World Class Roadshow: το ταξίδι συνεχίζεται

Νέες διαγωνιστικές ενότητες, στάσεις και workshop σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα και το Roadshow συνεχίζεται…

Το World Class των Reserve Brands της Diageo αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα επικοινωνίας με στόχο την έμπνευση και μύηση του κοινού στο fine drinking και θεσμό-αυθεντία σε ό,τι αφορά την κουλτούρα των cocktail, από όπου μπορεί κάνεις να αντλήσει γνώσεις και στοιχεία για όλες τις νέες τάσεις, συνταγές και νέα για τον κόσμο των cocktails. Παράλληλα, με παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, έχει αποτελέσει πόλος έμπνευσης, εκπαίδευσης και γνώσης για περισσότερους από 250.000 bartenders από όλον τον κόσμο, μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης και προβολής.

Στο World Class Roadshow, το ταξίδι του World Class, η Πάτρα και τα Χανιά υποδέχτηκαν ήδη τον Έλληνα World Class Bartender Of The Year 2017 Πάνο Κανατσούλη και τον σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC Αλέξανδρο Τσιοτίνη, οι οποίοι παρουσίασαν τη νέα ανατρεπτική θεματολογία του φετινού διαγωνισμού που θέτει στο επίκεντρο την τάση των bartenders να λειτουργούν πιο ευσυνείδητα προς το περιβάλλον καθώς και τη χρήση γαστρονομικών τεχνικών κατά τη διαδικασία παρασκευής των cocktail.

PHOTO: PANOS SMIRNIOTIS

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Τώρα, δυο νέες συναρπαστικές δοκιμασίες περιμένουν τους μελλοντικούς φιναλίστ. Η πρώτη δοκιμασία “The Resourceful bartender” αποτελεί μια διαγωνιστική ενότητα που θέτει τις βάσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και μας μυεί σε οικολογικές πρακτικές διαχείρισης των πόρων ενός μπαρ, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βέλτιστη λειτουργία του.

H δεύτερη δοκιμασία, “Heat of the moment”, θα αναδείξει συγκεκριμένες τεχνικές από τον κόσμο της γαστρονομίας, όπως η ζύμωση, η καραμελοποίηση και η μέθοδος Maillard, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στην παρασκευή ενός ποτού, ορίζοντας μια νέα επερχόμενη τάση στο κόσμο των εκλεκτών αποσταγμάτων.

Το συναρπαστικό ταξίδι που θα διαδώσει τη φιλοσοφία και την υψηλή τέχνη του bartending και παράλληλα θα αναδείξει σε μερικούς μήνες τον επόμενο World Class Bartender of the Year, δεν σταματά εδώ! Οι επόμενοι πόλεις-σταθμοί που θα φιλοξενήσουν τα ξεχωριστά workshops του διαγωνισμού, τα οποία θα προσφέρουν γνώση, γεύσεις, έμπνευση και απολαυστικές εμπειρίες είναι η Θεσσαλονίκη στις 13/2 στο Navona Day & Night, η Λάρισα στις 14/2 στο Φρούριο και η Αθήνα στις 15/2 στο ART FACTORY – ΤΕΧΝΟΣΤΑΣΙΟ.

Η συναρπαστική διαδρομή συνεχίζεται με το διαγωνιστικό μέρος του World Class 2018, όπου οι υποψήφιοι bartenders καλούνται είτε να συνδυάσουν τις γνώσεις και των 2 δοκιμασιών είτε να χρησιμοποιήσουν πρακτικές από μια από αυτές, και να δημιουργήσουν το δικό τους cocktail βασισμένο σε ένα από τα brands που ανήκουν στο reserve portfolio της Diageo, χρησιμοποιώντας γαστρονομικές τεχνικές.

Info
https://www.theworldclassclub.com/

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΓΕΥΣΗ