Ποιες ανοιξιάτικες τάσεις στη γεύση κυριαρχούν στο instagram;

geusi-fagito-taseis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Όσο μας αρέσουν τα παραδοσιακά πιάτα και οι κλασικές γεύσεις, άλλο τόσο ενθουσιαζόμαστε με τάσεις στη γεύση, που κάνουν θραύση. Ρίχνουμε μια ματιά τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό και τι θεωρείται hot αυτή την άνοιξη.

Καφές με ανθρακικό
Ακούγεται αρκετά περίεργος συνδυασμός, αλλά υπάρχει, και συνδυάζει φρέσκο χυμό με καφέ και ανθρακικό, σε αλουμινένια κουτάκια. Πολλοί απ’ όσους το έχουν δοκιμάσει, ορκίζονται στη νοστιμιά του και μένει να το δούμε και στο δικό μας φλιτζάνι για να καταλάβουμε.

Mπισκοτάκια-διαμάντια
Πριν τα μπισκοτάκια, είχαν κυκλοφορήσει οι γαμήλιες τούρτες, δημιουργώντας ένα μεγάλο trend στο Instagram. Το περίεργο σε αυτές ήταν ότι προσομοίαζαν γεωλογικούς σχηματισμούς και σίγουρα ξεχώριζαν απ’ ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα σε γάμους. Πλέον, στην ίδια νοοτροπία κινούνται και τα συγκεκριμένα μπισκότα, που σαρώνουν επίσης se hashtags όπως #cookieart, #geodecookies και #diamondcookies.

Air fryer
Εδώ έχουμε έναν νέο τρόπο μαγειρέματος, που όπως αφήνει να εννοηθεί από την ονομασία, το τηγάνισμα γίνεται χωρίς λάδι, αλλά με αέρα. Οι συσκευές air fryer είναι κάτι σαν φριτέζες χωρίς λάδι, που θερμαίνουν ομοιόμορφα και ψήνουν το φαγητό με τη χρήση του ζεστού αέρα, όπου δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε λάδι ή βούτυρο. Κι έτσι, έχουμε τραγανό κοτόπουλο στο πιάτο, χωρίς τα λιπαρά του τηγανητού λαδιού.

#pastasotto #vegetarian #healthyfood #tasty

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bianca Dölle (@eternal_love_xx) στις

Pastasotto
Μια τάση που έρχεται από τη Γερμανία, το pastasotto είναι ένας τρόπος μαγειρέματος των ζυμαρικών, όπως το ριζότο, δηλαδή με την προσθήκη μικρής ποσότητας ζωμού και συνεχούς ανακατέματος, όπως ακριβώς κάνουμε όταν μαγειρεύουμε το ριζότο. Επειδή, όμως, τα ζυμαρικά μαγειρεύονται πιο γρήγορα από το ρύζι, 30 λεπτά ή και λιγότερο, δεν χρειάζεται να στέκεστε από πάνω τους για πολλή ώρα ανακατεύοντας για να έχετε το τέλειο, κρεμώδες και νόστιμο αποτέλεσμα.  

Tacro
Θυμάστε το cronut που ήταν μια μίξη κρουασάν και ντόνατ; Κάτι παρόμοιο έχουμε και εδώ: μέσα σε κρουασάν, βρίσκουμε τη γέμιση που θα συναντούσαμε σε ένα τάκο, όπως τυρί, χοιρινό, αβοκάντο και όλο αυτό ονομάζεται tacro.

Γιαπωνέζικο τσίζκεϊκ
Δεν θυμίζει σε τίποτα το κλασικό τσίζκεϊκ που όλοι έχουμε αγαπήσει. Είναι ελαφρύ, αφήνει την αίσθηση αφρού στο στόμα, παρασκευάζεται με λίγα υλικά όπως τυρί κρέμα, αυγά και άσπρη σοκολάτα και η γεύση του είναι σαν να δοκιμάζετε το νοστιμότερο… σφουγγάρι του κόσμου.

Cardamom latte. ✨

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jamie Lyons (@theanticolor) στις

Βοτανικός καφές
Ξεκινάμε και τελειώνουμε με καφέ, μόνο που εν προκειμένω, αυτό που προστίθεται στον καφέ για να δώσει έξτρα άρωμα είναι βότανα και αρωματικά μπαχάρια. Δοκιμάστε, για παράδειγμα να «χτυπήσετε» λίγο κάρδαμο και να το προσθέσετε στον αλεσμένο σας καφέ, πριν τον φτιάξετε. Θα δείτε ότι τα αρώματά του θα πολλαπλασιαστούν και θα γίνει πιο ιδιαίτερος.