Στο Coffee Show 2018 θα μάθουμε τα πάντα για την τέχνη του καφέ

kafes
ΤΡΙΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ακριβώς στα μισά της άνοιξης, στις 17 και 18 Απριλίου, θα πάρουμε αναζωογονητικές δόσεις καφεΐνης για δύο ολόκληρες μέρες, όπου το The Coffee Show αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του αθηναϊκού –κι όχι μόνο- κοινού.

Επαγγελματίες της εστίασης, όπως baristi και bartenders, αλλά και ιδιοκτήτες ή διαχειριστές bar, cafe και f&b managers, από ολόκληρη την Ελλάδα θα κατακλύσουν τον Πολυχώρο Πολιτισμού "Αθηναΐς", όπου για δύο ημέρες το "The Coffee Show" θα γίνει πραγματικότητα.

Στη συνάντηση, οι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν σε βάθος τα μυστικά και τις ιδιαιτερότητες του δημοφιλέστερου ροφήματος παγκοσμίως, καθώς και όλα τα στάδια που μεσολαβούν από τη φάρμα ως το φλιτζάνι του καταναλωτή, όπως αυτά ορίζονται και από τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Κατά τις δύο ημέρες που διαρκεί αυτή η μοναδική έκθεση για τον καφέ και την κουλτούρα του, διεθνείς και Έλληνες ειδήμονες θα εκπαιδεύσουν τις αισθήσεις μας μέσω workshops, masterclasses και coffee tastings. Οι παρευρισκόμενοι θα έρθουν σε επαφή με single origin, single estate, blends, speciality coffees, εκλεκτές ποικιλίες από όλο τον κόσμο, μεταβαίνοντας από τη θεωρία στην πράξη, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία για δικτύωση κι ενδιαφέρουσες γνωριμίες με κορυφαίους Baristi.

Θα ανακαλύψουν τις αξίες και τις αρχές που διέπουν όλα όσα συμβάλλουν στην εξασφάλιση του γευστικού προφίλ του καφέ, όπως ο τρόπος καλλιέργειας, η συγκομιδή, το καβούρδισμα, η άλεση, η συντήρηση του εξοπλισμού και η βελτίωση των τεχνικών. Ταυτόχρονα, θα ενημερωθούν για καινοτόμους εξοπλισμούς χώρων εστίασης, εργαλεία και σκεύη, όπως μύλους άλεσης, μηχανές espresso, συστήματα φίλτρανσης νερού, καθώς και νέες συσκευές και μεθόδους εκχύλισης.

Οι εταιρίες που θα συμμετάσχουν σε αυτό το διήμερο είναι οι Cortese Caffe, Eurogat, FrieslandCampina Hellas S.A. / NOYNOY, Barista's Gold, Kudu Coffee Roasters, Ofellia Coffees, Samba Cafe - Coffee Roasters, Sapid Coffee Roasting Co, Sky Spirits / ΜΟΝΙΝ, Taf Handcrafted Coffees, The Underdog Speciality Coffee Roasters και όλοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για μια δυνατή γευστική εμπειρία στο μαγικό κόσμο του καφέ!

Η έκθεση απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες.

Info
The Coffee Show
17 & 18 Απριλίου 2018
Ωράριο λειτουργίας: 10.00 – 18.00
Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς
Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα
Εισιτήρια-Προπώληση Online μέσω viva.gr 10€ το Διήμερο - Λήξη προπώλησης: 16/04/18
Εισιτήρια θα πωλούνται επίσης, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης στην είσοδο (17-18/4/2018, 10πμ-6μμ): 15€ το διήμερο & 10€ το μονοήμερο