Street Ball: street food και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα σε μια… μπάλα

streetball
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Παραδοσιακά εδέσματα σε μπαλίτσες σερβίρει το Street Ball Handmade Greek Food, ώστε όλοι, εργαζόμενοι, περαστικοί, τουρίστες, να μπορούν να απολαύσουν εύκολο, γρήγορο και χειροποίητο φαγητό για το δρόμο ή το γραφείο, για κολατσιό ή γεύμα.

Σε ένα… γευστικό παιχνίδι του δρόμου μετατρέπει το Street Ball το φαγητό στο χέρι, με γεύσεις που μας θυμίζουν μαμά, γιαγιά, σπιτικό φαγητό και τραπεζομάντιλο. Κεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, τοματοκεφτέδες, κοτομπουκιές και ψαρομπουκιές είναι μερικές μόνο από τις γευστικές μπαλίτσες που θα βρεi κάποιος στο Street Ball, το χώρο που πήρε το ομώνυμο παιχνίδι των δρόμων της Αμερικής στις αρχές του 20ου αιώνα και το μετέτρεψε σε ένα παιχνίδι γεύσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Αν συναντήσετε το ξύλινο ποδήλατο της COCO-MAT.BIKE στους δρόμους από το Κολωνάκι έως την Πλάκα και από το Μοναστηράκι έως την Ομόνοια, είναι γιατί το Street Ball Handmade Greek Food μοιράζει τις γευστικές μπαλίτσες του, με σύνθημα “we are doing more with less” και σεβασμό στους καρπούς της φύσης, ενώ μαγειρεύει μόνο με ελαιόλαδο και προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου.

Για ξεκίνημα, μας περιμένουν 6 γεύσεις: κεφτέδες μοσχαρίσιοι, τοματοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, κουτομπουκιές, ψαρομπουκιές μπακαλιάρου και ρεβυθοκεφτέδες/falafel. Κι όλα αυτά μαζί με 6 συνοδευτικά: φάβα, πουρές πατάτας, ρύζι, χωριάτικη, πράσινη και λάχανο καρότο. 

Ξεχωριστή θέση έχουν οι πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο, τα ντρέσινγκ και οι σάλτσες, από τζατζίκι και μελιτζανοσαλάτα έως κατίκι, γραβιέρα, σάλτσα τομάτας ή λεμονάτη και οι vegan εκδοχές.

Ακόμη και το επιδόρπιο είναι σε μορφή μπάλας: λουκουμάδες της μαμάς με κανέλα και μέλι, με παγωτό ή με μερέντα. Κι όσοι βρεθούν στο Street Ball για πρωινό, τα τηγανόψωμα γεμιστά με φέτα ή σπανάκι και σε άλλες πολλές γεύσεις θα τους βοηθήσουν να ξεκινήσουν απολαυστικά την ημέρα τους. 

Κάθε βδομάδα, μάλιστα, και όταν η όρεξη του κόσμου το επιθυμεί, θα φτιάχνει και μία καινούργια παραδοσιακή συνταγή, όπως ντολμαδάκια, γεμιστές τομάτες, γιουβαρλάκια και κάθε έδεσμα ελληνικό που μπορεί να πάρει μορφή street food σε Street Ball.

Όλα τα παραπάνω, φαγητό και καφέδες, σερβίρονται σε οικολογικές βιοδιασπώμενες συσκευασίες από φυσικά υλικά και οι τιμές τους είναι τόσο απίστευτες, όσο και η νοστιμιά τους.

Info
Street Ball
Βουλής 21A Σύνταγμα  211 11 11 965