Το Flamingo γίνεται όλο και πιο «δίκαιο»

flamingo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τα προϊόντα δίκαιου εμπορίου (fairtrade) μπορείτε πλέον να βρίσκετε στο μενού ροφημάτων του all day café - restaurant Flamingo στο Παγκράτι, καθώς επίσης και στο fairtrade corner εντός του καταστήματος, σε μια όμορφη συνεργασία με τη Fair Trade Hellas.

Το νέο, hot στέκι στο Παγκράτι, εκτός από ωραία κοκτέιλ και πιάτα έχει και κοινωνικό πρόσωπο, πασχίζοντας μέσα από τα προϊόντα του να προωθήσει το δίκαιο εμπόριο.

Σερβίροντας και διαθέτοντας προς πώληση μια επιλογή προϊόντων μικρών παραγωγών από όλο τον κόσμο, το Flamingo Drinks & Food Stories μας δείχνει την κοινωνική του πλευρά και μας φέρνει πιο κοντά στο πνεύμα αλληλεγγύης, στήριξης των ανθρωπίνων και περιβαλλοντικών δικαιωμάτων και καταπολέμησης της φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από τις καθημερινές μας αγαπημένες συνήθειες.

Αν, λοιπόν, επισκεφτείτε το Flamingo οποιαδήποτε ώρα από το πρωί στις 9.00 έως το βράδυ, απολαύστε τον καφέ, το τσάι, τη σοκολάτα ή το αναψυκτικό σας κάνοντας ένα μικρό καλό ταυτόχρονα! Ανακαλύψτε περισσότερα προϊόντα στο σταντ, όπως εξαιρετικό καφέ φίλτρου Arabica 100% από το Μεξικό ή την Αιθιοπία για το σπίτι, ζεστά  ροφήματα από βότανα για ευεξία και ισορροπία, αλλά και βιολογικό κακάο από τον Άγιο Δομίνικο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και βιολογικές σοκολάτες σε απίθανους  συνδυασμούς. Δοκιμάστε επίσης πρωτότυπα αναψυκτικά, όπως terrerito με βάση το erva mate από τη Βραζιλία ή το guaranito, τονωτικό αναψυκτικό τύπου κόλα από τα βάθη του Αμαζονίου.

Το  Flamingo  ξεχωρίζει σερβίροντας τη fairtrade Ubuntu Cola για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Μία δροσερή κόλα με προσωπικότητα και εξαιρετική γεύση, με αληθινή ζάχαρη από τις χώρες της Αφρικής και φυσικά με καλό σκοπό.

Δοκιμάστε επίσης βιολογική κρέμα σοκολάτας Cajita με κακάο, κάσιους και φουντούκια για το πρωινό σας ή επιλέξτε αληθινά μπαχαρικά για τα γιορτινά σας μαγειρέματα.

Και βέβαια, το Flamingo φροντίζει για τους vegan, οι οποίοι θα ξετρελαθούν με τις βιολογικές bitter σοκολάτες με γεύση καρύδα, πορτοκάλι και κινόα! Όσοι δεν πίνουν καφέ ή κάνουν ομοιοπαθητική μπορούν να επιλέξουν ψημένο κριθάρι από το Εκουαδόρ που θα τους τονώσει εξίσου.

«Η café πλευρά του Flamingo έχει μια ιδιαιτερότητα: ανάμεσα στις κλασικές επιλογές, δίνει και κάποιες που είναι fair-trade. Δίνει δηλαδή την ευκαιρία σε όλους αυτούς που θέλουν να συμβάλουν στις καλύτερες συνθήκες εργασίες παραγωγών και εργατών και σε αυτό που λέμε “δίκαιο εμπόριο”, να το κάνουν εύκολα μέσα από τις καθημερινές τους συνήθειες, επιλέγοντας να πιουν στιγμιαίο καφέ από την Τανζανία, εξαιρετική δίκαιη ζεστή σοκολάτα Valrhona, αληθινό τσάι από τη Σρι Λάνκα ή ακόμα και cola fair-trade, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στο καλύτερο βιοτικό επίπεδο και συνθήκες εργασίας κάποιων εργατών σε ένα μακρινό μέρος της γης. Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν τα αγαπημένα τους προϊόντα και για το σπίτι από το fairtrade σταντ που φτιάξαμε εντός του καταστήματος, ώστε αυτά να είναι πιο εύκολα προσβάσιμα», μας εξηγεί η Κέλλυ Γαρυφαλλή, συνιδιοκτήτρια και υπεύθυνη επικοινωνίας του Flamingo.

Δίκαιο ακούγεται. Δεν βρίσκετε;

Info
Flamingo
Eυφράνορος 22 & Κρησίλα, Παγκράτι
2114104639