Το Κατώγι Αβέρωφ τιμά την καφέ αρκούδα και της αφιερώνει ένα συλλεκτικό κρασί

mare-oursa
ΤΡΙΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η καφέ αρκούδα έχει το δικό της κρασί –κι ας μην το ξέρει. Το Μάρε Ούρσα.

Στις πλαγιές της Πίνδου, η καφέ αρκούδα κάνει τις βόλτες της στα αμπέλια του Γινιέτς στο Μέτσοβο και κάθε χρόνο δοκιμάζει τα σταφύλια, κόβοντάς τα με τρόπο ευγενικό σαν να’ ναι…. η κυρά του αμπελώνα. Οι πατημασιές που αφήνει πίσω της προδίδουν το πέρασμα της και το βράδυ πριν τον τρύγο, κάνει την τελευταία της μεγαλοπρεπή επίσκεψη για να απολαύσει τα πιο γλυκά, τα πιο μεστά, τα πιο εκλεκτά σταφύλια των βουνών.

Με τέτοια δραστηριότητα στον αμπελώνα, δεν θα μπορούσε, λοιπόν να μην αποκτήσει κι αυτή το δικό της κρασί με μία συλλεκτική ετικέτα που παίρνει το βλάχικο όνομα «Μάρε Ούρσα» (Μεγάλη Αρκούδα) τιμής ένεκεν στην καφέ αρκούδα που ζει στην περιοχή. Ουσιαστικά, η τελευταία χρονιά κυκλοφορίας για το Κτήμα Αβέρωφ Cabernet Sauvignon  εμφιαλώνεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών έπειτα από μια έμπνευση τριών «φίλων» για φίλους. Το Κατώγι Αβέρωφ επιμελήθηκε την παραγωγή και εμφιάλωση του κρασιού, η δημιουργική ομάδα Bob Studio εμπνεύστηκε την ιδέα και εικονογράφησε το εικαστικό και οι Αφοί Κοντορούση Γραφικές Τέχνες υλοποίησαν τις εκτυπώσεις.

Κρασί εσοδείας 2012, από σταφύλια καλλιεργημένα στον αμπελώνα του Κτήματος Αβέρωφ στα βουνά του Μετσόβου, εκφράζει με μοναδικό τρόπο τον τόπο καταγωγής του. Ιδανικό για παλαίωση, θα ωριμάσει όμορφα σε πλάγια θέση, σε μέρος σκοτεινό και με σταθερή θερμοκρασία. Φυλάξτε το και απολαύστε το όταν αισθανθείτε πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή.