Goût de France: το μεγαλύτερο γαλλικό δείπνο στήνεται για 4η φορά

pierre-monetta PIERRE MONETTA
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και ο παγκοσμίου φήμης σεφ Alain Ducasse διοργανώνουν στις 21 Μαρτίου 2018 την εκδήλωση Goût de France - Good France και μας μυούν στη γαλλική κουζίνα, τη «μητέρα» όλων των κουζινών.

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλο τον κόσμο, το μεγαλύτερο γαλλικό δείπνο ξαναστήνεται στις 21 Μαρτίου 2018. Αυτό το διεθνές γεγονός, του οποίου η πρώτη διοργάνωση έγινε το 2015, αποτελεί συνέχεια της ένταξης του «γαλλικού γραστρονομικού γεύματος» στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO για την «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας».

Στόχος αυτής της γαστρονομικής γιορτής είναι ο εορτασμός της γαλλικής κουζίνας, των παραδόσεων και των αξιών της την ίδια ημερομηνία γύρω από μια μεγάλη γαστρονομική βραδιά σε όλον τον κόσμο.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 2100 εστιατόρια, εκ των οποίων 60 στην Ελλάδα, ενώ στη διοργάνωση του 2017 συμμετείχαν 5 ήπειροι και 150 χώρες.

Τι θα συμβεί αυτή την ημέρα; Πολύ απλά, στις 21/3, χιλιάδες σεφ ανά τον κόσμο θα προτείνουν ένα γαλλικό μενού, δίνοντάς μας μια μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουμε και να απολαύσουμε τη γαλλική κουζίνα και τη φινέτσα της.

Μείνετε συντονισμένοι στη fb σελίδα και βρείτε τα εστιατόρια που συμμετέχουν.