, μάνγκο, αβοκάντο, tobiko, σάλτσα yuzu truffle, όλα σε μια προσεγμένη και ιδιαίτερη σύνθεση με το καβούρι να κυριαρχεί και δροσερό άρωμα θάλασσας που μας έστειλε για λίγο 2-3 μήνες πίσω. Το σούσι συνεχίζει να έχει παρουσία στον κατάλογο σε ένα εμπνευσμένο champagne pairing με τη σαμπάνια Moët & Chandon, την επιμέλεια του οποίου, καθώς και των κρασιών του οίκου Moët-Hennessy, έχει αναλάβει ο sommelier και Brand Ambassador Νικόλας Γιαννόπουλος.

photo: Panos Smirniotis

Η σαλάτα έργο-τέχνης

Μετά το πέρασμα από Ιαπωνία, η θάλασσα τρύπωσε και στη σαλάτα μας, μια πανδαισία οπτική και γευστική όπου οι γαρίδες και η αφράτη κινόα έκαναν παρέα με μάνγκο, φράουλες, τσίλι, αβοκάντο και πιπεριές σε ένα αποτέλεσμα έργο-τέχνης, και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και από τη συνέχεια. Το βλέμμα μας τράβηξε το «κριθαρώτο» με γαρίδες και κολοκυθάκια ζουλιέν, μαγειρεμένο σε ζωμό μπουγιαμπέσας, από το οποίο, όμως, έλειπε λίγο η ένταση και υστερούσε σε σχέση με τα υπόλοιπα που δοκιμάσαμε.

Το γεύμα «έκλεισε» με τάρτα λεμονιού για να κρατήσουμε την ελαφριά χροιά που διατηρήσαμε σε όλη τη διάρκειά του και το πρώτο Winter Night στο Mythos by Divani πέρασε στο παρελθόν.

Τα εστιατόρια ξενοδοχείων, και μάλιστα αν βρίσκονται μακριά από τις οικείες μας περιοχές, ίσως αποτελούν μια δύσκολη επιλογή για τους περισσότερους. Την επόμενη φορά, όμως, που θα θελήσετε λίγη πολυτέλεια και λάμψη στην έξοδό σας σε συνδυασμό με εκλεπτυσμένες γεύσεις, ρυθμό και θάλασσα, τολμήστε το: live your myth εκεί που ξέρουν πώς να το κάνουν πραγματικότητα.

Info
Mythos by Divani
Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη 166 71, Ελλάδα
210 8911100
από 45-50 ευρώ/άτομο με κρασί

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ