Atelier Nespresso: υψηλή γαστρονομία στο pop-up εστιατόριο της Nespresso

atelier-nespresso

Το γλυκό του pastry chef Δημήτρη Χρονόπουλου

ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μοναδικές δημιουργίες κορυφαίων σεφ με πρωταγωνιστή τον καφέ απόλαυσαν οι επισκέπτες του Atelier Nespresso, με ονόματα όπως Στέλιος Παρλιάρος, Έκτορας Μποτρίνι κ.ά. να «κρύβονται» πίσω από τα προσεγμένα πιάτα.

Το Atelier Nespresso άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο για πρώτη φορά στην Αθήνα, αποτελώντας ένα pop-up εστιατόριο με την υπογραφή της Nespresso και αφετηρία τη Λυών της Γαλλίας. Έπειτα από μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, έφτασε και στην πόλη μας και υποδέχθηκε για δύο ημέρες τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Στέλιος Παρλιάρος και Δημήτρης Χρονόπουλος

Μοσχαράκι γάλακτος από τη φάρμα με ζωμό με μελίλωτο και σαμπαγιόν Nespresso Roma, Χτένια Ιονίου με υφές από καρότο και passion fruit με νύξεις Nespresso Dharkan, ήταν μερικά από τα πιάτα που είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι καλεσμένοι διά χειρός των βραβευμένων με αστέρι Michelin και Χρυσό Σκούφο σεφ, Άγγελου Λάντου (Σπονδή) και Έκτορα Μποτρίνι (Etrusco, Botrini’s). Το επιδόρπιο είχε την υπογραφή των δύο διακεκριμένων pastry chefs, Στέλιου Παρλιάρου και Δημήτρη Χρονόπουλου, ενώ τη λίστα κρασιών επιμελήθηκε ο γνωστός sommelier, Απόστολος Πλαχούρας.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να πάρει μία γεύση από το τι έγινε στο Atelier αλλά και να δει αναλυτικά κάποιες από τις συνταγές που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης μέσα από το website της Nespresso και το κανάλι της Nespresso στο YouTube.

'Αγγελος Λάντος και Έκτορας Μποτρίνι

Εσείς, μπορείτε να απολαύσετε τις συνταγές των διάσημων σεφ κάνοντας κλικ παρακάτω.

Η συνταγή του chef Άγγελου Λάντου.

Η συνταγή του chef Έκτορα Μποτρίνι.

Η συνταγή του pastry chef Στέλιου Παρλιάρου.

Η συνταγή του pastry chef Δημήτρη Χρονόπουλου.