Κρασί με junk food; Όλα γίνονται!

fast-food-krasi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ένας ιδιοκτήτης κάβας σπάει όλα τα ρεκόρ κάνοντας συνδυασμό κρασιού-junk φαγητού, με… επιτυχία!

Ο 44χρονος Matt Ellis, δημιούργησε την απόλυτη πρόταση γευσιγνωσίας. Έχει φτιάξει προτάσεις με 6 κρασιά που ταιριάζουν με τα Big Macs, τις Pizzas του Domino, τα KFC και κεμπάπ- ντόνερ.

Ο επιχειρηματίας πουλάει στην κάβα του το σετ με τις έξι προτάσεις κρασιού για 55 δολάρια κι όπως λέει χαρακτηριστικά «και οι οινόφιλοι πρέπει να απολαμβάνουν ένα φαγητό delivery, όπως όλοι οι υπόλοιποι».

Προτείνει ένα μπουκάλι Canoe Tree Shiraz Cabernet που αντιμετωπίζει τα λιπαρά που έχει ένα burger McDonald’s. Προτείνει επίσης ένα ροζέ Le Marquis AOP Malepère Rosé Domaine La Louviere για να συνδυαστεί με ένα πικάντικο κεμπάπ, όπου «το εξωτικό μοσχοκάρυδο, οι φράουλες και το φρέσκο γκρέιπφρουτ φτιάχνουν έναν τοπ συνδυασμό με ένα Doner Kebab με σάλτσα τσίλι».

Το Chardonnay προτείνει να συνδυαστεί με τηγανητό κοτόπουλο και ένα κρασί Rioja με ένα αμερικανικό χοτ ντογκ.

Προτείνει το κρασί O’Clock Chardonnay ως ένα τέλειο συνδυασμό για ένα KFC Zinger Twister και όπως γράφει στις σημειώσεις γευσιγνωσίας: «πρόκειται για ένα ώριμο βουτυρώδες και φρουτώδες κρασί, με νότες βερίκοκων, πεπόνι και νεκταρίνι».

Ο Matt εξηγεί «στη σημερινή εποχή όλοι γύρω μας μας λένε τι πρέπει και τι δεν πρέπει- η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν στιγμές που πρέπει απλά να είμαστε χαλαροί και να απολαύσουμε με επιείκεια ακόμα κι έναν περίεργο συνδυασμό κρασιού-φαγητού.  Νομίζω ότι έτσι οι περισσότερες οικογένειες έτσι ζουν τη ζωή τους. Έτσι θέλαμε να κάνουμε κάτι που να τις αφορά».

«Το όλο θέμα μας είναι να κάνουμε το κρασί διασκεδαστικό και ευχάριστο και να βρούμε διαφορετικές ιδέες για να κάνουμε την εμπειρία της αγοράς απολαυστική, για τον πελάτη μιας κάβας».

Ο κ. Ellis λέει ότι έχει πουλήσει ήδη 70 κιβώτια τέτοιων κρασιών από τότε που το έφτιαξε πέρυσι. Ονομάζει τον συνδυασμό που προτείνει Take-Away Wine Matching Case και αυτά τα πακέτα είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα του.

Πηγή: www.krasiagr.com