Το tripment μας πάει στα καλύτερα μέρη με παϊδάκια στην Αττική

paidakia
ΤΡΙΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το tripment και ο δημιουργός του, Μάνος Λιανόπουλος, συνήθως ταξιδεύει τον κόσμο. Αυτή τη φορά, όμως, πείνασε και μας πάει για παϊδάκια, μαζί με τον «ειδήμονα», Φάνη Λαμπρόπουλο, στα τρία αγαπημένα του στην Αττική.

Τα λιπαρά πολλοί εμίσησαν, τα κοψίδια κανείς! Κι όταν τα βρίσκουν στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, τα απολαμβάνουν ακόμη περισσότερο. Σήμερα, θα τα «γευτούμε» κι εμείς, με τον Μάνο Λιανόπουλο του tripment, που μαζί με τον «ειδικό», Φάνη Λαμπρόπουλο, τα ανακαλύπτουν και μας τα παρουσιάζουν, μαζί με χωριάτικη, πατάτες τηγανητές, τζατζίκι, κοντοσούβλια και καλή παρέα.

Γωνιά του Τόρβα, Νταού Πεντέλης
Οικογενειακή ταβέρνα στο Νταού Πεντέλης και παρ’ όλο που απέχει μισή ώρα από το κέντρο, νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο ταβερνάκι του χωριού. Ο χώρος είναι όμορφος και τα τζάκια που βρίσκονται μέσα σε κάθε διαμορφωμένο δωμάτιο δίνουν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Κατά την διάρκεια του χειμώνα προτιμήστε τις καθημερινές βραδάκι και αποφύγετε την Κυριακή το μεσημέρι, αν δεν θέλετε να ταλαιπωρηθείτε από την πολυκοσμία. Όσο καλοκαιριάζει επειδή ο κόσμος πάει παραλίες, όποτε και να έρθετε θα είναι μια χαρά. Να φάτε παϊδάκια και ζυγούρι. Info: Πλαστήρα & Καραϊσκάκη, Νταού Πεντέλης, 210 6038458.

Το στέκι του Ηλία, Θησείο
Πρόκειται για δύο ταβέρνες στον πεζόδρομο του Θησείου που ενώνει την γέφυρα Πουλόπουλου με τον σταθμό του ηλεκτρικού. Ο Ηλίας φημίζεται για το φανταστικό παϊδάκι, είναι σχετικά κοντά και η ποιότητα του παραμένει σταθερή. Info: Επταχάλκου 5, Θησείο, 210 3458052.

Το στέκι του Ζήση, Πειραιάς
Βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία στον Πειραιά και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα για τα κορυφαία παϊδάκια στο λεκανοπέδιο. Ο κύριος Ζήσης είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος που αγαπάει αυτό που κάνει και το μεράκι του βγαίνει στο αποτέλεσμα. Ό,τι κι αν δοκιμάσετε εδώ είναι απόλαυση, σύμφωνα με τον Μάνο Ηλιόπουλο. Εκτός από τα παϊδάκια, να πάρετε κοντοσούβλι, κοκορέτσι και, αν έχει, αρνάκι σούβλας. Info: Ίδης 8, Πειραιάς, 210 4132168.

Δείτε το βίντεο.

Μάθετε περισσότερα για το tripment.