Πού κλείνουμε τραπέζι για την Καθαρά Δευτέρα;

basilainas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Τραγανές γαρίδες, νόστιμα καλαμαράκια, απαλή ταραμοσαλάτα, χαλβάς, καρό τραπεζομάντιλο, καλή παρέα και (ελπίζουμε) λιακάδα. Αυτά είναι τα απαραίτητα συστατικά μιας όμορφης Καθαράς Δευτέρας και εκτός από την παρέα και τον καιρό, τα υπόλοιπα ξέρουμε πού θα τα βρείτε.

Βασίλαινας, Ιλίσια
Με όνομα που «κρατά» από το 1920, ο Βασίλαινας έπειτα από 96 χρόνια στο ίδιο κτίριο κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, μεταφέρθηκε σε πανέμορφο χώρο το 2016 στα Ιλίσια και την Καθαρά Δευτέρα δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα σας. Εκτός από την εμβληματική του ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά, θα βρείτε σαρακοστιανούς μεζέδες προσαρμοσμένους στη νέα ελληνική κουζίνα που σερβίρει, με τις καραβίδες, τις γαρίδες, τη φάβα και τη φασολάδα να μην λείπουν από το μενού (από 25 ευρώ το άτομο). Info: Βρασίδα 13, Ιλίσια, 210 7210501.

Τραβόλτα, Περιστέρι
Όσοι αγαπούν το ψάρι και τα θαλασσινά, δεν γίνεται να μην έχουν περάσει από το ξακουστό ψαρο-εστιατόριο του Περιστερίου, με τις προσεγμένες πρώτες ύλες και την προσοχή στην τεχνική και το μαγείρεμα. Από χταποδάκι μέχρι σουπιά με μελάνι και κριθαράκι και... κοντοσούβλι καλαμάρι-γαρίδα, στο Τραβόλτα θα δοκιμάσετε ιδιαίτερες γεύσεις από 25 ευρώ το άτομο, που μπορεί να ξεφεύγουν λίγο από τα καθιερωμένα καθαροδευτεριάτικα εδέσματα, αλλά παραμένουν στο ίδιο πλαίσιο, με έξτρα φρεσκάδα και φαντασία. Info: Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, 210 5719222.

Ψάριστον, Νέο Ηράκλειο
Με μεγάλη ποικιλία σε μαλάκια, χταποδάκι ψητό, καλαμαράκια, αλλά και πιο… εξωτικές θαλασσινές γεύσεις για όσους ενδιαφέρονται, όπως σολομός και τόνος σασίμι, το Ψάριστον σας εγγυάται μια καλή «βουτιά» στις γεύσεις της θάλασσας. Για τους λάτρεις της ταραμοσαλάτας, τους περιμένει εκτός από την κλασική και η τηγανητή, αλλά και η ταραμοσαλάτα με μύδια καπνιστά. Info: Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο, 210 2850746.

Μάνη Μάνη, Κουκάκι
Αν η Καθαρά Δευτέρα σας βρει στην πιο… hot συνοικία της Αθήνας, ικανοποιήστε τον ουρανίσκο σας στο προσεγμένο εστιατόριο Μάνη Μάνη. Η ελληνική παραδοσιακή και κυρίως μανιάτικη κουζίνα εκτελεσμένη με σύγχρονο τρόπο είναι η ειδικότητά του, που σημαίνει ότι και τα παραδοσιακά πιάτα της Καθαράς Δευτέρας δεν θα λείπουν. Λευκή ταραμοσαλάτα με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, χταπόδι γλασαρισμένο με βαλσάμικο με φάβα και φρέσκια ρίγανη, μύδια αχνιστά, γιουβέτσι με θαλασσινά και πολλές ακόμη θαλασσινές γεύσεις ετοιμάζονται να κάνουν την έκπληξη, από περίπου 20 ευρώ το άτομο. Info: Φαλήρου 10, Κουκάκι, 210 9218180.

φωτό:Dimitris Vranas
Varoulko Seaside, Μικρολίμανο
Αν θέλετε να συνδυάσετε θάλασσα, αλλά και την τέχνη του Λευτέρη Λαζάρου στα θαλασσινά, τότε το Varoulko είναι μονόδρομος. Πλούσια, αφράτη ταραμοσαλάτα, χταπόδι ξιδάτο, μύδια αχνιστά, καλαμάρι τηγανητό, όλα με την τέχνη, την αγάπη και το πάθος του γνωστού για τη θαλασσινή κουζίνα του σεφ, εδώ και 30 χρόνια. Info: Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, 210 5228400.

Ορίζοντες Λυκαβηττού, Λυκαβηττός
Εδώ θα έχετε σίγουρα την Αθήνα στο πιάτο, σε μια εξαιρετική θέα στην πόλη από την κορυφή του Λυκαβηττού. Εκτός, όμως, από την Αθήνα, στο πιάτο θα έχετε και χειροποίητη λαγάνα με ελιές, μύδια και γυαλιστερές αχνιστά με σκόρδο, λεμόνι και μαϊντανό, καλαμαράκια με χόρτα τσιγαριαστά, αλλά και μυλοκόπι φιλέτο στην σχάρα με άγρια χόρτα εποχής σoτέ με λεμόνι και υφές παντζαριού, μεταξύ άλλων, σε ένα μενού με 32 ευρώ το άτομο. Info: Αριστίππου 1, Λυκαβηττός (είσοδος τελεφερίκ), 210 7210701.