SIMUL gastronomic situ: Εκεί που η γεύση παντρεύεται με την ευρηματικότητα

simul-2

Καρέ μαύρου χοίρου με τοπιναμπούρ και ολλανδέζ με άρωμα εσπρέσσο

ΤΡΙΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το γαστρονομικό στέκι του Κολωνακίου υποδέχεται τη νέα σεζόν με δημιουργικές προτάσεις και νέες γλυκές συνεργασίες, τις οποίες δεν χάσαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε.

Simul στα λατινικά σημαίνει μαζί, ενώ in-situ στη γαστρονομία είναι η τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα με την εποχή. Στο SIMUL gastronomic situ, οι άνθρωποι δημιουργούν μαζί τις γεύσεις βασιζόμενοι στα φρέσκα υλικά της εποχής και τη δημιουργικότητα της ημέρας. Υπηρετούν την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο, στοχεύοντας να εμπνεύσουν μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις. Αυτό έχουν κάνει και στο νέο, πρωτοποριακό μενού που μας προτείνουν.

Αχνιστά μανιτάρια σε κρέμα πατάτας και αυγό στους 72 C

deko27

Ποικιλία από ρόκα με μήλο, κάσιους και μέλι πάνω σε πρόβειο γιαούρτι

Προσαρμόζοντας τα πιάτα στα διαθέσιμα και πιο εκλεκτά υλικά της εποχής, ο σεφ Νίκος Θωμάς και η ομάδα του έχουν επιλέξει καθημερινά αγαπημένα αλλά και λιγότερο γνωστά υλικά δημιουργώντας ένα μενού γεμάτο χρώμα και γεύσεις αναπάντεχα πρωτότυπες. Τα γλυκά της κάρτας υπογράφει από φέτος ο πολύ ταλαντούχος pastry chef Χρήστος Βέργαδος, συμπληρώνοντας το dream team του εστιατορίου.

Φρέσκες ταλιατέλες με μανιτάρια σιτάκε, αυγοτάραχο και μοσχολέμονο

Κόκορας κρασάτος σε κενό αέρος με τραχανά και αρσενικό Νάξου

Και για να γίνουμε πιο σαφείς, πάρτε μια μια μικρή γεύση από το γαστρονομικό ταξίδι που ετοίμασε για εμάς ο σεφ μαζί με την ομάδα του:

~ Carpaccio από ψάρι ημέρας με κινόα, εσπεριδοειδή και βασιλικό
~Tartare γαρίδας με μύδια τουρσί και ταραμά πάνω σε λαζάνι με μελάνι σουπιάς
~ Μοσχαρίσιο tartare με σόγια, αγγούρι, παστέλι και μαγιονέζα wassabi
~ Σαλάτα με πολύχρωμα πατζάρια σε χώμα από χαρούπι, καρύδια και γκοργκοντζόλα
~Ποικιλία από ρόκα με μήλο, κάσιους και μέλι πάνω σε πρόβειο γιαούρτι
~ Χορτόπιτα με γλυκά τοματίνια και αρωματικό γιαούρτι
~ Αχνιστά μανιτάρια σε κρέμα πατάτας και αυγό στους 72 C
~ Μοσχαρίσια ουρά bourguignon με τηγανητά νιόκι
~ Φρέσκο τηγανητό χταπόδι με αγγούρι, αβοκάντο και τραγανή πανσέτα
~ Κοχύλια γεμιστά με γαρίδες, μελάνι σουπιάς, κουρκουμά και άγρια χόρτα
~ Κουνέλι με μπόλια, πατέ από συκωτάκια πουλερικών, καρότα και κόλιανδρο
~ Καρέ μαύρου χοίρου με πράσινο σιτάρι, τραγανό αυγό και γκοργκοντζόλα
~ Αρνίσια σπάλα με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, λαχανίδα και γιαούρτι
~ Κοπές από μοσχάρι με πουρέ φουντουκιού και φρέσκια τρούφα
~ Φρέσκο ψάρι ημέρας με «ριζότο» σελινόριζας και ντομάτες.

Κουνέλι με μπόλια, πατέ από συκωτάκια πουλερικών, καρότα και κόλιανδρο

Αρνίσια σπάλα με καπνιστή μελιτζάνα, σιτάρι, γιαούρτι και μαύρο σκόρδο

Το τέλος του ταξιδιού υπογράφει γλυκά ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος με επιλογές όπως:

~ Τάρτα passion fruit, μαρέγκες με ινδοκάρυδο και παγωτό καρύδα
~ Μους σοκολάτα με μέλι, αλμυρή καραμέλα και honeycomb
~ Semifreddo λευκής σοκολάτας με prosecco και μούρα 

Μους σοκολάτα με μέλι, αλμυρή καραμέλα και honeycomb

Semifreddo λευκής σοκολάτας με prosecco και μούρα

Ραντεβού στο SIMUL για ένα γαστρονομικό ταξίδι στον «παράδεισο» των γεύσεων!

Info
Simul gastronomic situ
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
Καθημερινά 18:00 – 24:00, Κυριακή κλειστά
T: 210 7224737
Ε: [email protected]