Τέσσερις στάσεις για φαγητό στο Περιστέρι

makarounes DIMITRIS STENIDIS
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Μας πιάνει ξαφνική πείνα, ενώ είμαστε δυτικά. Πού πάμε; Ευτυχώς υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα.

Για ζυμαρικά πάμε Μακαρούνες
Η ιταλική κουζίνα είναι από τις πιο αγαπημένες στη χώρα μας και στις Μακαρούνες θα απολαύσετε κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο ιταλικό εστιατόριο. Φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, δροσερές σαλάτες, μπέργκερ, ταλιάτα, αλλά και επιδόρπια όπως σούπα σοκολάτας, lemon pie με σορμπέ φράουλας και δυόσμο, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σας για buon appetito. Δοκιμάστε καρμπονάρα με χοιρινή καπνιστή πανσέτα, αυγό και παρμεζάνα, λιγκουίνι με ελαφριά σάλτσα από ντομάτα και βασιλικό, casarecce με φιλετάκια σολομού, ρόκα και λάδι τρούφας και ζήστε για λίγο αέρα Ιταλίας στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας. Info: Αιμιλίου Βεάκη 70, Περιστέρι, 210 5721748.

Για ψάρι πάμε Τραβόλτα
Είναι από τα πιο ξακουστά εστιατόρια για ψάρι όχι μόνο στο Περιστέρι, αλλά και σε όλη την Αθήνα. Εκεί, οι αδερφοί Λιάκου «δουλεύουν» τα όστρακα και τα θαλασσινά υπέροχα, δημιουργώντας μοναδικές νοστιμιές, προσφέροντας θαλασσινή κουζίνα, μοναδικό τηγάνι και πολύ καλή σχάρα από 25 ευρώ/άτομο. Από γαριδομακαρονάδα και καλαμάρι κοντοσούβλι μέχρι τραχανά θαλασσινών με κυδώνια, μύδια και γαρίδες, όλα είναι δυνατά. Info: Αγ. Παύλου 33 & Αρκαδίας, Μπουρνάζι, 210 5719222.

Για κρέας πάμε Basegrill
Οι λάτρεις της κρεατοφαγίας δεν χρειάζεται να ψάξουν πολύ. Στο Basegrill η ψησταριά παίρνει φωτιά και οι αδερφοί Λιάκου αποδεικνύουν ότι ξέρουν και από κρέας και από ψάρι. Ξακουστό είναι το συκώτι, ενώ στο μενού του θα βρείτε τα πάντα γύρω από το κρέας, από rib eye fillet μέχρι sirloin steak και beef burger patties κι αν σας αρέσει το κρασί, δοκιμάστε λίγο και από το house wine του εστιατορίου, μαζί με το κρέας σας, σε ένα γεύμα που θα σας κοστίσει από 25 ευρώ το άτομο. Info: Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, 210 5757455.

Για ασιατική κουζίνα πάμε Won Ton
Βρίσκεστε στο Περιστέρι και σας έρχεται επιθυμία για κάτι εξωτικό; Κατευθυνθείτε προς την πλατεία Μπουρναζίου και το Κινέζικο & Sushi Εστιατόριο Won Ton. Σε ένα προσεγμένο χώρο σε κάθε του λεπτομέρεια, πιστό στις μυστηριακές απω-ανατολίτικες αποχρώσεις και τη φιλοσοφία του feng sui, θα μπορέσετε να απολαύσετε την κινέζικη, την ιαπωνική, αλλά και την ευρύτερη ασιατική γαστρονομική παράδοση σε όλες της τις εκφάνσεις. Κι αν βρεθείτε εκεί Κυριακή 12.30 με 16.30, σας περιμένει μπουφές με 16 ευρώ. Info: Χαριλάου Τρικούπη 18 & Τενέδου, Περιστέρι, Μπουρνάζι, 210 5763480.