Στρείδια σε μηχάνημα αυτόματης πώλησης;

streidia
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Στη Γαλλία είναι πάντα μπροστά όσον αφορά τη γαστρονομία. Αυτό, όμως, ομολογούμε ότι δεν το περιμέναμε…

Σε ένα μικρό νησί της Γαλλίας, το Ile de Re στη δυτική ακτή της χώρας, όσο κι αν σας φαίνεται εξωπραγματικό, οι καλλιεργητές στρειδιών ερευνούν την προοπτική της πώλησης στρειδιών μέσω... μηχανήματος.

Ο Tony και η Brigitte Berthelot, οι οποίοι ασχολούνται με την καλλιέργεια στρειδιών στο νησί, αναφέρουν ότι πολλοί πελάτες τους συχνά αναζητούν στρείδια την ώρα που οι ίδιοι έχουν κλείσει το μαγαζί τους, με αποτέλεσμα να μένει ανικανοποίητη η γαστρονομική επιθυμία τους.

Η λύση τους γι’ αυτό, λοιπόν, ήταν η εγκατάσταση ενός 24ωρου μηχανήματος αυτόματης πώλησης, ούτως ώστε οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν στρείδια οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή και της νύχτας, σύμφωνα με το Reuters. Το μηχάνημα έχει ψύξη και ανατροφοδοτείται καθημερινά, ενώ τα στρείδια πωλούνται κλειστά, ούτως ώστε να μην υπάρχουν ανησυχίες για τροφική δηλητηρίαση.

Η τιμή τους δεν διαφέρει από αυτή του καταστήματος, ξεκινώντας από περίπου 7 ευρώ τη δωδεκάδα και το μηχάνημα έχει γυάλινες επιφάνειες, ώστε ο καθένας να βλέπει ακριβώς τι αγοράζει και να διαλέγει ανάμεσα σε διαφορετικά είδη. Κι αν κάποιος τηλεφωνήσει στο ωράριο του καταστήματος και κάνει παραγγελία, τα στρείδια του μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες επιλογές, όπως θαλάσσια σπαράγγια, πατέ κ.ο.κ., ενώ χρειάζεται κωδικός για να μπει στο μηχάνημα.

Στη Γαλλία, η αλήθεια είναι κάτι τέτοιο δεν είναι πρωτόγνωρο, αφού πρόκειται για μια χώρα που τα πηγαίνει καλά με τέτοιους είδους μηχανήματα. Έχει ήδη μηχανήματα πώλησης φρέσκιας μπαγκέτας, ενώ για όσους χρησιμοποιούν τα μέσα για να πάνε καθημερινά στη δουλειά τους, υπάρχουν και μηχανήματα με σύντομες ιστορίες για να διαβάζουν στη διαδρομή και να μην βαριούνται.

Στο παρελθόν, έχουμε συναντήσει ξανά περίεργα μηχανήματα όπως ΑΤΜ πίτσας, ΑΤΜ με cupcakes, αλλά και ΑΤΜ παγωτού και μάλιστα στην Ελλάδα, αλλά τα στρείδια μοιάζουν να ξεπερνούν κάθε φαντασία…