Οκτώ προτάσεις για Άγιο Βαλεντίνο στο πιάτο

varoulko-seaside
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο έρωτας περνά από πολλά μέρη, αλλά σίγουρα περνά και από το στομάχι και δεν υπάρχει κανείς εκεί έξω που να γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο νηστικός. Αν φέτος αποφασίσετε να βάλετε το χέρι στην τσέπη και να μην την περάσετε με delivery, δείτε πού να κλείσετε τραπέζι και να απολαύσετε ένα δείπνο στα ροζ.

Varoulko Seaside
Σε ειδυλλιακό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα και με τον Λευτέρη Λαζάρου στο «τιμόνι», ο οποίος ξέρει από… αφροδισιακά θαλασσινά, το Varoulko Seaside είναι μια από τις πιο επιτυχημένες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για αυτή την ημέρα. Στο μενού της ημέρας (60 ευρώ το άτομο) θα βρείτε καβουροσαλάτα με μήλο, βασιλικό και αφρό μανταρίνι και τόνο με shiso, τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας, μαύρο σουσάμι, πιπεριά Φλωρίνης, ντομάτα και σόγια, για αρχή. Ριζότο με γαρίδες, κρέμα παντζάρι και szechuan πιπέρι και γλώσσα φιλέτο με κρούστα φουντουκιού και κρέμα τοπιναμπούρ σας περιμένουν για τη συνέχεια, λίγο πριν κάνει την εμφάνισή του το επιδόρπιο. Η σοκολάτα Guanaja & Dulcey και γκανάς framboise πάνω σε μπισκότο σοκολάτας και sorbet framboise θα γράψει τον ιδανικό, γλυκό επίλογο σε μια βραδιά που σίγουρα θα έχει και συνέχεια. Κι αν αναζητάτε μια διαφορετική εμπειρία δείπνου επιλέξτε να γευθείτε το μενού του Αγίου Βαλεντίνου στο Bites & Wine, τον νέο cosy χώροπου δημιούργησαν ο Λευτέρης Λάζαρου και η ομάδα του εστιατορίου, ακριβώς απέναντι από το  Varoulko Seaside. Info: Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 210 5228400.

Galaxy Restaurant Bar
Εκτός του ότι εκεί θα συνδυάσετε φαγητό και την πιο εκπληκτική θέα της Αθήνας, σε ένα bar που έχει βρεθεί στα 10 κορυφαία rooftop bar του κόσμου, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σας περιμένει μενού άνευ προηγουμένου. Εκεί, ο executive chef Κώστας Αθανασίου θα σερβίρει γκουρμέ μενού 6 πιάτων με θέα την Ακρόπολη, για να γευτείτε την πολυτέλεια, ξεκινώντας με ταρτάρ τόνου με σος ponzu, συνεχίζοντας με ζαμπόν Πάρμας με κατσικίσιο τυρί και αστακοουρά με βελουτέ πατάτας και φρεσκάροντας τον ουρανίσκο με σορμπέ ροζ σαμπάνιας για να υποδεχθείτε το μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus με πουρέ σελινόριζας και σος βατόμουρου. Όσο για το επιδόρπιο; Παλέτα σοκολάτας με ροδοπέταλα και σκόνη βρώσιμου χρυσού! Info: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46, 210 7281402.

Εστιατόριο Επτά7
Το προσεγμένο εστιατόριο της Ερμού, ανοίγει στις 14/2 τις πόρτες του στην πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου και βάζει στόχο να στήσει μια υπέροχη (γευστικά) βραδιά για τους δυο σας, με τις εμπνευσμένες δημιουργίες του σεφ. Το μενού (55 ευρώ/άτομο) περιλαμβάνει γεμιστούς χουρμάδες με κρεμώδη τυριά, πουρέ από γλυκιά κολοκύθα, σος πιπεριάς Φλωρίνης και αποξηραμένο προσούτο, επίσης ριζότο με παντζάρι και γαρίδες, σαλάτα mesclun με φρούτα του δάσους, φράουλες, βατόμουρα και passion fruit σε ντρέσινγ framboise, αλλά και μοσχαρίσια ταλιάτα black Angus ή φιλέτο λαβράκι ψητό με αλμυρίκια, βρασμένα σε γάλα καρύδας και κουρκουμά. Ο γλυκός επίλογος γράφεται με μια μπάρα σοκολάτας με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και σάλτσα framboise, ενώ η εμπειρία ολοκληρώνεται με τη ζωντανή μουσική και τις δυνατές ερμηνείες της Αφροδίτης Χατζημηνά, η οποία θα σας παρασύρει με επιλογές από το σύγχρονο και έντεχνο ρεπερτόριο. Info: Ερμού 119 & Άστιγγος 10, Θησείο
210 3212010.

Stella_Giakoumatou
NJV Athens Plaza
Γιορτάστε tête-à-tête με το αγαπημένο σας πρόσωπο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας, απολαμβάνοντας τις μοναδικές γεύσεις του σεφ Νίκου Γιαννόπουλου, τα γλυκά του pastry chef Διονύση Αλέρτα και ζωντανή μουσική και τραγούδι από τον Δάκη που κάθε Παρασκευή τραγουδά στο Explorer’s Bar του Ξενοδοχείου. Tο δείπνο Valentines για 2 άτομα στο εστιατόριο The Parliament περιλαμβάνει μια μοναδική γευστική εμπειρία με αφρώδη οίνο ως welcome drink, μενού 3 πιάτων (Entrée – Main Course – Dessert) και ένα μπουκάλι house-wine συνοδεία ζωντανής μουσικής και τραγουδιού από τον γνωστό και αγαπημένο Δάκη, με 80€ το άτομο. Στο Explorer’s Bar και στο ανακαινισμένο Plaza Café μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι Moscato D’ Asti ανά άτομο καθώς και sushi, finger food και ποικιλία γλυκών με 80 ευρώ ανά ζευγάρι. Επιλέξτε τι σας ταιριάζει και οργανώστε την πιο ρομαντική και χορταστική βραδιά. Info: Βασιλέως Γεωργίου Α' 2, Πλατεία Συντάγματος, 210 3352400.

Aleria
Βρίσκεται στην κορυφή των πιο ρομαντικών εστιατορίων της Αθήνας σύμφωνα με τις κριτικές του κόσμου στο tripadvisor και προσφέρει μοντέρνα ελληνική, μεσογειακή κουζίνα με επιλογές και για vegan, χορτοφάγους, αλλά και χωρίς γλουτένη (από 40 ευρώ/άτομο). Το ατού του είναι ο πανέμορφος χώρος του που στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό με ιδιαίτερη διακόσμηση με ταπετσαρίες, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά κ.ο.κ., η οποία το κατατάσσει στα πιο κομψά της πόλης, ό,τι πρέπει για έναν… κομψό Άγιο Βαλεντίνο. Info: Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, 210 5222633.

Όμικρον
Το εστιατόριο Ομικρον στην Νέα Ερυθραία αποτελεί ένα γαστρονομικό προορισμό με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και διακόσμηση, σε ένα συνδυασμό μοντέρνας πολυτέλειας και κομψής απλότητας. Την κουζίνα αναλαμβάνει ο βραβευμένος ελληνο-ισπανός σεφ Μίλτος Αρμένης που ξεχώρισε για την ιδιαιτέρως δημιουργική κουζίνα και το 2016 κέρδισε το βραβείο ταλαντούχου Σεφ στους Χρυσούς σκούφους. Για τη γιορτή της αγάπης προτείνει τραχανά με αβγοτάραχο Μεσολογγίου με ξύσμα λεμονιού, μπουκέτο σαλάτας εποχής τυλιγμένη σε προσούτο Ευρυτανίας με ρόδι γκοργκοντζόλα και καρύδια, γαρίδες σχάρας με σελινόριζα και κονφί λεμόνι, παέγια θαλασσινών με κριθαράκι και για το επιδόρπιο, μετά τα αφροδισιακά θαλασσινά, μια τριλογία σοκολάτας γκανάζ σε κραμπλ φουντουκιού και σάλτσα από φρούτα του δάσους, που θα δώσει το… τελειωτικό χτύπημα, σε ένα δείπνο με 38 ευρώ το άτομο. Info: Δρόσου 1, Κηφισιά, 210 6202475.

2Μαζί
Αφού τρέξετε στην Πλάκα πιασμένοι χέρι-χέρι και παίξετε κρυφτοκυνηγητό σε κάθε κολόνα της περιοχής, μπορείτε να κάνετε μια στάση στη Νίκης και να καθίσετε για φαγητό στο 2 Μαζί. Ένα όμορφο, νεοκλασικό εστιατόριο με ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα, το οποίο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προτείνει σολομό μαρινέ με κρέμα χρένου και διάφορες πίκλες, ταρτάρ μοσχάρι με γραβιέρα, πράσινο μήλο και λάδι τρούφας, μυλοκόπι με χόρτα τσιγαριαστά και σάλτσα κακαβιάς και μπούτι πάπιας κονφί με κρέμα σαλσίφι και σάλτσα μούρων. Επιδόρπιο σοκολάτας σε υφές με παγωτό φραμπουάζ θα κλείσει το δείπνο σας, το οποίο θα κοστίσει στα 55 ευρώ το άτομο. Info: Νίκης 46 B Σύνταγμα, 210 3222839.

St’ Astra
Στο rooftop restaurant bar στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Radisson Blu, θα απολαύσετε ένα ροµαντικό δείπνο γι’ αυτή τη ξεχωριστή µοναδική βραδιά του χρόνου με υπέροχη θέα στη φωτισμένη Αθήνα, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Το μενού (52 ευρώ το άτομο) περιλαμβάνει χτένια και γαρίδες σε όστρακο παντζάρι, πιπεριά chilly και φρέσκο κόλιανδρο, σολομό μαριναρισμένο και ελαφρά καπνιστό με buttermilk, χαβιάρι και baby πράσινα φύλλα, χειροποίητα φρέσκα ζυμαρικά γεμισμένα με ανθότυρο, δυόσμο, ντομάτα confit και κρέμα σπανάκι, αλλά και χοιρινό iberico με κρέμα πατάτας με τρούφα, φιστίκι και κατσικίσιο τυρί με φρούτα. Σφραγίδα στο δείπνο θα βάλει η σοκολάτα με κάρδαμο και αφρό καραμέλας. Info: Λ. Αλεξάνδρας 10, 210 8894500.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ