Έξι νέες γαστρονομικές αφίξεις στην Αθήνα

wolves-of-kitchen
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ακολουθείτε υγιεινή διατροφή; Έχετε όρεξη για γλυκό; Προτιμάτε κάτι γρήγορο στο χέρι; Comfort food ίσως; Ή μήπως ψάχνετε λίγο καλό και ποιοτικό κρέας; Όπως και να ‘χει, η Αθήνα δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο και μάλιστα έχει νέες προτάσεις για όλα τα παραπάνω.

Wolves of Kitchen, Ψυχικό
Το Wolves of Kitchen άνοιξε το φετινό καλοκαίρι στον Ορνό της Μυκόνου αποτελώντας μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις στο νησί και τώρα κάνει πρεμιέρα στο Ψυχικό, στο σημείο των «Διόσκουρων» φέρνοντας την άποψη του σεφ Alsi Sinanaj για το κρέας και στην Αθήνα. Ο Alsi Sinanaj έχει περάσει και από το Mr. Pug ως Head Chef, το Athens Ledra Hotel, το Oozora, το Elias Koukoutsi κ.ά., ενώ τώρα τον βρίσκουμε στο επόμενο βήμα, ως συνιδιοκτήτη των «λύκων». Ως γκουρού, λοιπόν, του κρέατος, το σερβίρει στον νέο all day χώρο στο Ψυχικό με αίσθηση και ατμόσφαιρα αυλής, όπου τα φώτα  πέφτουν πάνω σε φωτιές, ροτισερί και σχάρες και φυσικά το κρέας και τις ιδιαίτερες κοπές του. Τα ζυμαρικά δεν θα λείψουν από το μενού και όλα δείχνουν ότι με αυτούς τους «λύκους της κουζίνας» δεν θα φοβηθούμε να αναμετρηθούμε. Info: Δ. Βασιλείου 16, 210 6713997.

Salty Pig, Ιπποκράτους
Άνοιξε στα τέλη του 2017 και είναι το ιδανικό στέκι για όσους αγαπούν το street food, αλλά ξέρουν ότι φαγητό στο χέρι δεν σημαίνει κάτι απαραίτητα πρόχειρο. Στο Salty Pig θα βρείτε αυθεντικά καπνιστά κρέατα από βοδινό στήθος, χοιρινές κορτεζίνες και ό,τι άλλο φανταστείτε, μαγειρεμένα στο ειδικά κατασκευασμένο καπνιστήριό του, φρεσκοψημμένο χωριάτικο ψωμί, γεμιστό με όσα ιταλικά αλλαντικά και τυριά μπορεί να χωρέσει, παραδοσιακό καναδέζικο φαγητό, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, βοδινή σος και φρέσκο λευκό τυρί, φρεσκοκομμένες σαλάτες, αληθινά diner μπέργκερ, σπιτικά λουκάνικα, λαχανικά ψημένα στην πλανητική ροτισερί και πολλά άλλα, όλα από μάγειρες που ετοιμάζουν την παραγγελία μπροστά σας. Info: Ιπποκράτους 36, Αθήνα, 210 3647445.

Healthy Habits, Πειραιάς
Μέσα από την αγάπη νέων ανθρώπων για την ποιοτική, νόστιμη και κυρίως υγιεινή διατροφή γεννήθηκε στον Πειραιά ένας χώρος που απορρίπτει την «πλαστική», τυποποιημένη και συχνά υπερεπεξεργασμένη τροφή, ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης διαιτολογίας και τη διεθνή πλέον τάση που θέλει τα φρέσκα φρούτα, τα δημητριακά και τα λαχανικά εποχής  να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών  διατροφικών αναγκών μας. Για το μενού του συμβουλεύεται τη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Δέσποινα Μαρσέλου, ενώ σε αυτό θα βρείτε φρέσκες ιδέες για πρωινό, σνακ και μεσημεριανό. Όλα είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά και όσον αφορά τον καφέ, έπειτα από πολλή έρευνα, έψαξαν, δοκίμασαν και μας προτείνουν τα καλύτερα blends, όλα σε ένα χώρο διαμορφωμένο με φυσικά υλικά, που δίνουν μια αίσθηση «καθαρότητας» για να απολαύσει κανείς το φαγητό ή τον καφέ του. Info: Πραξιτέλους 156-158, κέντρο Πειραιά, 210 4100201-2.

Queen Bee, Κολωνάκι
Στην Πατριάρχου Ιωακείμ (θα) τριγυρνά μια μέλισσα που όχι μόνο δεν θα θέλετε να διώξετε, αλλά θα σας υπνωτίσει με όλα αυτά που έχει σκαρώσει στο νέο all-day bistro του Κολωνακίου. Στη νέα αυτή πρόταση που ετοιμάζεται στο κέντρο, εκτός από περίτεχνα ψωμιά του γάλλου αρτοποιού Κamel Saci, που η αλήθεια είναι ότι κλέβουν την παράσταση, μιας και έχουν σερβιριστεί σε διάσημα εστιατόρια του εξωτερικού, θα βρείτε και κάποια comfort πιάτα (βλέπε γλώσσα μενιέρ και mac’n’cheese με τρούφα) με την υπογραφή του Σταμάτη Μαρμαρινού, αλλά και καφέ, διάφορα ροφήματα, κρουασάν, λαχταριστά σάντουιτς κ.ο.κ. Τα εύσημα πάνε στην ομάδα του ιταλικού Capanna. Αν το ψωμί είναι η αδυναμία σας, το Queen Bee ετοιμάζεται  να σας εκπλήξει, χωρίς να σας… τσιμπήσει. Info: Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου, Κολωνάκι.

I Cake You, Εξάρχεια
Το Εξάρχεια εδώ και μερικές μέρες είναι πιο γλυκά, με ένα νέο μπισκοτάδικο που άνοιξε στην πιο «μάχιμη» γειτονιά της Αθήνας, για να τους γλυκάνει όλους. Τα πράγματα εκεί είναι περίπου όπως τα φαντάζεστε: αχνιστά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, με γέμιση ρευστής λευκής σοκολάτας, πορτοκάλι, μαύρη σοκολάτα, φιστικοβούτυρο και δεν συμμαζεύεται. Κι αν δεν σας φτάνουν τα μπισκότα, έχει και γλυκά όπως κορμό σοκολάτας, lemon pie, cup cakes, cheesecake με σος αλμυρής καραμέλας, αλλά και milkshake με πραλίνα κατευθείαν από την κόλαση. Κι αν μετά από τόσο γλυκό θέλετε και κάτι αλμυρό, σας περιμένουν αλμυρά κέικ ημέρας, σάντουιτς, πίτες και μια βεντάλια να κάνετε αέρα στον εαυτό σας για να αντέξει την πανδαισία γεύσεων! Info: Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια, 211 4091999.

Frankie, Κολωνάκι
Νέα έμπνευση από τους δημιουργούς του Nice’n’Easy, το Frankie ήρθε για να μας ξανασυστήσει την ιταλική κουζίνα σε μια πιο υγιεινή, bio, gluten-free μορφή, για όσους επιθυμούν, με πιάτα που μπορεί να απέχουν από λακτόζη, γλουτένη, αβγά ή ζάχαρη, να έχουν χορτοφαγικό χαρακτήρα κ.ο.κ. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν σερβίρει επιλογές και για τους αμετανόητα κολασμένους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, αλλά σίγουρα στο νέο αυτό στέκι, μπορούν να βρουν όλοι την απόλαυση. Info: Σκουφά 40, Κολωνάκι, 210 3647052. 

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ