Τέσσερα εστιατόρια με διακόσμηση που ταιριάζει στα Χριστούγεννα

noel
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Την περίοδο των Χριστουγέννων, εκτός από το ποιοτικό φαγητό υπάρχει και κάτι άλλο που αναζητάμε στα εστιατόρια που επισκεπτόμαστε: τη «ζεστή», χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Πάμε, λοιπόν, για φαγητό σε κάποια από αυτά που ξέρουν από Χριστούγεννα.

Noel, κέντρο
Ίσως το πιο ατμοσφαιρικό bar restaurant της Αθήνας, το οποίο τιμά τα Χριστούγεννα κάθε μέρα όλο το χρόνο, το Noel είναι ένας χώρος ξεχωριστός που διακρίνεται όχι μόνο για την καλαισθησία και τη ζεστασιά του, για την ποιότητα του μπαρ και της κουζίνας, αλλά και για την εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρει, σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο περιβάλλον. Στο Noel κάθε μέρα είναι Χριστούγεννα και ειδικά αυτή την περίοδο είναι ιδανικό μέρος για να πιείτε ποτό ή να απολαύσετε τα πιάτα ιταλικής κουζίνας του, από 22 ευρώ το άτομο. Info: Κολοκοτρώνη 59Β, Στοά Κουρτάκη, Αθήνα, 211 215 9534.

Λεύκες, Γαλάτσι
Οι Λεύκες είναι ένα από τα εστιατόριο που διακρίνεται πάντα από την ιδιαίτερη οικεία του ατμόσφαιρα και τα Χριστούγεννα φαίνεται πως είναι η εποχή του, με τα λαμπάκια και τα στολίδια να απλώνονται όμορφα στο χώρο, που κάποτε υπήρξε αρχοντικό σπίτι, όπου σε κάθε δωμάτιο βρίσκονται αντικείμενα από το παρελθόν και κυριαρχεί το ξύλο και η πέτρα. Εκτός από τη διακόσμηση, όμως, σας περιμένουν και παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής υπαίθρου, οι οποίες παρουσιάζονται σε δημιουργικά πιάτα που συνδυάζουν παραδοσιακούς και μοντέρνους τόνους. Γι’ αυτό στο μενού του θα βρείτε από σαλάτα με baby ρόκα, εσκαρολ, σέλερι, φυστίκη Αιγίνης, πεκορίνο Αμφιλοχίας και αχλάδι μέχρι μοσχαράκι ραγού με κάστανα και δαμάσκηνα, πάνω σε αφράτο πουρέ και πολλά άλλα, περίπου με 25 ευρώ το άτομο. Info: Λ. Γαλατσίου 100, 210 2924458.

Da Nonna, Χαλάνδρι
Αν βρεθείτε να βολτάρετε για ψώνια στο Χαλάνδρι, τότε στην Ομήρου το Da Nonna σίγουρα θα στρέψει το κεφάλι σας προς την πλευρά του, χάρη στα άπειρα χριστουγεννιάτικα φωτάκια που το διακοσμούν αυτές τις ημέρες. Κι αν το επιλέξετε για φαγητό, θα απολαύσετε αυθεντική ιταλική κουζίνα από 16 ευρώ το άτομο, με foccacia, φρέσκα ζυμαρικά, ζυμαρικά στον ξυλόφουρνο και φυσικά πίτσα μικρή (με 8 κομμάτια) ή μεγάλη (με 12 κομμάτια). Info: Ομήρου 24, Χαλάνδρι, 210 6830009.

Ramino, Γλυφάδα
Κι αν αναζητάτε το χριστουγεννιάτικο πνεύμα στα νότια, τότε το Ramino της Γλυφάδας σας περιμένει. Ένα εστιατόριο με ιταλική φινέτσα και νόστιμους γευστικούς συνδυασμούς από τη γειτονική χώρα με πιάτα γεμάτα γεύσεις και αρώματα Ιταλίας, από 18 ευρώ το άτομο. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με τα διακριτικά φωτάκια θα σας βάλει κατευθείαν σε χριστουγεννιάτικο mood, ενώ οι μυρωδιές του σίγουρα θα σας ανοίξουν την όρεξη. Info: Λεωφόρος Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά, Γλυφάδα, 210 8944430.