«Πάρτι» ελληνικών αποσταγμάτων στην Αίγλη Ζαππείου

elliniko-apostagma
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων ετοιμάζεται στο Ζάππειο ξανά αυτή την Κυριακή, δίνοντάς μας την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά από τα καλύτερα ελληνικά ποτά.

Αυτή την Κυριακή 21/1 ετοιμαστείτε να τσουγκρίσετε πολλές φορές στην υγειά σας, καθώς έπειτα από την περσινή επιτυχία της, επαναλαμβάνεται φέτος για 4η φορά η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων, Ελληνικό Απόσταγμα, στην Αίγλη Ζαπείου.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετέχουν 25 ελληνικές ποτοποιίες, τα επώνυμα προϊόντα των οποίων βρίσκονται σε φάση συνεχούς ποιοτικής και επικοινωνιακής αναβάθμισης, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην αγορά, με την εξαιρετικά υψηλή φορολόγηση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από το χύμα τσίπουρο και το λαθραίο οινόπνευμα.

Το Ελληνικό Απόσταγμα 2018 πρόκειται για μια εκδήλωση που, εκτός από το να προβάλει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα, φροντίζει να φωτίζει το έργο των ελλήνων επιχειρηματιών του χώρου, οι οποίοι όχι μόνο συνεχίζουν να αποστάζουν στην Ελλάδα, αλλά επιπλέον βελτιώνουν τα προϊόντα τους γευστικά και επικοινωνιακά.

Αν βρεθείτε στην έκθεση θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αλκοολούχα ποτά, ανάμεσά τους δυσεύρετα τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, αποστάγματα φρούτων και σπάνια, παλαιωμένα τσίπουρα, που αποτελούν νέα τάση στο χώρο.

Επίσης, επειδή πολλά ελληνικά αποστάγματα είναι καθιερωμένοι συνοδοί παραδοσιακών και μη εδεσμάτων, το Ελληνικό Απόσταγμα εξασφάλισε την παρουσία μερικών γνωστών και σημαντικών εστιατορίων/μεζεδοπωλείων της Αθήνας, με υποδειγματικές λίστες τυποποιημένων αποσταγμάτων και ανάλογη εξειδίκευση στο μενού, που θα προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες διάφορες δημιουργίες τους προς δοκιμή, ως Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης.

Από μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και παράλληλες δράσεις που ταιριάζουν και πλαισιώνουν τον χαρακτήρα της, όπως:

«Ελληνική Μουσική Παράδοση και Αποστάγματα», μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μίνι μουσική παράσταση, με τραγούδια από τους χώρους του σμυρναίικου, ρεμπέτικου και λαϊκού ελληνικού τραγουδιού που αφορούν στιχουργικά το τσίπουρο το ούζο και γενικότερα τα ποτά και θα ερμηνευθούν ζωντανά από τους Χρήστο Βιδινιώτη (μπουζούκι), Κώστα Αραβαντινό (κιθάρα - φωνή) και Σταυρούλα Μανωλοπούλου (φωνή), βαθείς γνώστες των προαναφερόμενων ειδών ελληνικής μουσικής. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο στιχουργός και μουσικός παραγωγός Πάρης Μήτσου, που θα μιλήσει ζωντανά για τα τραγούδια με τον Αργύρη Καλλιανιώτη, δημοσιογράφο οίνου και μουσικό. Θα θιγούν η σχέση των τραγουδιών και της εποχής με το ποτό, τους χώρους που τραγουδήθηκαν και τους δημιουργούς τους, κάποιοι εκ των οποίων κατάγονται από περιοχές που συνδέονται άρρηκτα με το τσίπουρο και το ούζο. Επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση είναι ο θρυλικός αποσταγματοποιός Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, που με το μοναδικό, γλαφυρό τρόπο του θα μεταλαμπαδεύσει τη σοφία και τις γνώσεις του για το ελληνικό απόσταγμα στους θεατές της εκδήλωσης.

«Gin και οι Έλληνες Αποσταγματοποιοί», με ομιλήτρια τη Χαρά Κατσού και θέμα την πρόκληση και την επιλογή των ελλήνων αποσταγματοποιών να ασχοληθούν με την παρασκευή διεθνώς εμβληματικών αποσταγμάτων, οι ρίζες των οποίων δεν είναι ελληνικές.

«Αμπελοοινικά Αποστάγματα: Ποιότητα και Ασφάλεια του Καταναλωτή», με εισηγητή τον καθηγητή Πέτρο Ταραντίλη, Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η είσοδος στο «Ελληνικό Απόσταγμα» κοστίζει 8€ (5€ φοιτητικό) και είναι δωρεάν για επαγγελματίες HORECA. Περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις και τις γευστικές δοκιμές εδεσμάτων των εστιατορίων.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών) και ΕΝΑΠΑΠΕ (Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδος), ενώ επίσημο νερό της εκδήλωσης είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Κρίνος». Το «Ελληνικό Απόσταγμα» διοργανώνει η εταιρεία Vinetum.

Info
www.apostagmata.gr
210 766 0560 και [email protected]