Η μακεδονική κουζίνα έχει την τιμητική της στο Salonica Restaurant του Makedonia Palace

makedonia-palace STUDIOVD.GR

Αρνάκι με κρέμα από γιαχνερά χόρτα και σάλτσα αυγολέμονο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Από τις 12 έως τις 18 Μαρτίου «τρέχει» η Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας και το Makedonia Palace Hotel Thessaloniki συμμετέχει με το Salonica Restaurant και τα πιάτα του σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, για όλους τους ντόπιους και τους επισκέπτες της όμορφης Θεσσαλονίκης.

Ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό event που έχει ως στόχο την διάσωση της μακεδονικής γευστικής παράδοσης και την ανάδειξη της σύγχρονης εκδοχής της ως πρωταγωνίστριας των γευστικών αγαθών της Βόρειας Ελλάδας πρόκειται να πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που έρχεται. Στο event θα συμμετάσχει και τo Makedonia Palace Hotel Thessaloniki από 12-18 Μαρτίου, ώστε οι επισκέπτες του να πάρουν μια γεύση από αυτή την τόσο λαχταριστή κουζίνα.

STUDIOVD.GR

Ψητός μπακαλιάρος με κρούστα από καρύδια

Ανάμεσα στους τέσσερις βραβευμένους και καταξιωμένους σεφ της Θεσσαλονίκης, που δημιούργησαν τις σύγχρονες εκδοχές φέροντας γνώριμα αρώματα και γεύσεις που ξυπνούν μνήμες από την παράδοση, βρίσκεται και ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου του Makedonia Palace. Mε λαμπρή πορεία, σημαντικές συνεργασίες και πολλούς Χρυσούς Σκούφους στο ενεργητικό του, έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη της γαστρονομικής πλευράς της ελληνικής κουζίνας.

Την εβδομάδα που θα διαρκέσει το event, θα μπορέσετε να πάρετε μία γεύση μακεδονικής κουζίνας, μέσα από το set menu που θα σερβίρεται στο εστιατόριο Salonica, του Makedonia Palace.

STUDIOVD.GR

Μπουγάτσα με παγωτό σοκολάτα

Στο μενού, το οποίο ανέρχεται στα 36 ευρώ/άτομο, θα βρείτε ελιές Χαλκιδικής με αρωματικά βότανα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αγιορείτικη ψαρόσουπα, ψητό μπακαλιάρο με κρούστα από καρύδια, αρνάκι με κρέμα από γιαχνερά χόρτα και σάλτσα αυγολέμονο, μπουγάτσα με παγωτό σοκολάτα.

Info
Makedonia Palace
Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη
2310 897197

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.