Τα Olymp Awards έρχονται τον Μάιο να βραβεύσουν το καλύτερο κρασί

krasi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ένας ανοιξιάτικος διαγωνισμός κρασιού ετοιμάζεται στο τέλος Μαΐου στο Divani Caravel, με σκοπό να δώσει τα δικά του βραβεία οίνου και αποσταγμάτων.

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει η άνοιξη και έρθει το καλοκαίρι, το Divani Caravel θα φιλοξενήσει τα Olymp Awards, έναν διαγωνισμό οίνου όπου συμμετέχουν μόνο εμφιαλωμένα κρασιά που κυκλοφορούν νόμιμα στα καταστήματα λιανικής πώλησης. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ιδιωτικά οινοποιεία και συνεταιρισμοί, παρουσιάζοντας όσα κρασιά από την γκάμα τους επιθυμούν, μαζί με αντίστοιχα συμπληρωμένες δηλώσεις συμμετοχής.

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί σε 3 στάδια, όπου αρχικά, κάθε ομάδα κρασιών δοκιμάζεται από ένα τραπέζι κριτών που αποτελείται από 7 άτομα. Τα κρασιά σε αυτό το στάδιο κρίνονται από κάθε δοκιμαστή άξια συνέχειας ή μη άξια συνέχειας. Στο 2ο στάδιο, τα κρασιά ομαδοποιούνται ξανά (αν ο αριθμός τους το επιτρέπει) και δοκιμάζονται για 2η φορά, από διαφορετικές ομάδες αν αυτό είναι δυνατό. Τα κρασιά βαθμολογούνται ξανά και από τους 7 κριτές. Η καλύτερη και η χειρότερη βαθμολογία θα αφαιρεθούν και το κρασί θα κρατήσει τον μέσο όρο της βαθμολογίας των 5 υπολοίπων κριτών. Οι βαθμολογίες του 1ου και του 2ου σταδίου θα προστεθούν και το σύνολο της βαθμολογίας θα κρίνει τη συνέχεια της πορείας του κρασιού. Στο 3ο στάδιο, τα 5 πρώτα κρασιά της κάθε κατηγορίας θα δοκιμαστούν από όλους τους κριτές χωρίς να συνυπολογιστούν οι μέχρι στιγμής βαθμολογίες. Αυτοί θα τα κατατάξουν χωρίς να τα βαθμολογήσουν, δίνοντας απλώς 5 βαθμούς στο κατά τη γνώμη τους καλύτερο και 1 βαθμό στο χειρότερο. Τα κρασιά που θα συγκεντρώσουν τις 3 υψηλότερες βαθμολογίες θα λάβουν 1η, 2η και 3η θέση στην κατηγορία.

Ακόμη, θα βραβευτεί ως καλύτερο οινοποιείο, αυτό του οποίου τα κρασιά συγκέντρωσαν τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας μετά και το 2ο στάδιο. Για την βράβευση αυτή θα ληφθεί υπ’ όψιν ο μέσος όρος των 3 καλύτερων κρασιών κάθε οινοποιείου. Οινοποιεία τα οποία συμμετέχουν στο διαγωνισμό με λιγότερα από 3 κρασιά δεν έχουν δικαίωμα βράβευσης σε αυτή την κατηγορία.

Τα βραβεία για καθεμία από τις παραπάνω ξεχωριστές κατηγορίες είναι τα εξής:

PLATINUM Ολυμπιακό βραβείο Οίνου & Αποσταγμάτων (GOLD Wine & Spirits Olymp Award), τα προϊόντα με 95% και παραπάνω συνολικών βαθμών

GOLD Ολυμπιακό βραβείο Οίνου & Αποσταγμάτων (GOLD Wine & Spirits Olymp Award), τα προϊόντα με 89% και 94%

SILVER Ολυμπιακό βραβείο Οίνου & Αποσταγμάτων (GOLD Wine & Spirits Olymp Award), τα προϊόντα με 77% και 88%

BRONZE Ολυμπιακό βραβείο Οίνου & Αποσταγμάτων (GOLD Wine & Spirits Olymp Award), τα προϊόντα με 65% και 76%

Οι ενδιαφερόμενοι... σπεύσατε!

Info
http://www.olympawards.com/el/winecontest/