Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, σύμφωνα με τους ταξιδιώτες

el-celler-de-can-roca Picasa

Το El Celler de Can Roca της Ισπανίας

ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Οι λίστες με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου ποικίλουν και είναι αρκετές. Αυτή τη φορά, όμως, ψηφίζει ο κόσμος κι όχι κάποιοι εξεζητημένοι κριτικοί που αναζητούν την τελειότητα. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι οι επιλογές των πελατών, με βάση τους χρήστες του Tripadvisor.

10. El Celler de Can Roca, Girona, Ισπανία
Βρίσκεται στην καταλανική περιοχή της βορειοανατολικής Ισπανίας και άνοιξε το 1986 από τα 3 αδέρφια Roca, ενώ έχει βρεθεί και στην κορυφή των καλύτερων εστατορίων του κόσμου από το περιοδικό Restaurant. Οι επισκέπτες του λατρεύουν το μενού γευσιγνωσίας, ενώ ένα από τα πιο δημοφιλή του πιάτα είναι η viennetta με άσπρα σπαράγγια και τρούφα.

Ceviche από το Maido

9. Maido, Λίμα, Περού
Το Maido προσφέρει ένα μοναδικό και επιτυχημένο αμάγαλμα ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας, που ονομάζεται κουζίνα Nikkei και κάνει θραύση ανά τον κόσμο.

8. David’s Kitchen, Chiang Mai, Ταϊλάνδη
Το David’s Kitchen είναι ένα γαλλο-ταϊλανδέζικο fusion εστιατόριο στο Chiang Mai, μια πόλη στα βόρεια της Ταϊλάνδης. Ο ιδιοκτήτης του πήγε στην Ταϊλάνδη περίπου 20 χρόνια πριν και δεν άργησε να την ερωτευτεί. Σήμερα, «τρέχει» με τη γυναίκα του αυτό το γκουρμέ εστιατόριο, όπου ανάμεσα στα πιάτα του μπορεί να βρει κάποιος ιαπωνική κολοκυθόσουπα και foie gras με chutney μάνγκο.

Το La Colombe προσφέρει υπέροχη θέα στους αμπελώνες της Constantia

7. La Colombe, Constantia, Νότια Αφρική
Το La Colombe δεν σερβίρει μόνο εξαιρετική κουζίνα, αλλά προσφέρει και υπέροχη θέα στους αμπελώνες της Constantia της Νότιας Αφρικής, όπως και στον κόλπο False και Hout. Φημίζεται για το μενού γευσιγνωσίας του, με ιδιαίτερα πιάτα, επιδόρπια και pairings κρασιού.

6. Daniel, Νέα Υόρκη
Ο Daniel Boulud, παγκοσμίου φήμης σεφ, έχει ανοίξει εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Στη Νέα Υόρκη, συγκεκριμένα, το Daniel δεν είναι το μοναδικό που του ανήκει, αλλά βρίσκεται στην Upper East Side του Μανχάταν και με 234 δολάρια μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα μενού 7 πιάτων, με περίεργες και εκλεπτυσμένες γεύσεις, που σίγουρα δεν θα βρει αλλού.

Στο Martin Berasategui οι μερίδες είναι 3-4 μπουκιές

5. Martin Berasategui, Lasarte, Ισπανία
Βρίσκεται στην περιοχή των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία και αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο εστιατόριο που ειδικεύεται στις μικρές μερίδες. Όπως γράφει και το μενού του, το πνεύμα των πιάτων θα καταστρεφόταν, αν σερβίρονταν σε μεγάλες μερίδες, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε πιάτο περιέχει μόνο 3-4 μπουκιές.

4. L’ Auberge de l’Ill, Illhaeusern, Γαλλία
Το Illhaeusern είναι μια μικρή, όμορφη πόλη στην ανατολική Γαλλία, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και είναι πιο γνωστή ίσως για το εστιατόριο L’ Auberge de L’Ill, ένα εστιατόριο βραβευμένο με Michelin, που μετρά 50 χρόνια ζωής. Σερβίρει τόσο μενού a la carte, όσο και σετ μενού, ενώ μέσα σε όλα υπάρχει και το μενού… νέων, για όσους είναι κάτω των 35.

Παράδοση και σύγχρονα μαγειρικά στοιχεία στο Lameloise

3. Maison Lameloise, Chagny, Γαλλία
Το εστιατόριο αυτό υπάρχει από το 1921, αλλά παρά την παλαιότητά του ξέρει να «μπερδεύει» την παράδοση με σύγχρονα μαγειρικά στοιχεία. Το μενού του είναι εποχικό και πουλά μικρά γκουρμέ δωράκια στους επισκέπτες που θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι του εστιατορίου στο σπίτι τους.

2. Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons, Great Milton, Αγγλία
Βρίσκεται στην αγγλική εξοχή, στα βορειοδυτικά του Λονδίνου και είναι ένα αδιαμφισβήτητα γοητευτικό ξενοδοχείο και εστιατόριο, που στεγάζεται σε ένα κάστρο από το 1600. Η κουζίνα του είναι σοφιστικέ και εμπνευσμένη από τη γαλλική, ενώ στο μενού του βρίσκει κάποιος και μια μεγάλη συλλογή κρασιών, όπως και βρετανικών και γαλλικών τυριών.

Πιάτο έργο-τέχνης στο κορυφαίο The Black Swan

1. The Black Swan at Oldstead, Olstead, Αγγλία
Κορυφαίο στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι το εν λόγω ιστορικό ξενοδοχείο και εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται έξω από το York της Αγγλίας. Αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση και είναι κομψό, αλλά και οικείο σύμφωνα με τις μαρτυρίες επισκεπτών, ενώ είναι γνωστό για το μενού γευσιγνωσίας του, που βασίζεται στην κλασική βρετανική κουζίνα.