Πού θα αγοράσετε τα πασχαλινά γλυκά σας (και) φέτος;

fresh
ΤΡΙΤΗ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Κουλουράκια, τσουρέκια, σοκολατένια αυγά, όλα «παίζουν» αυτές τις ημέρες κι εμείς τα αναζητάμε στην καλύτερη δυνατή εκδοχή τους.

Fresh
Στα καταστήματα Fresh σε όλη την Αθήνα, θα βρείτε φρεσκοψημένο από νωρίς το πρωί, παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι με μαστίχα και μαχλέπι, ευφάνταστα σοκολατένια αυγά σε διάφορα σχέδια –ίσως τα πιο… cool της πόλης-, κουλουράκια πορτοκαλιού, πασχαλινά κουλουράκια και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας, πάντα με την ποιότητα και τη φαντασία του Fresh. Και το καλύτερο; Σίγουρα θα υπάρχει ένα κατάστημα της αλυσίδας κοντά στο σπίτι σας. Info: http://www.freshpatisserie.gr/stores

Sorolop, Εξάρχεια
Ας μη γελιόμαστε. Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν γίνεται. Κι αν έχετε βαρεθεί τα κλασικά, συντηρητικά τσουρέκια, περάστε μια βόλτα από τα Εξάρχεια και το Sorolop, όπου θα βρείτε εκτός από το πασχαλινό και τσουρέκια με κανέλα, σταφίδες, ακόμη και vegan, για όσους ακολουθούν cruelty free διατροφή. Info: Μπενάκη και Μεταξά, Εξάρχεια, 210 3801118.

Αφοί Ασημακόπουλοι, Εξάρχεια
Παραμένουμε στα Εξάρχεια, γιατί Πάσχα μόνο με τσουρέκι, χωρίς πασχαλινά κουλουράκια και σοκολατένια αυγά, επίσης δεν γίνεται. Οι Αφοί Ασημακόπουλοι είναι ένα θρυλικό ζαχαροπλαστείο στη Νεάπολη Εξαρχείων που δεν σταματά από το 1915 να «γλυκαίνει» την πόλη και κάθε Πάσχα θα βρείτε εκεί όλα τα πασχαλινά καλούδια, από τσουρέκια και κουλουράκια, μέχρι πασχαλινά αυγά, λαγουδάκια, κοκοράκια κ.ο.κ. για μικρούς και μεγάλους. Εκεί θα βρείτε και το γνωστό, μυρωδάτο τσουρέκι από την κλασική πολίτικη συνταγή, με τρίμμα μαχλεπιού και φρέσκο βούτυρο δικής τους παραγωγής. Info: Χαριλάου Τρικούπη 82, Νεάπολη, Εξαρχείων.

Αριστοκρατικόν, Σύνταγμα
Στο Αριστοκρατικόν θα πάτε με σκοπό να δώσετε έμφαση στη σοκολάτα, αν το βαφτιστήρι σας είναι… απαιτητικός πελάτης, αφού φημίζεται για τις σοκολατένιες δημιουργίες του, από το 1928. Ενενήντα χρόνια εμπειρίας στα χειροποίητα σοκολατένια γλυκά, σίγουρα θα σας εξασφαλίσουν τη σοκολατένια πασχαλινή δημιουργία που θέλετε, είτε αυτή είναι σοκολατένιο αυγό, είτε πασχαλινά σοκολατάκια, είτε πασχαλινό σοκολατένιο καλάθι κ.ο.κ. Έχει μάλιστα και e-shop για να διαλέξετε από το σπίτι σας! Info: Βουλής 7 Σύνταγμα 210 32 20 546.

Πολίτικος Φούρνος, Αθήνα
Όπως φανερώνει και η ονομασία του, εδώ θα βρείτε καθημερινά ολόφρεσκα εδέσματα και αυθεντικές γεύσεις της Πόλης, αφού ο Πολίτικος Φούρνος του Ιωάννη Σταυρόπουλου, ήρθε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα το 1969 με όραμα και φιλοδοξία την δημιουργία ενός αυθεντικού πολίτικου φούρνου. Αν η αδυναμία σας είναι τα κουλουράκια, εκεί θα βρείτε νηστίσιμα πορτοκαλιού, κανέλας, μελιού, λαδιού, καρυδιού-σταφίδας, αλλά και τα παραδοσιακά σμυρναίικα, όπως και σμυρναίικα σουσαμένια. Κι από τσουρέκια, το πολίτικο σκέτο και το πολίτικο σοκολάτας, μοσχομυριστά με μαχλέπι και μαστίχα, σας περιμένουν έτοιμους για θερμιδικές… κραιπάλες. Info: Γαμβέττα 4 Αθήνα, 210 3847006.