Πού τα Πετράλωνα χορεύουν σε ρυθμούς παραδοσιακούς;

aloni1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Παραδοσιακά, λαϊκά, ρεμπέτικα και γεύσεις από όλη την Ελλάδα.

Εδώ και δύο εβδομάδες, τα Πετράλωνα χορεύουν σε ρυθμούς παραδοσιακούς. Το «χοροφαγείο» Αλώνι επιχειρεί να δώσει άλλη πνοή στη γειτονιά, φέρνοντας στο «πάλκο» του εξαιρετικούς μουσικούς από τον χώρο τόσο της παραδοσιακής, όσο και της λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής.

Στον ζεστό χώρο που δημιούργησαν με πολύ μεράκι οι ιδιοκτήτες του Νίκος και Αλέξανδρος, με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα και το ξύλο, φιλοξενούνται τις περισσότερες ημέρες τις εβδομάδας μουσικοί από όλη την Ελλάδα δίνοντας στους θαμώνες την ευκαιρία να ταξιδέψουν άλλοτε στη Σμύρνη, άλλοτε στην Ήπειρο με τη βοήθεια δεξιοτεχνών του κλαρίνου και άλλοτε στα νησιά παρέα με τη μελωδία του βιολιού.

Αν και χορός έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο στο Αλώνι, οι γεύσεις και τα αρώματα δεν έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Η κουζίνα του μαγαζιού είναι ιδιαίτερα προσεγμένη με προσιτές τιμές. Εμείς σας προτείνουμε, ειδικότερα, να δοκιμάσετε την τηγανιά κοτόπουλο με ούζο και μαστίχα η οποία σερβίρεται σε βάση από καταϊφι και να τη συνοδεύσετε με τσίπουρο από τον Τύρναβο με άρωμα τριαντάφυλλο.

Info
Το Αλώνι
Τριών Ιεραρχών 170
Αθήνα

Από 10 ευρώ/άτομο
Ανοιχτά καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 τα ξημερώματα