Άρωμα τρούφας και αέρας Γαλλίας θα φυσήξει στο Όμικρον

estiatorio-omikron
ΤΡΙΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο γάλλος σεφ, Jérôme Serres, έρχεται για ακόμη μια φορά στην Αθήνα και μαζί του φέρνει μπόλικη τρούφα.

Ο Jérôme Serres και τα αστέρια Michelin του έχει βρεθεί ξανά στο παρελθόν στην Αθήνα και τώρα πρόκειται να μας επισκεφτεί ακόμη μια φορά, ως καλεσμένος του σεφ Μίλτου Αρμένη και του εστιατορίου Όμικρον.

Στις 24/2 θα βρίσκεται στη Νέα Ερυθραία, ετοιμάζοντας  ένα μενού με άρωμα τρούφας, μαζί με τον Μίλτο Αρμένη, το οποίο θα μας εκπλήξει σε όλα τα πιάτα, ακόμη και στο επιδόρπιο.

Ο Jérôme Serres αριστερά και ο Μίλτος Αρμένης δεξιά

Συγκεκριμένα, το μενού θα κοστίζει 88 ευρώ/άτομο και περιλαμβάνει κόκκινο λάχανο με τρούφα, φουαγκρά, καβουρδισμένα αμύγδαλα και πέρλες βαλσάμικου, αλλά και λαβράκι sous vide με καψαλισμένη πέτσα, καπνιστά καρότα με τρούφα και ζωμό κουνελιού. Στο μενού θα βρείτε και μοσχαρίσιο καρέ με πούδρα ελιάς και τρούφας, σελινόριζα ποσέ σε ζωμό και σαμπαγιόν μαύρης τρομπέτας, αλλά και τάρτα σφολιάτας με μπρι, τρούφα, αχλάδι ποσέ και σορμπέ από Βισάντο.

Το επιδόρπιο θα είναι, όπως όλο το μενού, ιδιαίτερο: ζωμός παντζαριού με τρούφα, κρέμα μασκαρπόνε και μαρέγκα λεμονιού σε υγρό άζωτο.

Τα παραπάνω  πιάτα θα συνοδέψουν και 4 κρασιά κι ένα απόσταγμα του Κτήματος Λαζαρίδη, σε μια βραδιά που τιμά και εξυψώνει τη γαστρονομία της πόλης.

Info
Δρόσου 1, Κηφισιά
210 6202475.