Ετοιμάζεται το 1o Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας

elliniki-kouzina
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η χρονιά μόλις ξεκίνησε, αλλά τα σχέδια είναι πολλά όσον αφορά τα γαστρονομικά δρώμενα, με το 1o Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας να είναι στα σκαριά.

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στις πρώτες μέρες του 2018, αλλά την άνοιξη και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου η ελληνική γαστρονομία πρόκειται να απογειωθεί με το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας 2018 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην υπερπολυτελή αίθουσα Banquet χωρητικότητας 650 ατόμων και στο εκθεσιακό hall των 500 τ.μ., και θα αποτελέσει το πρώτο παγκόσμιο forum & expo για τα premium brands του επιχειρείν με φόντο την ελληνική γαστρονομία, το ελληνικό προϊόν και τον γαστρονομικό τουρισμό.

Με επικοινωνιακό moto το “Greek taste beyond borders” το 1o Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας 2018 έχει ως όραμα να δημιουργήσει ένα ισχυρό network ποιοτικών επιχειρήσεων B2B, με σκοπό την παγκόσμια προβολή τους και κατ’ έπέκταση της προβολής του τουριστικού ελληνικού προϊόντος. Για πρώτη φορά, μάλιστα, θα ενώσει την ελληνική επιχειρηματικότητα στον χώρο της γαστρονομίας και του τουρισμού, μέσω ενός σύγχρονου forum με διεθνή χαρακτήρα και θα τοποθετήσει την ελληνική επιχείρηση και την ελληνική γαστρονομία με μεγάλες αξιώσεις στον παγκόσμιο «χάρτη».

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει από την ανάδειξη του ελληνικού προϊόντος και της ελληνικής διατροφικής αξίας, ενώ θα συνεχίσει με την υποστήριξη του Έλληνα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της εστίασης, στο χώρο των εξαγωγών (ελληνικών προϊόντων), του γαστρονομικού τουρισμού και κλείνει με την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της χώρας και του ελληνικού brand. Στο πλαίσιο του συνεδρίου υπάρχουν σπουδαίοι Έλληνες σεφ οι οποίοι το υποστηρίζουν και πρεσβεύουν όχι μόνο αυτήν την πρωτοβουλία, αλλά και την ελληνική κουζίνα και γαστρονομία διεθνώς.

Το μέλλον του συνεδρίου ήδη διαγράφεται λαμπερό, αφού έχει κινήσει το ενδιαφέρον για μια δεύτερη διοργάνωσή του σε χώρες της Ευρώπης και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τα οφέλη για τους συνέδρους θα είναι μεγάλα από τη στιγμή που η συμμετοχή θα είναι από 50 χώρες του κόσμου και θα παραστούν σαν ομιλητές πολύ σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομίας, όπως και ο Ρώσος Leonid Gelibterman «Member of the Advisory Board of the United Nations World Tourism Organizations (UNWTO) Gastronomy Network», μια ισχυρή αναγνωρισμένη προσωπικότητα ειδικού συμβούλου του παγκόσμιου network της τουριστικής γαστρονομίας, ο οποίος θα κάνει και την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου. Η τηλεοπτική κάλυψη αναμένεται να γίνει από 15 χώρες και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα μεγάλων διαστάσεων γαστρονομικό γεγονός. 

Info
www.greektastebeyondborders.com