Την Τσικνοπέμπτη γιορτάζει (και) το σκωτσέζικο ουίσκι

skotseziko-ouisku
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

H Παγκόσμια Ημέρα Σκωτσέζικου Ουίσκι θα εορταστεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στις 8 Φεβρουαρίου με λαμπρό τρόπο και πρεσβευτές διάσημες προσωπικότητες.

Μπορεί αυτή η Πέμπτη για την Ελλάδα να είναι η μέρα που τσικνίζουμε, αλλά για όλο τον κόσμο, γιορτάζει ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά. Το σκωτσέζικο ουίσκι, το πιο αγαπημένο ουίσκι  στον κόσμο, θα γιορταστεί με μεγαλοπρέπεια στις 8 Φεβρουαρίου με μια σειρά εκδηλώσεων σε αρκετές πρωτεύουσες και πρωταγωνιστές διάσημες προσωπικότητες, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σκωτσέζικου Ουίσκι που έχει θεσπίσει η Diageo.

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκωτσέζικου Ουίσκι αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να αναδειχθούν όλα όσα προσδίδουν στο ουίσκι αυτό τον μοναδικό χαρακτήρα και το ευρύ φάσμα γεύσεων, αρωμάτων και υφών, ενώ παράλληλα προσκαλεί τους καταναλωτές να κάνουν μια πρόποση, απολαμβάνοντας το αγαπημένο τους ποτό. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα συγχρονίζονται με την εβδομάδα γενεθλίων ενός από τους πιο κορυφαίους και πιο επιδραστικούς Master Blenders, του Alexander Walker, γιου του John (Johnnie) Walker.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα είναι πιο φαντασμαγορικές από ποτέ και θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως, προτρέποντας το κοινό να συμμετέχει σε συζητήσεις και σκέψεις γύρω από το σκωτσέζικο ουίσκι. Τους ετήσιους εορτασμούς θα φιλοξενήσουν η Ινδία, το Μεξικό, οι Φιλιππίνες και η Νότια Αφρική, περιλαμβάνοντας από δοκιμές γευσιγνωσίας μέχρι βραδινές εκδηλώσεις με διάσημες προσωπικότητες του κόσμου. Οι εκδηλώσεις, η αναμετάδοση μέσω social media, οι τηλεοπτικές μεταδόσεις και οι γευστικές δοκιμές σε bars και άλλα σημεία, αναμένεται να προκαλέσουν ενθουσιασμό για το αγαπημένο σκωτσέζικο ουίσκι.

Οι καταναλωτές μπορούν να συμμετάσχουν στον εορτασμό, απολαμβάνοντας με φίλους ένα ποτήρι σκωτσέζικου ουίσκι στο αγαπημένο τους μπαρ ή δημοσιεύοντας στα social media χρησιμοποιώντας το hashtag #lovescotch.

Παράλληλα, από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου, τα ιστορικά αποστακτήρια της Diageo θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό, προσφέροντας τη δυνατότητα δωρεάν περιήγησης και εξερεύνησης των πιο εκλεκτών whiskey brand του κόσμου, όπως το Johnnie Walker Blended Scotch, το Glenkinchie, το Talisker, το Oban, το Dalwhinnie και το Cardhu Single Malts.

To Scotch αποτελούσε ανέκαθεν ένα ποτό με διαχρονικό στυλ και έναν αδιαμφισβήτητα ξεχωριστό χαρακτήρα, και αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που ο ηθοποιός James Marsden, το supermodel Shanina Shaik και η ηθοποιός Suki Waterhouse, προσκλήθηκαν να εκπροσωπήσουν σε μια σειρά από εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Σκοτσέζικου Ουίσκι 2018. Η Shanina Shaik θα γιορτάσει την ημέρα αυτή στο Γιοχάνεσμπουργκ, ο James Marsden θα ταξιδέψει στη Μανίλα και το Δελχί και η Suki Waterhouse θα βρίσκεται στην πόλη του Μεξικού.

Στη χώρα μας η παγκόσμια ημέρα σκωτσέζικου ουίσκι θα γιορταστεί με γευστικές δοκιμές σε 3 bars της Αθήνας και 2 bars της Θεσσαλονίκης, με πρωταγωνιστές 4 μοναδικά cocktails και serves εμπνευσμένα από τα εκλεκτά αποστάγματα του θρυλικού οίκου Johnnie Walker – το Johnnie Walker Red Label & Ginger Ale, το Johnnie Walker Red Rye Finish Manhattan, το Johnnie Walker Black Label Old Fashioned και το Johnnie Walker Double Black Label on ice με orange bitters.

Info
https://www.facebook.com/LoveofScotch/
για να δηλώσετε συμμετοχή στην εμπειρία περιήγησης στα θρυλικά αποστακτήρια μπείτε στο www.diageo.com.