Πέντε στέκια για τα ψητά της Τσικνοπέμπτης

tsiknopempti-psita-kreata
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Έχετε φορέσει το φαρδύ σας παντελόνι, έχετε βάλει χαλαρά τη ζώνη, έχετε φάει ελαφριά όλη την ημέρα και είστε έτοιμοι να τα δώσετε όλα σήμερα το βράδυ. Όλα καλά, αλλά ξέρετε πού θα απολαύσετε την καλύτερη τσίκνα της Αθήνας; Αν όχι, εμείς είμαστε εδώ.

Τέλης Μπριζολάκια
Με εγγύηση ποιότητας δεκαετιών, ο Τέλης έχει κάνει διατριβή στην μπριζόλα κι αυτό είναι το φαγητό που θα απολαύσετε εκεί, συνοδεία σαλάτας. Φημίζεται για τις λαχταριστές μπριζόλες του, αλλά και για την… απλοχεριά του, αφού πολλές φορές όσοι περιμένουν να πάρουν φαγητό πακέτο, τσιμπούν και ένα μπριζολάκι για την αναμονή! Στον Τέλη θα τσικνίσετε και οικονομικά, με πλούσιες μερίδες… πρωτεΐνης. Info: Ευριπίδου 86, Πλ. Κουμουνδούρου, 210 3242775.

Βεντήρη Roast House, Ιλίσια
Στη γειτονιά του Hilton, το Βεντήρη Roast House, ήδη από την ονομασία του, δεν αφήνει και πολλά στη φαντασία. Είναι ένα εστιατόριο αφιερωμένο στο κρέας, με λουκάνικα, κρέατα σούβλας, μπριζόλες στη σχάρα, short-rib που ψήνεται για ώρες στον ξυλόφουρνο, αλλά και εντυπωσιακά… acts, όπως φλαμπάρισμα μπροστά σας. Από τα κρέατα δεν λείπουν και τα κατάλληλα συνοδευτικά, όπως πατάτες φούρνο με δενδρολίβανο, πουρές πατάτας για τα λουκάνικα κ.ο.κ., ενώ στο μενού θα βρείτε και λαχταριστές πίτες κατευθείαν από τον ξυλόφουρνο. Ό,τι πρέπει για Τσικνοπέμπτη. Info: Βεντήρη 5, 210 7295491.

Γωνιά του Τόρβα, Νταού Πεντέλης
Πρόσφατα, το tripment και ο Μάνος Λιανόπουλος, μας είχαν πάει μια βόλτα στην Αθήνα για τα καλύτερα παϊδάκια. Ένα από τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε και σήμερα είναι η οικογενειακή ταβέρνα στο Νταού Πεντέλης, που θυμίζει ταβερνάκι του χωριού και δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα. Εκεί πρέπει να φάτε οπωσδήποτε παϊδάκια και ζυγούρι και να απολαύσετε αυτή την κρεατοφαγική γιορτή σαν να μην υπάρχει αύριο. Info: Πλαστήρα & Καραϊσκάκη, Νταού Πεντέλης, 210 6038458.

Μουσείο Ακρόπολης
Μια διαφορετική Τσικνοπέμπτη σας περιμένει στο πιο grande μουσείο της πόλης, το οποίο σήμερα θα το τσικνίσει για τα καλά. Συγκεκριμένα, το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 20:00 έως τα μεσάνυχτα με πλούσιο μπουφέ από λαχταριστά ορεκτικά, φρέσκιες σαλάτες, ποικιλίες κρεατικών και σπιτικά γλυκά, ενώ το «τσίκνισμα» θα γίνει μετά μουσικής με το τρίο τζαζ του εστιατορίου, με μουσικές brazilian latin, latin jazz κ.ο.κ. Info: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 210 9000915.  

Λάιμ Bistro
Αν σας απωθεί η ιδέα να εξαφανίζεται ένα ολόκληρο... βοσκοτόπι για να γλεντήσετε εσείς με τους φίλους σας, το λάιμ Bistro σας υπόσχεται μια «ειρηνική» Τσικνοπέμπτη, χωρίς αίμα και βία. Μανιτάρια, πίτες, λαχανικά, συκωτάκια και λουκάνικα από όσπρια, χορτοφαγικά σουβλάκια, όλα περιμένουν να μπουν στη θράκα και μετά στο πιάτο σας, χωρίς βαρβαρότητα και βλαβερές επιπτώσεις για την υγεία σας. Είναι το μοναδικό μέρος που μπορείτε να φάτε όσο θέλετε κάνοντας καλό και σε εσάς και στο περιβάλλον, με επιλογές πάντα με απουσία ζωικών προϊόντων εκμετάλλευσης. Info: Δεκελέων 23, Γκάζι, 698 008 3866.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ