Πάμε για ψάρι σε πέντε όμορφα ταβερνάκια στη θάλασσα της Αττικής

taberna-thalassa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Σας άνοιξε η όρεξη για θάλασσα, ψάρι και θαλασσινά; Ξέρουμε πού θα βρείτε τα καλύτερα.

Ψαρού, Σαρωνίδα
Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα της Σαρωνίδας, έχει αέρα μοντέρνας ταβέρνας για όσους θέλουν να ξεφεύγουν από το πολύ παραδοσιακό και σερβίρει εκλεκτούς ψαρομεζέδες, όμορφα πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες και πολλές θαλασσινές και μη γεύσεις, από 15 ευρώ/άτομο. Ανάμεσα στα αγαπημένα, η γαριδομακαρονάδα, τα αχνιστά μύδια με κρασί σκόρδο και μαϊντανό και το θράψαλο στη σχάρα. Info: 46ο χλμ Λεωφόρου Αθηνών Σουνίου, Ανάβυσσος, 2291055171.

Απέραντο Γαλάζιο, Βάρκιζα
Με τραπέζια στην παραλία και τη θάλασσα στα πόδια σας, για όσους θέλουν να ζήσουν στο φουλ την εμπειρία, το Απέραντο Γαλάζιο δεν έχει καμία σχέση με τον Ζαν Ρενό και τον Ζαν Μαρκ Μπαρ. Έχει, όμως, τεράστια σχέση με νόστιμα ψάρια κάθε μεγέθους, γευστικότατο μαρινάτο γαύρο, υπέροχες ψητές σαρδέλες, σκουμπρί, χταπόδι, καλαμάρι, χόρτα, λαχανικά και φυσικά ουζάκι, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει σίγουρα καλοκαιρινές διακοπές, για όσους δεν αντέχουν να περιμένουν, με τιμές από 25 ευρώ το άτομο. Info: Ναυτικός Όμιλος Βάρκιζας, Ανατολική Παραλία Βάρκιζας, 210 9655951.

Το Λιμάνι, Παλαιά Φώκαια
Μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα, το Λιμάνι αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή για μεσημεριανό και βραδινό, μέσα από ένα πλούσιο μενού με μεγάλη ποικιλία μεσογειακών γεύσεων για να επιλέξετε, φρέσκα ελληνικά ψάρια και θαλασσινά. Δοκιμάστε την ιδιαίτερη συνταγή Μπουρδέτο, που είναι ψάρι κοκκινιστό με μακαρόνια κοχύλια, όπως και τις παραλλαγές στα μύδια κι αν θέλετε το τραπέζι σας να τα έχει όλα, υπάρχουν και επιλογές κρεατικών στη σχάρα και ζαρζαβατικά που προέρχονται από δικό τους μποστάνι (από 25 ευρώ/άτομο). Info: Αγίας Ειρήνης 1, Παλαιά Φώκαια, 22910 41052.

Σαρδελάκι με θέα, Βουλιαγμένη
Δεν είναι τυχαία η προσθήκη «με θέα» στο Σαρδελάκι που άνοιξε μετά τη Γλυφάδα, στη Βουλιαγμένη, αφού έχει πραγματικά υπέροχη θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης. Πολλά μικρά ψάρια σας περιμένουν στο τηγάνι, οι σαρδέλες στο φούρνο ξεχωρίζουν, ενώ στο μενού του θα βρείτε πλήθος θαλασσινών μεζέδων και λαχταριστά όστρακα, όλα σε τιμές καλές και προσιτές, σε μια value for money εμπειρία, από 15 ευρώ το άτομο. Info: Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, 210 9670913.

Ξυπόλητος, Λούτσα
Ο «Ξυπόλυτος» έχει φτιάξει τη δική του «γωνιά» με θέα τον ευβοϊκό στα όρια Αρτέμιδας και Ραφήνας, μετρώντας 60 χρόνια ζωής κι έχοντας στήσει μπλε τραπεζάκια τόσο κοντά στη θάλασσα, που πραγματικά θα ζήσετε μια θαλασσινή εμπειρία στο μέγιστο βαθμό. Στην ταβέρνα αυτή θα βρείτε φρέσκα ψάρια όπως τσιπούρα, φαγκρί, λαβράκια, συναγρίδες και τηγανητό μπαρμπούνι, αλλά και ξιδάτο χταπόδι, μαρινάτο γαύρο, καλαμάρι, τα οποία θα συνοδέψετε με χύμα κρασί ή ούζο και θα πιείτε στην υγειά σας, με κόστος περίπου 25-30 ευρώ/άτομο. Info: 25η Μαρτίου, Άγιος Νικόλαος, Λούτσα, 22940 28342.