Πού πάμε για brunch στην Αθήνα;

mask-brunch
ΤΡΙΤΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Τα χρόνια περνούν, το brunch είναι ακόμα εδώ και φαίνεται ότι είναι μια μόδα που ήρθε για να μείνει. Αυτό το ιδιαίτερο γεύμα, ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό, με αυγά, μαγιονέζες, λουκάνικα, σάλτσες, σίγουρα δεν είναι για να φτιάξουμε σιλουέτα, αλλά ταιριάζει πολύ στα τεμπέλικα πρωινά του Σαββατοκύριακου (και όχι μόνο), που σηκωνόμαστε πιο αργά και θέλουμε να απολαύσουμε κάτι λαχταριστό, που θα μας «κρατήσει». Πού, όμως, θα πετύχουμε το καλύτερο;

Mask, κέντρο
Ό,τι πρέπει για ελληνικό πρωινό ή brunch σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο που υπήρξε κατοικία του Όθωνα. Εδώ δεν θα μετρήσετε θερμίδες, αλλά στιγμές απόλαυσης, καθώς γεύεστε το βασιλικό brunch του καθημερινά, από τις 11.00 έως τις 18.00. Στις επιλογές του θα βρείτε λαδένια με καπνιστό κοτόπουλο, κρέμα φέτας, ντοματίνια και αυγά, καγιανά με φρέσκια ντομάτα και καπνιστό χοιρινό, pancakes (που έρχονται και σε… σιδηρόδρομο για δυνατούς «παίκτες») και πολλά άλλα που κάνουν τη δίαιτα ένα άπιαστο όνειρο. Τα Σαββατοκύριακα φροντίστε να κάνετε κράτηση, για να μην καταλήξετε να βλέπετε μόνο τους άλλους να τρώνε. Info: Καλαμιώτου 18 & Κολοκοτρώνη 55, 698 745 4777.

Λάιμ bistro, Γκάζι
Τo brunch δεν είναι (μόνο) κρεατοφαγικό, ούτε φουλ στα λιπαρά και τη ζάχαρη, τουλάχιστον στο Λάιμ bistro. Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από τις 12 έως τις 17.00, το χορτοφαγικό εστιατόριο στο Γκάζι σερβίρει cruelty free brunch από ένα θεματικό μενού με παραδοσιακές πίτες πεϊνιρλί, pancakes, μουσακά με κιμά από ροζ φακές, μοβ πατάτες και μπεσαμέλ καπνιστής μελιτζάνας και μεγάλες γευστικές εκπλήξεις, πάντα χωρίς ζωικά προϊόντα και παράγωγα και φυσικά χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη! Ιδανικό όσους κάνουν διατροφή, απέχουν από το κρέας, νηστεύουν, αγαπούν και σέβονται τα ζώα και ταυτόχρονα δεν κάνουν εκπτώσεις στη γεύση, αλλά και για όσους θέλουν να ανακαλύψουν πώς γίνεται ένα brunch να μην έχει αυγά. Info: Δεκελέων 23, Γκάζι, 698 0083866.

Estrella, κέντρο
Πέρασε η ώρα και δεν προλαβαίνετε πουθενά αλλού brunch; Δεν είναι καν Σαββατοκύριακο; Κανένα πρόβλημα. Ακόμη και Δευτέρα βράδυ αν σας έρθει όρεξη για ομελέτες και τα τοιαύτα, το Estrella είναι εκεί για να σας σερβίρει αυγά με σολομούς, μανιτάρια, πεϊνιρλί με φοντύ τυριών και λουκάνικο, pancakes με σοκολάτα και φρούτα του δάσους και φυσικά το περίφημο μπουγατσάν του, καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Estrella εδώ. Info: Ρόμβης 24Α, Αθήνα, 210 3218000.

Frankie, Κολωνάκι
Το Frankie είναι μια νέα είσοδος στη γαστρονομική Αθήνα, το οποίο από το πρωί σερβίρει πρωινό/brunch και αποτελώντας έμπνευση των δημιουργών του Nice’n’Easy, ξανασυστήνει την ιταλική κουζίνα σε μια πιο υγιεινή, bio, gluten-free μορφή, για όσους αναζητούν κάτι τέτοιο, χωρίς φυσικά να λείπουν οι πιο κλασικές επιλογές για τους υπόλοιπους. Στο brunch του θα βρείτε τα αυγά σε κάθε τους μορφή, από benedict μέχρι αυγοφέτες με τσουρέκι, σάντουιτς με προσούτο, μοτσαρέλα και άλλα ιταλικής φύσεως υλικά, ενώ η πίτσα από βιολογικό αλεύρι και τα ζυμαρικά δεν λείπουν από τις επιλογές του. Info: Σκουφά 40, Κολωνάκι, 210 3647052. 

Flamingo, Παγκράτι
Πρόσφατα έκανε θραύση με το μεξικάνικο brunch, το οποίο όμως αποτέλεσε εξαίρεση για ένα Σαββατοκύριακο. Σε κανονικές συνθήκες το μενού του brunch περιλαμβάνει brioche με αυγά στους 72 C, μπέικον και μπεσαμέλ τυριών με σπανάκι, scrambled eggs με μπέικον, φέτα, σπανάκι και φρυγανισμένο προζύμι, διαφόρων ειδών μανιτάρια με αυγό μάτι, μπαγκέτα Βιέννης με μοσχαρίσιο λουκάνικο, chevre, καραμελωμένα κρεμμύδια και σος μαγιονέζας, αλλά και japanese fluffy pancakes για γλυκές λιγούρες, μεταξύ άλλων. Υπομονή μέχρι το ρολόι να δείξει 11 κάθε Σαββατοκύριακο. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Flamingo εδώInfo: Eυφράνορος 22 & Κρησίλα, Παγκράτι, 2114104639.

Ψωμί & Αλάτι, Χαλάνδρι
Αν ψάχνετε brunch με υπογραφή, ο Γιάννης Λουκάκος σας περιμένει στο Ψωμί & Αλάτι κάθε Κυριακή 10-13.30, για να σας σερβίρει αυγά benedict με σολομό και σπαράγγια, παχουλά pancakes με διάφορες γλυκές προσθήκες, φριτάτα, καγιανά, πατάτες με αυγά, μπέργκερ και πολλά άλλα. Το brunch του συνδυάζει τόσο το ελληνικό στοιχείο, όσο και διάφορες κλασικές επιλογές brunch για όσους έχουν στόχο να χωρέσουν σίγουρα δύο γεύματα σε ένα. Info: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, 2106848178.

Blends, Γλυφάδα
Αν θέλετε να σας φυσήξει νοτιάς και θαλασσινό αεράκι, τότε βάλτε μπρος για Γλυφάδα. Κάθε Κυριακή, το Blends Sunday Brunch σερβίρεται από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι και σας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψετε το κλασικό λονδρέζικο brunch στην πιο blended εκδοχή του, μέσα από ένα πλούσιο μπουφέ. Κρύα και ζεστά πιάτα, ολόφρεσκα σάντουιτς, ζουμερά burgers, ομελέτες αλλά και γλυκίσματα, όπως muffins και το κλασικό cheesecake, energy boosters και πολλές άλλες λιχουδιές, θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς, στη χαλαρωτική ατμόσφαιρα του γλυφαδιώτικου all-day χώρου. Info: Φοίβης 19 Γλυφάδα, 2111821711.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.