Πού θα φάμε φέτος το Πάσχα;

psomi-ki-alati
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Μαγειρίτσες, αρνιά, κοκορέτσια, κατσίκια, κόκκινα αυγά… Όλα καλά, αλλά πού θα τα φάμε, αν δεν έχουμε σκοπό να τα μαγειρέψουμε;

Ψωμί & Αλάτι, Χαλάνδρι
Το εστιατόριο του διάσημου σεφ Γιάννη Λουκάκου προσφέρει πάντα ειδικό μενού σε κάθε περίσταση και δεν θα μπορούσε να μην κάνει τις δικές του προτάσεις και για το Πάσχα. Συγκεκριμένα, εκτός από κόκκινα αυγά για να «σπάσετε» με το καλό, το αναστάσιμο μενού περιλαμβάνει μαγειρίτσα με μαρούλι, μάραθο και ζωμό αρωματισμένο με λεμονόχορτο, σαλάτα kale αβοκάντο, με ντοματίνια, πιπεριές καρότο και βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα, επίσης ψητά μανιτάρια σε σπιτική, αφράτη πίτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξινομυζήθρα και για κυρίως σας περιμένει χοιρινός λαιμός σοτέ, με σάλτσα μαυροδάφνης, σπαράγγια και σπαστές πατάτες. Το γεύμα κλείνει ένα ιδιαίτερο επιδόρπιο κρέμας πορτοκαλιού, με ψημένη κρέμα, γλυκό πορτοκάλι, καραμελωμένη ζάχαρη, φουντούκια και παγωτό βανίλια, όλα με 30 ευρώ/άτομο. Info: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, 210 6848178 Βράδυ Ανάστασης 22:30–01:00.

Βυζαντινό, Hilton
Το εστιατόριο Βυζαντινό του ξενοδοχείο Hilton, μας υποδέχεται τη Μεγάλη Παρασκευή με ένα a la carte μενού θαλασσινών, ενώ το Μεγάλο Σάββατο το αναστάσιμο δείπνο θα έχει την απαραίτητη λαμπρότητα, με μαγειρίτσα και πλούσιο μπουφέ (55 ευρώ/άτομο). Την Κυριακή του Πάσχα, γιορτάστε με ψητό αρνί, κοκορέτσι, κόκκινα αβγά και παραδοσιακό μπουφέ με σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα, όπως παϊδάκια με δενδρολίβανο, κόκορα με μακαρόνια σκιουφιχτά και γαρδουμπάκια με κόκκινη σάλτσα (65 ευρώ/άτομο). Ο μπουφές γλυκών θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός με το συντριβάνι σοκολάτας και παραδοσιακά γλυκά ταψιού όπως γαλακτομπούρεκο, ραβανί, καρυδόπιτα, αλλά και προφιτερόλ, πάβλοβα και σου καραμέλας. Όλη αυτή την εορταστική ατμόσφαιρα θα ενισχύσει και ζωντανή ελληνική μουσική, ενώ τα παιδιά, σε μια χαριτωμένη γωνιά εντός του εστιατορίου, θα διασκεδάσουν με τον ανιματέρ, όσο οι γονείς θα απολαμβάνουν το γεύμα τους. Θα υπάρχει, μάλιστα, και χαμηλός μπουφέ για να μπορούν να σερβίρονται μόνα τους κι έτσι να συμμετάσχουν κι εκείνα στη διασκεδαστική εμπειρία του μπουφέ. Ο καλύτερος επίλογος για το εορταστικό τετραήμερο; Ο εορταστικός μπουφές (45 ευρώ/ατομο) τη Δευτέρα του Πάσχα. Το Βυζαντινό προσφέρει δωρεάν πάρκινγκ κατά τη διάρκεια των γευμάτων και τα παιδιά έως 5 χρονών τρώνε δωρεάν, ενώ από 6 έως 12 ετών έχουν 50% έκπτωση. Info: Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 46, 210 7281400.

Καστελόριζο, Βάρκιζα
Αν αναζητάτε λίγη θαλασσινή ατμόσφαιρα στα νότια προάστια για να περάσετε την Κυριακή του Πάσχα, τότε κατευθυνθείτε στο Καστελόριζο της Βάρκιζας, όπου θα απολαύσετε ένα υπέροχο μενού με 31 ευρώ/άτομο. Στο μενού του θα βρείτε αρτοσκευάσματα με χαρουπάλευρο, ανάμεικτη σαλάτα κηπευτικών με μανιτάρια, λιαστή ντομάτα, μυρωδικά και βινεγκρέτ μελιού, παραδοσιακή χορτοτυρόπιτα Ηπείρου με φύλλο βέργας, κριθαρότο με λούζα, λιαστή ντομάτα, βασιλομανίταρα και καπνιστό τυρί Μετσόβου και φυσικά σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με λευκό κρασί Βηλάνα & θυμάρι, πουρέ από πατατούλες Νάξου και καπνιστή μελιτζάνα. Και για να δροσίσετε τον ουρανίσκο σας, λίγο σπασμένο μιλφέιγ με παγωτό είναι ό,τι πρέπει για το τελείωμα, ενώ το γεύμα σας θα συνοδέψει λευκό ή κόκκινο house wine. Info: Λεωφόρος Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, 210 9655022.

The Parliament, NJV Athens Plaza
Γιορτάστε το Πάσχα και γευτείτε την ελληνική παράδοση στο εστιατόριο The Parliament του NJV Athens Plaza, το οποίο στρώνει τραπέζι με μια ευρεία γκάμα γευστικών επιλογών που έχει επιμεληθεί ο σεφ Νίκος Γιαννόπουλος. Γιορτάστε το Μεγάλο Σάββατο, με πλούσιο δείπνο που περιλαμβάνει μενού με σπιτική μαγειρίτσα ή δροσερή σαλάτα, αρνάκι γάλακτος, ελληνικά γλυκά και house wine (50€/άτομο, παιδιά έως 12 ετών -50%) και την Κυριακή του Πάσχα απολαύστε παραδοσιακές γεύσεις από τον πλούσιο μπουφέ με επιλογές όπως αρνάκι, κοκορέτσι, γαρδουμπάκια, μπιφτέκια και συνοδευτικά, δροσερές σαλάτες, κρύες επιλογές, αλλά και κόκκινα αυγά και γλυκά και house wine (60€/άτομο, παιδιά έως 12 ετών -50%). Info: Λ. Βασιλέως Γεωργίου 2, Αθήνα, 210 3352400.

Balcony, Κουκάκι
Αν ο δρόμος σας βγάλει στο Κουκάκι, στο εστιατόριο Balcony μπορείτε να απολαύσετε εκτός από το κλασικό μενού του και μια διαφορετική εμπειρία μαγειρίτσας το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ. Ζεστή μαγειρίτσα με μανιτάρια σας περιμένει μετά την Ανάσταση, αλλά και ένα ακόμη έδεσμα που συναντάμε σε πολλά πασχαλινά τραπέζια, τους τζιγεροσαρμάδες, κάτι σαν ντολμάδες με εντόσθια. Σε αυτά προσθέστε και την αίσθηση ότι όντως τρώτε σε ένα ατμοσφαιρικό, σπιτικό μπαλκόνι, με θέα τις γειτονιές της παλιάς Αθήνας και το αναστάσιμο γεύμα σας θα σας αποζημειώσει. Info: Βεΐκου 1 και Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, 211 4118437. 

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Ο executive chef, Μίλτος Αρμένης, και ο σεφ Νίκος Κουτρουμπάνος έχουν ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο πασχαλινό μενού για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, με 45 ευρώ το άτομο και θέα όλη την Αθήνα από τον λόφο του Λυκαβηττού. Το μενού περιλαμβάνει παραδοσιακή μαγειρίτσα, κοτόπιτα, τραχανότο με χωριάτικο λουκάνικο, πράσινη σαλάτα πασχαλινό κήπο με φρέσκα μυρωδικά και παξιμάδι από χαρουπάλευρο, αρνίσιο κότσι με πατάτες Νάξου και για δροσερό κλείσιμο, σεμιφρέντο λεμόνι με κραμπλ λευκής σοκολάτας. Info: Αριστίππου 1 Λυκαβηττός (είσοδος τελεφερίκ), 210 7210701.

Tier et tout, Νέο Ψυχικό
Απολαύστε την ελληνική παράδοση στο ατμοσφαιρικό, μοντέρνο περιβάλλον του Tier et tout, το οποίο τις ημέρες αυτές ετοιμάζει μια σειρά γευστικών επιλογών που έχει επιμεληθεί ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης. Το Μεγάλο Σάββατο, το δείπνο περιλαμβάνει, φυσικά, μαγειρίτσα, σαλάτα με ντοματίνια, μους τυριών και κάππαρη (ανά δύο άτομα) και για κυρίως μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας και κονφί κρεμμυδάκια ή αρνί κότσι με τσακιστή πατάτα φούρνου και σάλτσα άγριου μάραθου. Για επιδόρπιο, σας περιμένει κόκκινο αυγό με μους βανίλιας και αλμυρή καραμέλα (ανά δύο άτομα), με τιμή μενού 35 ευρώ. Info: Δημ. Βασιλείου 10, Νέο Ψυχικό, 210 6776731.